Az olívaolaj telít a legjobban

diéta olívaolaj fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Más olajokkal és zsírokkal összehasonlítva az olívaolaj kelt leginkább teltségérzetet.


Thinkstock
Thinkstock

Az olívaolajat fogyasztó csoport esetében ráadásul a testsúly és a testzsír aránya állandó maradt. Az, hogy étkezés után milyen sokáig tart a teltség érzete, több tényező mellett elsősorban a vércukorszinttől függ. Minél gyorsabban süllyed, tehát minél gyorsabban veszik fel a test sejtjei a cukrot a vérből, annál hamarabb érzi éhesnek magát az ember. A további kutatások során a szakértők két olajaroma-anyagot találtak, amelyek különösen hatásosan késleltetik a sejtek cukorfelvételét. A tudósok szerint az eredmények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben hatásosabb zsírcsökkentett ételeket fejlesszenek ki.

Forrás: MTI

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.