fitneszedző Life.hu szakértő életmód koplalás fogyókúra Balogh Rita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bőven elég volt, hogy eddig 18 óra után nem ehettünk, már csak azt kéne, hogy 16 órára módosítsák ezt a fontos, lélektani időpontot. Balogh Rita fitneszedző és életmód-tanácsadó, a Life.hu szakértője eloszlatta Heni kételyeit, és igyekszik mindenkit rábeszélni arra, hogy az éheztetés helyett inkább többször, de kevesebbet egyen.

"Jó napot kívánok!

A Life.hu-n olvastam a jojóeffektusról
(Balogh Rita szakértőnk említett cikke itt érhető el - a szerk.). Sajnos én még a fogyásig sem jutottam el. Három hétig megpróbáltam délután négy óra után nem enni, így viszont 3 kilót híztam. 175 centi magas és 93 kiló vagyok. Milyen diétával tudnám a felesleges kilókat leadni? Előre is köszönöm a segítséget!

Heni"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Heni!

Az, hogy a súlyvesztés elinduljon, sokkal összetettebb, mint 16 óra után semmit nem enni. Sőt, ezzel többet is ártunk a szervezetünknek.

A testünk egy bonyolult rendszer, számos folyamatot fenn kell tartania. Ilyen például a légzés és a keringés. Így pedig nem lehet egyik percről a másikra megvonni az energiát és az életet adó táplálékot.

A legjobb módszer, ha felosztjuk a napunkat öt étkezésre úgy, hogy lefekvés előtt 3-4 órával legyen az utolsó. Ehhez célszerű körülbelül három óránként enni. Nem sokat, inkább sűrűbben és kevesebbet, mert így kevésbé raktároz a szervezet. Lehet például a tízórai egy darab banán is, vagy éppen frissen facsart narancslé.

A lényeg, hogy nem éri meg koplalni, mert ez ideig-óráig tartható csak fenn, és utána még nagyobb falási rohamok gyötörhetnek. Tudatosan kell táplálkozni, ez a legfontosabb!

Üdv.: Rita


Hogy minél kielégítőbb választ adhassunk, összegyűjtöttük szakértőnk legolvasottabb cikkeit a témában:

Hattyúnyakat szeretnél? Így tüntesd el a tokád!
A nyak feszességét elsősorban a fejbiccentő izom adja, mely funkciója a fejünk egyenesen, stabilan tartásának segítése. Így minden olyan mozgás, ami a fejet fel és le vagy oldal irányban mozgatja, hatással van erre is.

Így mozgasd meg magad az irodában!
Irodai munkavégzéskor a rengeteg ülés miatt főként a nyak, a gerinc és a végtagok vannak a legjobban igénybe véve. A nyakunkat és vállunkat érdemes óránként megmozgatni: fej- és vállkörzések, valamint fejdöntögetés mindkét oldalra.

Önmagában nem sokat ér a csodafitnesz!
Manapság már nagyon sokféle edzésmódszert kipróbálhatunk és egyre népszerűbbek a rohanó életmódunkhoz alkalmazkodó, kevés időráfordítással gyors eredményt hozó edzések. A két legismertebb és legnépszerűbb ezek közül az EMS technológiára épülő alakformálás, valamint a vibrációs tréning.


Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.