Így tüntesd el a narancsbőrt!

diéta narancsbőr fogyás cellulit masszázs edzés kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon kevés olyan szerencsés nő van, akinek nem keserítik meg a reggeleit a gyűlölt kis gödröcskék. A narancsbőr kialakulását sokszor szinte lehetetlen kivédeni, jó hír viszont, hogy kemény munkával enyhíthetsz a tüneteken - megmutatjuk, hogyan!

Mit keres rajtunk a narancs?

A kis bemélyedések kialakulása annak "köszönhető", hogy a nők laza középső bőrrétegén áttüremkednek a megnagyobbodott zsírsejtek. A bőrproblémát a felfedezésekor még betegségnek tekintették, erre utal a cellulitisz elnevezés is: a cellule latinul sejteket, az itisz pedig gyulladást jelent. Ma már tudjuk, hogy a narancsbőrnek nincs sok köze a gyulladáshoz, ám annál több a mozgásszegény életmódhoz és a mindennapi mérgekhez. Mindemellett kötőszöveteink minősége is befolyásolja a kialakulását: aki egyszerűen lazább szerkezetű bőrt örökölt, vagy kötőszövete sok zsírt tartalmaz, annak akár egy-két kilós súlyfelesleg esetén is csúnya lehet a bőre. Ugyanez igaz az ösztrogén mennyiségének növekedésére is: a fogamzásgátló tabletta szedése vagy terhesség alatt megváltozott állapotok - könnyebben raktározzuk a vizet és a zsírt - sajnos kedveznek a narancsbőr kialakulásának.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock



Életmódváltás nélkül nem tűnik el

Az örökletes tényezők mellett az ülő munkát végző, dohányzó, sok kávét, üdítőitalt fogyasztó, gyorséttermekbe járó nők szenvednek leggyakrabban a narancsbőrtől. A szervezetünkbe bevitt mérgek ugyanis felhalmozódnak, és ez zsírsejtjeinken, bőrünkön is meglátszik. Az első és legfontosabb narancsbőr elleni kezelés tehát a vitaminokban, hasznos tápanyagokban gazdag táplálkozás, a káros szenvedélyek elhagyása és a rendszeres testmozgás. A testedzés nemcsak a zsírból segít lefaragni, de a nyirokkeringés élénkítése révén a bőr állapotán is javíthat. Fontos még a napi 2,5-3 literes folyadékfogyasztás is, emellett akad néhány olyan kezelés, ami csökkentheti a hepehupákat.

Jó illatú segítség

Különböző, nagy tisztaságú növényi olajokkal is küzdhetsz a narancsbőr ellen: a mandula- vagy jojobaolaj, a citrom, ciprus vagy rozmaring illóolajok serkentik a vérkeringést és a nyirokkeringést, ezáltal segíthetnek a méreganyagok gyorsabb távozásában. Rendszeres használatuk masszázsolajként javasolt: a jojoba- vagy mandulaolajhoz kis mennyiségben csepegtess a kiválasztott illóolajból, majd masszírozd a narancsbőrös területbe. Ne spórolj az olajjal, viszont ha meguntad a masszírozást, tekerd körbe a bekent részt folpackkal, tekerj rá egy törölközőt, majd egy fél órára dőlj le olvasni - a meleg ugyanis tovább fokozza az olajok hatékonyságát.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Hideg-meleg váltózuhany masszázzsal

Régi, de bevált trükk az érintett részek feszesítésére a hideg-meleg váltózuhany, ami ugyan nem a legkellemesebb érzés, de segíthet a kötőszövet rugalmasságának megtartásában, és még a vérkeringést is serkenti. A hideg vizet először mindig alulról, a lábad felől kezdd el felvezetni, így a visszerek kialakulását is akadályozhatod, és vigyázz, hogy a meleg víz se égesse meg a bőrödet. A váltózuhanyt szépen kiegészíti valamilyen masszírozó dörzskesztyű vagy narancsbőr elleni testradír és masszírozó alkalmazása.

Tipp:

Keverj össze 2-3 evőkanál tengeri sót és ugyanennyi mandulaolajat. Masszírozd át az érintett testfelületet, vagy akár az egész testedet. Havonta 2-3 alkalommal ismételd meg a radírozást - csodákat tesz a bőröddel!

Narancsbőr elleni krémek

Ha sportolsz, diétázol, masszírozod magad, de még nem látod a megfelelő eredményt, próbálj ki néhány narancsbőr elleni krémet. Azt azonban jó tudni, hogy ezek nem csodaszerek: nem válthatod ki velük a mozgást vagy a helyes táplálkozást. A vérellátás és a nyirokkeringés már ismerős fokozására viszont képesek, bár eredményt csak tartós használat mellett tapasztalhatsz - szerintünk ezeket érdemes kipróbálnod!

Sunfleur Extra bőrkisimító anticellulite krém

Ez a több összetevős gél azért nagyszerű, mert nemcsak a zsírvesztést serkenti, de napi 24 órában égeti a zsírt a kívánt területen. Természetes flavonoidtartalmával az újabb zsírréteg kialakulását is képes megakadályozni. Feszesít, színezékektől is mentes, így bátran használhatod nap mint nap, de terhesség vagy szoptatás alatt nem javasolt!

Nivea Q10PLUS Bőrfeszesítő Narancsbőr Elleni Krémzselé

A Q10 koenzim a bőrben természetesen is megtalálható enzim, mely a bőr feszességéért felelős, az L-karnitin pedig a zsírsavak energiává alakulását segítheti. A természetes lótuszkivonat a zsírsejtek kialakulásának esélyét csökkenti, és ez a három anyag együtt gondoskodik a sima popsiról és combokról. Akár masszázs nélkül is csökkenhetnek a narancsbőr jelei, a bőr feszesebb, rugalmasabb, simább lesz. A krém hamar beszívódik a bőrbe, és kellemes illatú - viszont nem tartozik a legolcsóbb krémek közé.

Avon Solutions Cellu Break

Reggel és este is érdemes bekenni az érintett területeket ezzel a szintén több összetevős krémmel: a kávébab koffeintartalma növeli a zsírégetést, a yerba maté tea és a galagonyagyümölcs pedig javítja a keringést és antioxidáns hatású. Rendszeres használat mellett a krém csökkenti a gödrök mélységét, gátolja az újak kialakulását, és akár hat nap alatt kétszáz százalékosra növeli a zsírégetést. Hátránya ugyanaz, mint a legtöbb ilyen terméknek: ha nagyobb felületen használod naponta kétszer, akkor sajnos messze nem elég egy hónapig.

Garnier intenzív bőrfeszesítő görgős masszírozó kezelés

Az ígéretek szerint ez a kezelés sokkolja a gyűlölt narancsbőrt: golyós labdája masszírozó hatást fejt ki, így a hatónyagok jobban beszívódnak. Zöldteakivonat, mandarinhéj, kámfor, lipo-koffein és ginkgo dolgozik a narancsbőr eltávolításán, ezek fokozzák a keringést, karcsúsítanak, segítenek a zsír lebontásában, és gátolják annak további lerakódását. Az átlátszó, illatos folyadék hamar beszívódik, de a masszírozófejet óvatosan használd, nehogy becsípje a bőrödet.


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.