Nagy Amarilla fogyókúra mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ősszel sem árt kimozdulni a szabadba. Ne hagyd, hogy a hűvösebb idő eltántorítson - öltözz fel jó melegen, és sportolj egy kicsit a tiszta levegőn. A héten Nagy Amarilla aerobikoktató segítségével megmutatjuk, hogyan edzheted formásra a farizmodat és karcsúra a combizmaidat - eszközök nélkül.
1. Melegíts be!

Korábban már megmutattuk, hogyan mozgasd át magad edzés előtt. Készítsd fel a törzsizmokat, a karokat és a combokat az edzésre, majd nyújtsd meg a láb izmait is. Az is tökéletes, ha kocogsz egy kicsit, sőt, a következő combizomgyakorlatokat egy hosszabb futás után is beiktathatod. Így nemcsak a tüdőded és az érrendszeredet edzed, de a főbb izmokat is karbantartod.

2. Végezz egyszerű kitöréseket!

Állj zárt állásba, a karok legyenek a csípőn. Jobb lábbal lépj előre egy nagyot, de figyelj arra, hogy a jobb térd ne menjen a jobb boka elé. A hátul lévő bal láb és az elöl lévő jobb is zárjon be derékszöget a talajjal. Végezz lábanként 30 kitörést!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?

A gyakorlat szépen formálja és erősíti a combfeszítő és a combhajlító izmokat, és edzi a farizmokat is.

Ne szívj szmogot - nem mindegy, hol sportolsz!


3. Kitörés kicsit másképp

Ha unod a sima kitöréseket, variáld őket egy kis törzsizomgyakorlattal. A karok legyenek a tarkón, lépj ki jobb lábbal, fordulj el jobbra a felsőtesteddel, majd nyújtsd ki a karodat. Fordulj vissza, és ismételd meg a túloldalra.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?

A törzsforgatás erősíti a gerinc melletti mély hátizmokat, maga a gyakorlat pedig remekül fejleszti a koordinációs képességeket.

4. Formáld a farizmokat!

Keress egy vastag farönköt, vagy egy olyan szegélyt, amilyet Amarilla is talált a vízparton. Lépj előre egy kicsit a bal lábaddal, majd told hátra és tedd fel a szegélyre vagy a vastag fára a hátul lévő jobb lábadat. Hajlítsd a bal lábadat annyira, hogy az derékszöget zárjon be a talajjal. Közben a karokkal mellső középtartásba nyújtózkodj előre, és ügyelj arra, hogy a popsidat billentsd be magad alá. Végezd el lábanként 30-szor a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?

A gyakorlat szépen edzi a comb elülső,-hátulsó izmait és a farizmokat, emellett javítja a tartást is.

Így hozd magad bombaformába!


5. Dolgozzanak a mellizmok is!


Variáld az előző gyakorlatot tárogatással. Minden ugyanaz, mint korábban, de felturbózhatod a mozgást karközelítésekkel és távolításokkal. Ha van kedved, így is végezd el lábanként 30-szor a gyakorlatot.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?

Ha súlyzó nélkül, saját testsúllyal végzel mellizomgyakorlatokat, akkor nem kell attól tartanod, hogy "lemegy a melled", ellenben feszesek, formásak lesznek az izmaid, és a karokat is formálod.

6. Ücsörögj egy kicsit a formás combokért!

Végül egy nagyon egyszerű, de annál hatásosabb gyakorlat következik. Keress egy kényelmes, vastag fatörzset vagy egy falfelületet, dőlj neki háttal, méghozzá úgy, hogy a combok derékszöget zárjanak be a talajjal. Ha megvan a helyes testtartás, nincs más dolgod, csak ücsörgni, ameddig bírják az izmaid. Kezdd mondjuk fél perccel!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Miért jó?

A gyakorlatban dolgoznak a combizmok, formálódnak a farizmok - kell ennél több?

+ 7. Nyújtás

Ne feledkezz meg a nyújtásról sem! Az edzés végén szánj erre legalább 10 percet. Hidd el, a tested meghálálja majd, és ne feledd, a rugalmas test sokkal könnyebben terhelhető, mint a merev izomzat. A comb és farizom nyújtását itt és itt mutattuk be korábban. Ne hagyd ki az edzéstervedből!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Kövesd Nagy Amarillát a Facebookon! Ha kérdésed van mozgásról, táplálkozásról, fogyókúrákról, kérdezz tőle a szakértői oldalán! Amarilla megmutatta már kedvenc gyakorlatait is, ezeket itt találod.
Tudtad? Amarilla az Ez zsír! oldalain minden héten elmondja a legérdekesebb témákkal kapcsolatos véleményét.



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.