10 dolog, amire figyelj oda 2014-ben!

diéta egészség Újév életmód mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha idén nem is tettél fogadalmakat, az egészséged akkor is nagyon fontos lesz 2014-ben. Sokkal jobb, ha a következő 10 dologból legalább egyet betartasz, mint az, ha január közepén eszmélsz, hogy a számtalan elhatározásodból egyet sem sikerül megvalósítani. 

1. Mozogj többet!

Mindegy, hány éves vagy, a mozgás minden korban nagyon sokat javít az élet minőségén. Felfrissíti az agymunkát, fitten tart, endorfint termel, aminek következtében jobb lesz a kedved is. Nem győzzük elégszer leírni: hetente 4x30 perc testmozgás csodákat tesz az életeddel. Azt se felejtsd el, hogy ha ülő munkát végzel, akkor napjában többször állj fel, és jól mozgasd át a testedet.

Forrás: Thinkstock

2. Aludj többet!

Minőségi és elegendő alvás nélkül nem jó élni, és a szervezeted sem tud regenerálódni, pihenni. Ha napi hat vagy annál kevesebb időt tudsz alvásra szánni, akkor eljött a változás ideje: próbálj egy órával többet aludni. Meglásd, kiegyensúlyozottabb leszel, a bőröd megszépül, és az agyad is sokkal frissebb lesz.

3. Egyél gyakrabban, kevesebbet!

A karácsonyi zabaőrület után a legtöbben azt fogadják meg, hogy januártól minden másképp lesz. Neked elég, ha betartod, hogy inkább többször kevesebb ételt fogyasztasz. Reggelizz felkelés után, ne hagyd ki a főbb étkezéseket, de oszd el jobban az adagokat!

4. Keress egy jó csontkovácsot!

Ha a mozgás-fogadalom nem jön össze, de rengeteget ülsz nap közben, akkor a masszázs nem mindig elég, egy jó csontkovács azonban aranyat ér. Ha megtalálod a megfelelőt, akkor néhány kezelés sokat segít abban, hogy száműzd a mindennapokból a gerincfájdalmakat. Hidd el, erre tényleg megéri időt és pénzt szánni!

5. Töltődj fel!

Az emberi testet nem úgy tervezték, hogy folyamatosan, megállás nélkül dolgozzon. Ahelyett, hogy élesen elkülöníted a munkát a pihenéstől, nap közben is szánj egy kis időt a feltöltődésre. Másfél óránként lazíts 1-2 percig, vegyél pár mély lélegzetet, és nyugodj le egy kicsit. Hidd el, ez a néhány perc is nagyon sokat számít a minennapokban.

Forrás: Thinkstock

6. Legyél jelen az életedben!

A legnagyobb ajándék, amit másnak adhatsz, a maximális figyelem. Nincs annál bosszantóbb, ha olyasvalakihez kell beszélni, aki folyon másra figyel, vagy lélekben egészen máshol jár. Ha a családoddal vagy a kedveseddel vagy, egy kis időre zárj ki mindent mást - telefont, internetet - az életedből, és csakis rájuk figyelj. Hidd el, értékelni fogják!

7. Mondj köszönetet!

Sajnos sokkal hamarabb észrevesszük a rossz, mint a jó dolgokat az életben. Ezen idén változtass! Hetente egyszer írj egy apró köszönő üzenetet annak, aki tényleg megérdemli. Hidd el, remek érzés lesz!

8. Kezdj a fontosabb dolgokkal!

Ha reggel túl vagy az első kávén, és vár a munka, akkor kezdj mindig a legbonyolultabb feladattal. Reggel ugyanis még több az energiád, gyorsabban vág az agyad, és remek érzés már nap közben túllenni egy problémás ügyön.

Forrás: Thinkstock

9. Tanulj, tanulj, tanulj!

Az agy tréningezése minden életkorban fontos. Az olvasás remek dolog, és hasznos is, de nehezebb dolgokkal is karban tarthatod az elmédet. Vágj bele egy új nyelv megtanulásába, kezdj valami egészen új sportot, játtsz hangszeren vagy válassz egy új hobbit.

10. Segíts!

Ne csak karácsonykor gondolj azokra, akiknek segíteni kell: egész évben járj nyitott szemmel. Sokszor egy kedves szó, egy meghitt beszélgetés is nagy segítség lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.