Így dobott le 30 kilót a magyar fitneszvilágbajnok

Fotó: Mudra László - Origo -
Németh Dorottya fogyás fitnesz fitneszvilágbajnok edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Dorottya kétszeres fitneszvilágbajnok jól tudja, hogyan kell csúcsformában lenni. A fiatal lány nemrég mutatott egy olyan általános étrendet, amelyet mindenkinek bátran ajánl. Próbáld ki te is!

Németh Dorottya először 18 évesen nyert világbajnokságot Malajziában, majd edző lett, de közben felszedett magára közel harminc kilót. Óriási kitartással azonban visszanyerte a versenysúlyát, és tavaly novemberben, 26 évesen a budaörsi WBPF-világbajnokságon ismét a csúcsra jutott.

Fotó: Mudra László - Origo

Azóta kijelentette, hogy soha többé nem szeretne 87 kiló lenni, és most arra készül, hogy májusban a koszovói Európa-bajnokságon ismét ő legyen a legjobb.

Forrás: Németh Dorottya

"Sokan úgy tekintenek a fogyásomra, mintha vízen jártam volna, pedig nem csináltam drasztikus diétát" - mondta a vb-győzelme után az Origónak. "Nagyon jó dolgokat ettem, csak nem mindegy, hogy ezeket hogyan készítjük el. Nem az a diétázás, hogy sanyargatod önmagad. Ez egy olyan életmódváltás, amiben igenis benne van a csúsztatott palacsinta és a sajttorta is, de nem mindegy, hogy mikor és miből készül, és az sem, hogy mellette mennyit sportolsz."

Fotó: Mudra László - Origo

Íme, Németh Dorottya tippjei:

Reggeli: két-három evőkanál zabpehely, 50-100 gramm zsírszegény túró, egy adag fehérjepor (táplálékkiegészítő szaküzletben és drogériában is kapható, alacsony szénhidrát- és magas proteintartalmú készítmény - a szerk.), 2 evőkanál áfonya, eper vagy egy alma

Tízórai: három szelet puffasztott rizs padlizsánkrémmel (fél padlizsán, fél natúr joghurt, hagyma, fokhagyma, só, bors) vagy pulykamellsonkával

Ebéd: 150-200 g pulykamell vagy csirkemell vagy hal, 100 gramm rizs (ha lehet, akkor barna) kifőzve, 150 gramm párolt brokkoli vagy spenót

Uzsonna: egy-két konzerv tonhal salátával

Vacsora: Tojásfehérje-palacsinta túróval

Így készítsd el: Három tojásfehérjét verj kemény habbá, adj hozzá egy adag fehérjét, süsd kérgesre olívaolajon, és nyomkodd laposra. Tölteléknek tökéletes 50 gramm zsírszegény túró édesítőszerrel vagy fehérjeporral.

Minden reggel éhgyomorra igyál meg két deci frissen csavart narancslevet vagy két-három deci csapmeleg vizet, amibe csavarj egy egész citromot.

Feldobhatod az étrendet, ha minden nap másképp készíted el - például - a húst ebédre. Lehet fasírtnak, paprikás csirkének, kipróbálhatod lecsósan, de a mozzarellás-paradicsomos pulykamell is tökéletes választás. Hajrá!

Így edz a fitneszmodell:

Sikertörténet: 45 kilót fogyott Florentinahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130920-fogyas-es-eletmod-sikertortenet-45-kilot-fogyott-florentina.htmlSikertörténet: Így fogyott csinosra Évihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130611-sikertortenet-a-fogyokura-es-az-edzes-segitsegevel-tobb-mint-20.htmlSikertörténet: 20 kilótól szabadult meg Kittihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130429-fogyokuras-sikertortenet-kitti-2-ev-alatt-fogyott-20-kilot-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.