Jógázz a rosszkedv ellen! Kedélyjavító pózok, amik segítenek

húsvét 2014 testmozgás kedély meditáció jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha már gyakorlott jógi vagy, tudod, hogy a gyakorlás lecsendesíti az elméd, és hogy bizonyos pózok jó hatással vannak a kedélyállapotodra is. A hétvégi nyüzsgés és sok-sok finomság után jót fog tenni egy remek, kedélyjavító gyakorlatsor.

Amikor valami bánt és elszomorít, a lógó orrod és görnyedt testtartásod és egyéb külső jelek azonnal árulkodnak az érzéseidről - nem kell különösebben nagy emberismeret hozzá, hogy környezeted tudomást szerezzen róla. De kevesen tudatosítják – és ebben a jóga nagy segítség lehet –, hogy már azzal, hogyan tartod magad, visszahathatsz a kedélyállapotodra.

Forrás: Thinkstock

A mellkasnyitó gyakorlatokat rendszeresen végezve a mellkas és váll izmait nyújthatod, a hátizmokat erősítheted, így javul a tartásod. Ezzel megkönnyíted a belső szervek, elsősorban a szív és a tüdő munkáját, javul a légzés, nő a vitálkapacitás. Oldódnak a blokkok ezen a területen, javul a vér és az energia áramlása.

Az ünnepekre is tartogatunk egy hosszabb gyakorlatsort, amit ezen a héten ingyen végezhetsz, akár otthonról. A 45 perces videóban - melyet ide kattintva érhetsz el - Iyengar jógás hátrahajlásokkal fokozzuk a jókedved. Jó gyakorlást és sok locsolót (férfiaknak hímes tojást) kívánunk!

Legyél friss, mint a tavasz - aktiváld a lábak munkáját yin jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20140411-jogaiskola-a-jogaklikkel-lab-aktivalasa-yin-jogaval.htmlHa hétről hétre követed a JógaKlikk és a Life.hu közös online jógaiskoláját, akkor már van elképzelésed arról, hogy mi az a yin jóga és esetleg gyakoroltad is velünk a stresszűző, vesemeridiánra ható gyakorlatsort. Ezúttal azonban egy igen különleges pózzal készültünk. Ez Zsír!--Szétszórt vagy? Ez a te jógatípusod!http://www.life.hu/ez-zsir/20140221-jogaiskola-a-jogaklikkel-teriteken-az-iyengar-joga.htmlKorábban már írtunk a vinyásza flow és a yin jógáról, ezúttal pedig az Iyengar jóga van terítéken. Ennek apropóját az adja, hogy március 1-jén Iyengar jóga napot rendeznek a fővárosban - ismerd meg jobban ezt a jógatípust!Ez Zsír!--A tökéletes jógastílust keresed? Segítünk kiválasztani!http://www.life.hu/ez-zsir/20140402-jogaiskola-a-jogaklikkel-dinamikus-es-statikus-jogagyakorlatok.htmlIndiában eredetileg a jógát az elme megértésére, uralására találták ki. Nem tartalmazott testi gyakorlást, csupán önvizsgálatból, meditációból és a tapasztaltakon való elmélkedésből állt. Később jött létre a hatha jóga, ami már a fizikai test egészségessé tételét tűzte ki célul – ugyan még mindig csak azért, hogy a jóginak ne kelljen a fizikai testével, betegségekkel foglalkoznia, több energiája maradjon a meditációs praxisra. A héten megismerkedhetsz a statikus és a dinamikus jógával - válaszd ki a kedvencedet!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.