3 pofonegyszerű, villámgyors tésztás recept

Forrás: Thinkstock -
ízvilág tészta receptek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban összegyűjtöttük már a legfinomabb tésztaszószokat, most azonban ennél még tovább megyünk. Íme, a Life.hu kedvenc tésztareceptjei.

Sajtos, tejszínes, medvehagymás penne

Hozzávalók:

50 dkg penne, 1 csokor medvehagyma, 0,5 liter főzőtejszín, 100 grammos natúr sajtkrém, só, bors.

Sós vízbe tedd fel a pennét, amíg fő, vágd fel a medvehagymát. A hagymát tedd a tűzre, amikor pedig összeesett, add hozzá a tejszínt és a sajtkrémet. Sóval és borssal ízesítsd, majd jól forrald össze. Add hozzá a leszűrt tésztát, és várd meg, amíg kicsit megszívja magát. Durumtésztával is kiváló.

Forrás: Thinkstock

Tészta, ami nem hizlal, egészséges és finom

A durumtészta tökéletesen illeszkedik az átgondolt, tápanyagcentrikus étrendbe és akár egy átfogó életmódváltás része lehet anélkül, hogy le kellene mondanod egy olyan finomságról, mint a tészta. Ezt az egészséges és finom különlegességet korábban itt mutattuk be.

Fokhagymás, paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

50 dkg spagetti, 5 nagyobb paradicsom/2 darab konzervparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, só, oregánó, bazsalikom, trappista- vagy parmezánsajt, olívaolaj.

A kockára vágott paradicsomot halmozd az olívaolajra, ízesítsd oregánóval, bazsalikommal és sóval, majd mikor úgy látod, kezd szétfőni, add hozzá a szétpaszírozott fokhagymát. Fontos, hogy a hagyma legyen az utolsó, mert így jobban megmarad az íze. Végül öntsd az egészet a spagettire, és szórd meg a tetejét sajttal!

Forrás: Thinkstock

A tarhonyától az üvegtésztáig

Az olasz tésztákat senkinek sem kell bemutatni: a spagettik, makarónik, pennék mindennapos vendégek a vacsoraasztaloknál. Ám ha egy kicsit jobban szétnézel, meglátod: más nemzetek tésztái között is találhatsz igazi különlegességeket. Cikkünket itt érheted el.

Darált húsos fusilli

Hozzávalók:

50 dkg fuslili, fél kiló darált sertéshús, 4 darab paradicsom, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, olívaolaj, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma.

Tedd fel főni a fusiit, hogy készen legyen, mire összeállítod hozzá a darált húsos feltétet. Vágd apróra a hagymát és pirítsd meg olívaolajon. Add hozzá a sertéshúst és az átnyomott fokhagymát, majd pedig szórd meg paprikával. Ízlés szerint sózhatod is. Amikor szépen megfőtt a hús, halmozd rá a felkockázott paradicsomot. Addig főzd, amíg teljesen össze nem érnek az ízek. Ha megvagy, tálald a fusillivel!

Forrás: Thinkstock

Melyik tésztát mihez együk?

A száraztésztának manapság se szeri, se száma. Különleges formák, eltérő méretek, más-más elkészítési mód. Most rendet teszünk a fejekben: eláruljuk, melyik tésztának mi a neve és milyen ételek elkészítéséhez ajánljuk őket. A Life.hu nagy tésztakörképéért kattints ide.
Tudod, milyen a bortésztában sült dália? Halmos Monika megmutatjahttp://www.life.hu/bulvar/20141120-viragkonyha-halmos-monikaval-a-lifenetwork-teveben-november-20-tol.htmlÉs a rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Vagy a körömvirágos pogácsa? Ideje újragondolnod a virágok hasznosságát. A gasztroforradalomba Halmos Monika vezet be bennünket a LifeNetwork tévén.TV + BulvárOrigoEgy különleges tészta, ami nem hizlal, egészséges és ráadásul finom is – igenis létezik!http://www.life.hu/csalad/20141030-a-durumtesztak-pozitiv-hatasai-a-szervezetre-es-elkeszitese.htmlTélen - ha nem akarod több kiló súlyfelesleggel várni a tavaszt – érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek magas a tápértéke, vitamin- és ásványianyag-tartalma, de kalóriában viszonylag szegények.CsaládOrigo3 finom tésztaétel, amit bátran fogyaszthatsz http://www.life.hu/ez-zsir/20140428-3-finom-tesztaetel-amit-batran-fogyaszthatsz.htmlKorábbi cikkünkből kiderül, hogy a tésztát az utóbbi években igazságtalanul kiáltották ki az elhízás egyik fő okozójának, elsősorban szénhidráttartalma miatt. Aki azonban imádja és ragaszkodik hozzá, egészségesen is elkészítheti kedvencét. Íme, a Life.hu tippjei.Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.