Egyél paradicsomot minden nap! Íme 3 könnyű és finom fogás

Forrás: Thinkstock -
paradicsomleves paradicsom recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár még csak a paradicsompalánta ültetésének van szezonja, ahogy haladunk a nyár felé, úgy lehet egyre finomabb paradicsomot kapni. Ha teheted, fogyaszd naponta, mert jótékonyan hat a szervezetedre. Íme három izgalmas recept hozzá!

Paradicsomleves másképp

Paradicsomlevesből sokan csak a menzás változatot ismerik, pedig sokféle izgalmas verzió létezik. Ezek közül a legismertebb a zöldséges hideg paradicsomleves.

Forrás: Thinkstock

Így csináld!
Egy kiló paradicsomon kívül szükséged lesz egy kígyóuborkára, két kaliforniai paprikára, egy fej vöröshagymára és 1-2 gerezd fokhagymára, melyeket mosás és pucolás után össze kell turmixolnod. Ezután jöhet rá a só és a bors, egy evőkanál zsemlemorzsa, egy evőkanál olívaolaj és ugyanennyi almaecet. A sűrű levest ezután hígítsd fel vízzel, és alapos keverés után tedd a hűtőbe hűlni.

Pikáns paradicsomcsatni

Akár pirítósra kened, akár húsok vagy kifőtt tészta mellé fogyasztod, ez az izgalmas ízvilágú szósz mindenképpen finom.

Így csináld!
Tulajdonképpen csatnit kell főznöd a 6 paradicsomból, melyeket kockára vágva két lilahagymával, két piros, magtalanított chilivel, egy kis darabka gyömbérrel, tíz deka cukorral, egy deciliternyi vörösborecettel és két teáskanálnyi mustármaggal kell feltenned főni. Ha felforrt, alacsony fokon még egy órán át főzd-sűrítsd, majd a kihűlt szószt tölts befőttes üvegekbe. Hűtőben hetekig eláll, így sokszor felhasználhatod.

Paradicsomos tonhal

Könnyű, ízletes fogást készíthetsz a paradicsom és a tonhal kombinációjából is.

Forrás: Thinkstock

Így csináld!
60 dkg tonhalat darabolj fel, majd sózd meg. Egy kis olajra dobj rá egy fél fej vöröshagymát, adj hozzá babérlevelet, petrezselymet és egy pohárnyi fehérbort. Ebbe jöhet bele körülbelül fél kilónyi paradicsom kockára vágva vagy előre leturmixolva – ki hogy szereti –, majd miután kicsit hagytad elfőni a keverék levét, következhet a tonhal, só, bors, és nagyjából tíz percnyi főzés fedő alatt. Egy szép üvegtálban mutatósan tálalhatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.