Egyél finomakat, de okosan - így csinálja a csinos magyar fitneszmodell

Kazári Móni étrend fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tökéletes alakú és roppant csinos fitneszmodell, Kazári Móni nemrég a koszovói Eb-n bronzérmet szerzett, ami nem kis teljesítmény úgy, hogy csak nemrég kezdett belekóstolni a versenyzésbe. A céltudatos lány elárulta, hogyan épített ilyen izmokat, és megmutatta nekünk kedvenc reggelijét is. 

Móni egy edzőteremben dolgozik recepciósként, emellett pedig még diák, akinek már csak a szakdolgozat és az államvizsga van hátra. Tavaly azonban úgy döntött, felkeres egy személyi edzőt. A célja az volt, hogy egy kicsit izmosodjon és formásodjon, így került Németh Dorottyához, aki azóta is az edzője. Rövid idő alatt szembetűnő volt a változás a fiatal lány testén, így versenyezni kezdett. A sikert pedig azóta egy bronzérem koronázta meg, ám ez még csak a kezdet.

Forrás: Kazári Móni, MyBody Babes

"Teljesen magával ragadott a fitnesz, és most már komolyabb terveim és céljaim vannak vele. Szeretnék ezzel foglalkozni és a későbbiekben edzőként dolgozni. Ehhez természetesen még nagyon sokat kell tanulnom és még annál is több gyakorlatot kell szereznem. Szeretnék saját tapasztalatokat gyűjteni, amiket a későbbiek folyamán én is megoszthatok másokkal. Ősszel valószínűleg a WBPF szövetség (World Bodybuilding and Physique Sports Federation) három versenyén fogok indulni, amelyek között reményeim szerint a világbajnokság is szerepel."

Fotó: José María Moreira Martínez

Móni keményen megdolgozik azért, hogy ilyen alakja legyen. Minimum heti három súlyzós edzése van, a versenyek előtt azonban ez a szám jóval magasabb. A három alkalom általában váll-hát, kar-mell és alsótest edzésre van bontva. Emellett igyekszik annyit kardiózni, amennyit csak tud.

Fotó: José María Moreira Martínez

A mozgás mellett a másik lényeges dolog az étkezés: Móni erre korábban egyáltalán nem figyelt oda, mindent megevett, amit csak megkívánt. Ám tavaly, az edzések elején kapott egy étrendet, amit onnantól kezdve jó diák módjára szorgosan követett is. A fitneszmodell elmesélte, a versenyek előtt jóval keményebb diétát követ, ám általánosságban így étkezik: "A reggeli egy kis zabpehely gyümölccsel vagy tejberizs. Az ebéd általában csirke vagy hal, kevés rizzsel és sok zöldséggel. Vacsorára saláta vagy egy pár puffasztott búzaszelet túróval és tojással. A főétkezések között általában egy kis túrót almával, kis adag gyümölcssalátát vagy egy szendvicset eszem teljes kiőrlésű kenyérből, pulykasonkával, két szelet mozzarellával és paradicsommal. Ha napközben nassolnék valamit, akkor egy kis mazsolát, mandulát vagy diákcsemegét szoktam enni, természetesen ezeket is mértékkel."

Fotó: Papp Attila, José María Moreira Martínez

Móni szerint a reggelire különösen nagy hangsúlyt kell fektetni. Szívesen készít magának tejberizst: ehhez fél bögre rizst, 1 bögre kókusztejet, fél bögre vizet főz meg, végül erdei gyümölcsökkel dobja fel. Másik kedvence a zabos fehérjepalacsinta: ehhez 4 tojásfehérjét, 30 g zabot és 20 g mandulát használ. Ha pedig valami sósra vágyik, omlettet készít sok zöldséggel és puffasztott rizzsel.

Forrás: Kazári Móni

Móni tippjei:

1. Étkezz napi 5 alkalommal! Így kisebb az esélye annak, hogy farkaséhesen nekiállsz kifosztani a hűtőt.

2. Próbálj változatosan étkezni: egyél sok zöldséget, a csirkét és a halat különböző módon is elkészítheted, aminek csak a fantázia szabhat gátat. Az interneten is érdemes nézelődni, kiváló receptekre bukkan az ember.
3. Ha komolyabban érdekel a táplálkozás, érdemes szakemberhez fordulni, aki személyre szabott étrendet állít össze.
4. Az étkezés mellett a sportolás nagyon fontos: próbáld megtalálni azt a mozgásformát, amivel szívesen töltöd az idődet.
5. Nem feltétlenül kell mindenkinek az edzőteremben súlyzós edzéseket végezni. Persze, ha kifejezetten izmosodni szeretnél, akkor azt leginkább ezzel a mozgással tudod elérni.
6. Sportolj hetente minimum két alkalommal. Itt a jó idő, menj kocogni, biciklizni, úszni, kirándulni!

Így dobott le 30 kilót a magyar fitneszvilágbajnokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140114-nemeth-dorottya-fitneszvilagbajnok-elarulta-fogyasanak-titkat.htmlNémeth Dorottya kétszeres fitneszvilágbajnok jól tudja, hogyan kell csúcsformában lenni. A fiatal lány nemrég mutatott egy olyan általános étrendet, amelyet mindenkinek bátran ajánl. Próbáld ki te is!Ez Zsír!Ez ám az akaraterő! Rákbetegen is versenyzik a szép magyar fitneszeshttp://www.life.hu/drlife/20140619-rakbetegen-vilagbajnoksagra-keszul-a-magyar-fitneszes-meszaros-monika.htmlMészáros Mónika 39 évesen lett fitneszversenyző. Nemrég kiderült, daganatos betegsége van. Most egy nagy műtétre és az azt követő világbajnokságra készül. Nagyon drukkolnk neki!Dr. LifeOrigoFitneszőrületek 2014-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140127-fitneszoruletek-2014-ben-ezek-a-legdivatosabb-mozgasformak-iden.htmlA divatos fitnesztrendek jönnek és mennek, néha azonban megmagyarázhatatlan módon némelyik újra visszatér. Bármi legyen is ennek az oka, 2014-ben ints búcsút a hóbortos szokásoknak. Íme néhány aktuális edzésmódszer, amiktől óva intenek a szakértők.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.