Testi-lelki stabilitás a német focisták titka?

JógaKlikk focivébé focicsapat Németország jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most, hogy vége a foci világbajnokságnak, mindenki a nyertes csapat titkát kutatja. A németek mindig is élen jártak az innovatív módszerekben, nincs is mit csodálkozni, hogy a jóga évek óta megtalálható az edzéstervükben. 

Nemcsak sikeres focicsapatok, hanem más sportágak és élsportolók is előszeretettel merítenek az ősi tudásból, hiszen a jóga a többi közt:
- Segít megtartani a fókuszt, javítja a koncentrációt
- Javítja az izmok anyagcseréjét
- Egészségesen tartja az izületeket
- Megtanít relaxálni, segít az ellazulásban, nagyon hatékony a sérülések megelőzésében és helyreállításában, így a jógával növelhető a sportteljesítmény is!

Tudtad?

2009-ben a német focicsapatnak Patrick Broome elismert jógi tartott rendszeresen órákat. Broome, aki Madonnát és Stinget is tanította jógázni, Jürgen Klinsmann egykori német labdarúgó szakvezető kezdeményezésére a nemzeti válogatottuk orvosi stábjának a része volt.

A versenyzők testi- és a lelki stabilitásán is múlhat a jó eredmény, amely jógával kiválóan fejleszthető. Azonban a stabilitás nemcsak sportolóként, hanem átlagemberként is kiemelkedően fontos az életünkben. Nélküle képtelenek vagyunk alkalmazkodni a változásokhoz. Feszültek, nyugtalanok leszünk, mert hajlamosak vagyunk átadni magunkat a problémáknak ahelyett, hogy megbirkóznánk velük.

Fizikai síkon a sok ülőmunka, helytelen testtartás ízületi bántalmakhoz és egyéb mozgásszervi megbetegedésekhez vezetnek. Az álló ászanák segítenek megerősítenünk a gyökereinket. A talp és a lábfej az alapunk, melyek izmait aktivizálva növeljük teherbírásukat. Ez kihat a térdre, csípőre és a gerincre is. Eheti ingyen JógaKlikk videónkkal, melyet itt találsz, a stabilitásodat növelheted 45 percben. Próbáld ki!

Kapcsolj ki a jógapózok királyával, a fejenállássalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140703-jogaiskola-a-jogaklikkel-fejenallas-a-jogapozok-kiralya.htmlA fejünk az egész lényünk irányító központja. Ezt a fontos feladatot azonban igen fárasztó dolog ellátni, ezért a fejünknek néha szüksége van rá, hogy lekerüljön a legmagasabb pontról, más szemszögből lássa a dolgokat és kikapcsolja a gondolatok folyamatos cikázását. Ebben segíthetnek a jógában gyakori fordított testhelyzetek, például a fejenállás, vagy shirsászana. Ez Zsír!--Így étkezz tökéletesen - figyelj magadra, és meghálálja a tested!http://www.life.hu/ez-zsir/20140627-jogaiskola-a-jogaklikkel-etkezes-es-egeszseges-taplalkozas-ha-jogazol.htmlMindegy, hogy rendszeresen jógázol vagy csak mostanában kezded el ezt a mozgást, érdemes tudnod arról, hogyan kell táplálkozni ahhoz, hogy minél hatékonyabbak legyenek a gyakorlatok.Ez Zsír!--Hatha jóga a csodálatos alakért - egyensúlyba hozza a testet és a lelkethttp://www.life.hu/ez-zsir/20140613-jogaiskola-a-jogaklikkel-hatha-joga-erosit-es-formal-a-jogaoran.htmlA hatha jóga a leggyakrabban említett jógastílus a jógastúdiók „étlapján", de vajon mire számíts egy ilyen órán?Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.