Könnyű ételek a forró nyárban - ezektől biztosan nem hízol el!

Forrás: Thinkstock -
joghurt tészta joghurtos recept grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy nyári melegben nem igazán kívánjuk a nehezebb ételeket, hiszen azok ilyenkor megterhelik emésztőrendszerünket, így a legtöbben valami könnyű, hűsítő fogásra szavaznak. Mutatjuk is három kedvencünket!

Joghurtos tésztasaláta

Könnyű elkészíteni, laktatóbb, mint egy zöldségekből készült saláta, és még finom is a joghurtos tésztasaláta. Kezdetnek főzz ki fél kilónyi fussili tésztát sós vízben. Amíg fő, egy gerezd zúzott fokhagymát keverj bele egy pohárnyi natúr joghurtba, és kockázz fel egy kaliforniai paprikát. Ez az étel akkor jó, ha minél több zöldséget teszel bele, így ha szereted, használhatsz főtt kukoricaszemeket, sárgarépát, vagy bármilyen más zöldséget is hozzá. Ha kifőtt a tészta, öntsd le a joghurttal, keverd össze a zöldségekkel, apríts rá egy csokor friss petrezselymet, sózd-borsozd, a végén pedig jöhet rá egy kis szerecsendió és pirított bacon.

Forrás: Thinkstock

Rakott zöldségek sajttal

A mediterrán országokban igazán tudják, mit kell enni a folyamatos hőségben. Ez a rakottas a finom zöldségek mellett szépen össze is sül sajttal és tejföllel, így az egész család kedvence lesz. Kezdetnek két padlizsánt, két fej hagymát és két cukkinit hámozz meg, és szeletelj fel. Egy tűzálló tál aljába önts egy kis olívaolajat, majd jöhet alulra a padlizsán, kicsit megsózva, rá a cukkini, a hagyma, majd jó sok paradicsomszelet. Közben ízesítheted őket sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval is. A rétegezést paradicsomokkal fejezd be, majd ezekre jöhet az öntet. Húsz dekányi sajtot reszelj le, keverd össze egy pohár tejföllel és két egész tojással. Öntsd rá a zöldségekre, és a rakottas mehet is a sütőbe. Ezt az ételt vegetáriánusok is nyugodtan ehetik, de ha a család férfitagjai hiányolnák belőle a húst, akkor pirított darált húst is használhatsz plusz egy rétegnek.

Forrás: Thinkstock

Citromos grillezett csirkemell salátával

Hatvan dekányi csirke- vagy pulykamellre lesz szükséged, no meg egy grillezőre. Ha szerettek nyáron a szabadban sütni, akkor mindenképpen ott próbáld ki, de a hússzeletek egy kisebb elektromos grillezőn is elkészíthetők. Vágd a húst vékony szeletekre, kicsit klopfold ki, sózd-borsozd, majd kend meg négy evőkanál olaj és egy citrom levének keverékével. Sütés közben készíts hozzá valamilyen hideg salátát: ez lehet egyszerű uborkasaláta, nyári vegyes saláta az otthon talált zöldségekből, de ha laktatóbbra vágysz, akkor főzz ki pár szem krumplit sós vízben, kockázd fel, majd némi lilahagyma kíséretében tedd ecetes-cukros lébe. Hűtőben hagyd állni, és hamarosan fogyaszthatod is.

Forrás: Thinkstock
Gömbcukkini, fekete répa - furcsa formák és szokatlan színek a piaconhttp://www.life.hu/ez-zsir/20140724-kulonleges-zoldsegek-es-gyumolcsok-a-piacon-gombcukkini-fekete-repa.htmlNemrég a piacon kóstoltunk finomabbnál finomabb paradicsomokat, amikor olyan zöldségekbe és gyümölcsökbe botlottunk, melyekre korábban még sosem figyeltünk fel. Nagyon örültünk, hogy ennyi - talán csak számunkra - újdonságot ismerhettünk meg. Szemezgessetek velünk!Ez Zsír!Fotó: Hámori Zsófia/Life.huSaláta joghurttal? Ez ám a nyerő párosítás!http://www.life.hu/ez-zsir/20140721-egeszseges-eletmod-harom-friss-joghurtos-salata.htmlA nyári melegben nincs is jobb, mint egy adag hideg, könnyű, de tápláló saláta, ami garantáltan feltölt vitaminokkal és energiával – próbáld ki az alábbi három recept valamelyikét!Ez Zsír!ThinkstockEláruljuk, hogyan indult hódítóútra a tészta!http://www.life.hu/kult/20140425-teszta-tortenelem-hogyan-indult-hoditoutra-a-teszta.htmlAz szjger-en megismert Dr. Oli mindent elmond a tésztáról, amit csak tudni lehet. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.