Isteni duó a nyárra: natúr joghurt friss gyümölccsel

Forrás: Thinkstock -
joghurt joghurtos recept gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Üdítő és egészséges találkozás: a nyári gyümölcsöket párosítsd finom joghurttal, hogy könnyű és kalóriaszegény finomságokat kapj!

Joghurtos gyümölcsös reggeli

A natúr joghurtot gyümölccsel együtt kifejezetten egészséges reggelire fogyasztani, hiszen fontos vitaminokkal és fehérjével láthat el. Egy pohárnyi joghurtot önts egy tálba, és darabolj bele ízlés szerint gyümölcsöket: készítheted bogyós gyümölcsökből, a most érő áfonyából és szederből, de a banán – ananász - kivi kombináció is nagyon izgalmas. Ha kedved van hozzá, össze is turmixolhatod, így félig-meddig iható finomságot kapsz, ami feltölt vitaminokkal és fehérjével. Ha édesíteni szeretnéd, használj mézet, de jól illik a gyümölcsös joghurthoz a dió, a mogyoró vagy a mandula is. Ezek plusz telítetlen zsírsavakkal látnak el, ami jót tesz egy dolgos munkanap elején.

Forrás: Thinkstock

Gyümölcsös joghurttorta

Finom, könnyű és citromos, ráadásul sütni sem kell: nincs ennél jobb édesség a nyári forróságban. Kezdetnek egy tálban keverj össze húsz dekányi összetört vagy ledarált babapiskótát annyi olvasztott vajjal, hogy nyomkodható tésztát kapj. Ezt simítsd egy tortaforma aljába. Míg az alap a hűtőben pihen, készítsd el a krémet: 3 dl natúr joghurtot keverj össze egy citrom levével, 25 dkg mascarponéval, 8 dkg nyírfacukorral, a citrom felének reszelt héjával, és 15 dl felvert habtejszínnel. A torta aljára simítsd bele a krémet, és tedd vissza a hűtőbe dermedni egy kicsit. A tetejére közben 1,5 dl narancslé és egy csomag tortazselé segítségével készíthetsz díszítést. A vendégek is imádni fogják!

Forrás: Thinkstock

Krémes müzli zabpehellyel

A joghurt és a müzli szinte vonzzák egymást, ráadásul nagyon tápláló reggelit vagy uzsonnát jelentenek, egészséges gyümölcsökkel kiegészítve. Egy turmixgépbe önts bele egy pohár natúr joghurtot, 3 pohárnyi almalevet – ezt variálhatod tetszés szerint, jó narancs- vagy ananászlé is – és két banánt, illetve tetszés szerint további gyümölcsöket, majd indítsd be a gépet. Ha kész vagy, 2-3 csészényi natúr zabpelyhet önts bele a gyümölcsös-joghurtos masszába, és lezárva hagyd megdagadni. Adj hozzá a végén mazsolát és aszalt gyümölcsöket, de kiegészítheted friss, kockázott gyümölcsökkel is. Kanalazható, nagyon egészséges és laktató finomságot kapsz, ami ellát többek között B- és C-vitaminnal, megfelelő mennyiségű szénhidráttal és ásványi anyagokkal is, ráadásul főzés-sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető. Próbáld ki!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.