Sokszorozd meg a nyári feltöltődést Jin jógával!

Forrás: Thinkstock -
meridián JógaKlikk jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van, hogy úgy érzed, hiába van nyár és napsütés, mégsincs elég energiád a napi feladatok elvégzéséhez? A kínai taoista szerzetesektől olyan megoldást tanulhatsz, amivel megsokszorozhatod az energiaszintedet!

Jógaiskolánk jógastílusokról szóló sorozatában már írtunk a kínai taoista szerzetesektől eredeztethető, és Nyugat-Európában, Amerikában hódító Jin jógáról, amely az ősi kínai orvoslásban is használatos meridiánokhoz (energiacsatornákhoz) jógapózokat kapcsol, és ezek tudatos használatávan a szervezet öngyógyító feltöltő, kiegyenlítő folyamatait serkenti.

Ebben a jógastílusban hosszú ideig tartjuk ki a pózokat, ami lecsendesít, regenerál, kompenzálja a stresszes hétköznapok káros következményeit és hatékonyan teszi rugalmassá a testet. A Jin jóga pozitív hatásairól korábban már itt írtunk.

Forrás: Thinkstock

Eheti JógaKlikk videónk a máj meridiánt harmonizálja, amely a szervezet energia egyensúlyáért felelős, és azért, hogy hogyan tudjuk kezelni a minket érő külső hatásokat legyenek azok ártalmasak vagy jótékonyak. A stabilitást és egyensúlyt is befolyásolja a máj meridián, és a kitartásban, tervek megvalósításában is segítségünkre van. Ha jól működik, akkor garantált a belso harmónia, az együttérzés, a higgadt tervezés és megvalósítás, a tolerancia.

Ha a máj meridián nem működik megfelelően, robbanékonyak, letargikusak, határozatlanok, túlérzékenyek lehetünk. Szem és látásproblémák léphetnek föl. A máj működésével kapcsolatos problémákon kívül jelentkezhetnek pl. a nőknél alhasi daganatok, derék- és hátfájás, fejfájás, fülzúgás, homályos látás, emésztési zavarok, fokozott fáradékonyság. Lehetnek még izomgörcsök a pálya vonalán, a kötőszövetek és az ízületi inak megbetegedései, hogy csak néhányat említsünk.

Próbáld ki eheti ingyenes JógaKlikk videónkat, és készülj fel a dolgos hétköznapokra velünk! Kattints a videóért ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.