180 banánt eszik hetente a világ legkövérebb gyereke

betegség kövérség pajzsmirigy étvágy gyerek evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kilencéves Suman Khatun körülbelül ötször olyan nehéz, mint a korosztálya-béli gyerekek. Nem is csoda, a kislány étvágya hatalmas: 180 banánt, 8 kiló krumplit és 14 kiló rizst eszik hetente, ennek ellenére szinte folyton éhes.

A gyerek maga is tudja, hogy valami nagy baj van vele, ráadásul folyamatosan rosszulérzi magát. "Alig bírok mozogni és nehezemre esik játszani a barátaimmal is" - panaszolta a kislány.

"Suman szinte folyamatosan éhes. Pedig nem éheztetjük: hetente 8 kiló krumplit, 14 kiló rizst és legalább 180 banánt eszik" - nyilatkozta az édesanya, Beli Bibi, akinek a többi gyereke teljesen normális testalkatú.

Suman orvosa úgy véli, a kislány hatalmas étvágyát és rettenetes túlsúlyát a pajzsmirigy nem megfelelő működése okozza, ám, hogy erről megbizonyosodjanak, komoly és költséges kivizsgálásokra lenne szükség, a családnak erre azonban nincs pénze.

"Tönkreevett" életek

Hogyan táplálkozzon egy gyermek? Főleg ha hízásra hajlamos vagy más túlsúlyos... Szabad-e diétáztatni a kicsiket és ha igen, hogyan? Melyek azok az ételek, amelyek gond nélkül elhagyhatók, és mi az, amire minden fejlődő szervezetnek szüksége van? A Life.hu cikke szakértő segítségével járja körül a gyermekkori elhízás témáját.

Eltűnt egy testvérpár a III. kerületbőlhttp://www.life.hu/news/20140805-cseby-matyas-es-cseby-csaba-testvereket-keresi-a-rendorseg-a-harmadik-keruletbol-tuntek-el.htmlEgy testvérpár hétfőn a 34-es busszal indult iskolába, de nem érkeztek meg. Azon a napon a Déli pályaudvaron is látták őket.News--Elérte az Ebola-járvány az USA-t? http://www.life.hu/news/20140805-ebola-gyanus-beteget-talaltak-new-yorkban-lehet-hogy-elerte-a-jarvany-az-usa-t.htmlAz amerikai kormány több megelőző intézkedést léptetett életbe a légi- és tengeri kikötőkben annak megakadályozására, hogy az Ebola-járvány elérje az Egyesült Államok területét - közölte Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.News--Leállt a Facebook - Csupán egy hibaüzenetet kaptunkhttp://www.life.hu/news/20140801-augusztus-1-jen-penteken-este-leallt-a-facebook.htmlPénteken délután hat óra előtt pár perccel eleinte nehézkesen töltött be, majd elérhetetlenné vált a Facebook. Az oldalon a Sorry, something went wrong hibajelentést olvashattuk. Azóta minden helyreállt.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.