Szép tartás, egészséges hát - modern gerincterápia jógával

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk gerincterápia gerincjóga jóga gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gerincedet nemcsak akkor fontos edzened, ha egész nap ülsz: ez a rész tested fő vonala, így nagyon lényeges, hogy egészséges legyen. Nem utolsósorban pedig a tartás miatt is fontos, hogy rendszeresen megdolgoztasd a gerincedet.

Jógaiskolánkban ezen a héten a gerincjógával ismerkedhetsz meg, amely ötvözi a többezer éves jóga gyakorlatait és a modern anatómia és gerincterápia ismereteit. Célja a fizikai test egészségének helyreállítása, mely a helyes testtartással és légzéssel kezdődik.

Forrás: Thinkstock

Elsődleges szerepe a megelőzés, illetve utókezelés; ugyanakkor a már kialakult elváltozásokat (súlyos gerincferdülés, porckorongsérv, isiász stb.) szakorvos segítségével kell kezelni.

A testtartás javításán túl az élettani hatásai közé sorolandó, hogy erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot, segít oldani a stresszt, növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, segít az ülő életmód negatív fizikai hatásainak enyhítésében.

Life.hu tipp

A gerincjógaórákon viszonylag könnyen kivitelezhető gyakorlatokkkal találkozhatsz, ezért érdemes ezzel a jógastílussal elkezdeni jógázni. E heti ingyen JógaKlikk videónkban egy 30 perces ízelítőt kaphasz gerincjógából Diószegi Ádámmal. Ha teheted, próbáld ki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.