A legjobb dolog, ami miatt jól indul a reggel: lélegezz!

Forrás: Thinkstock -
légzés reggel energia Legyen jó napod! kávé jóga frissítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fújtató légzés vagy kapálabháti a legjobb energetizáló légzésgyakorlat, ami pár perc alatt felfrissíti a szervezeted és formába hoz reggel.

A fújtató légzés a szellemi erőket szabadítja fel, erősíti a memóriát, segíti a szellemi munkát, tréningezi a tüdőt, erősíti az orr nyálkahártyáját és megtisztítja a légzőjáratokat.

Forrás: Thinkstock

Ülje le keresztbetett lábakkal lótuszülésben vagy törökülésben. Ennél a gyakorlatnál ki- és belégzésnél is csak az orrnyílásokat használd, a száj végig zárva marad! Lélegezz ki erőteljesen a hasizmok összehúzásával. Ekkor a levegő fújtató hangon préselődik ki az orrnyílásokból. Ezután ne tarts légzésszünetet, azonnal ernyeszd el a hasizmokat és engedd, hogy megteljen a tüdő alsó és középső része levegővel. A tüdő alsó szakaszát nem kell megtelíteni. Utána a leírt útmutatás szerint gyors ütembe préseld és szívd be a levegőt a rekeszizom segítségével gyors egymásutánban, mintha fújtatnál. Fél perc után engedd ki a levegőt, majd lassan telítsd meg a tüdőt, pár másodpercig tartsd bent a levegőt, majd fújd ki. A gyakorlat után pár percig normál légzéssel figyelj befelé és tudatosítsd a légzés utáni érzeteket.

Így dobd fel szeretteid napját egyetlen mondattalhttp://www.life.hu/legyenjonapod/20140905-igy-dobd-fel-szeretteid-napjat-egyetlen-mondattal.htmlA mindennapok mókuskereke sokszor annyira magába szippant, hogy úgy érezzük, nem jut elég idő tudatni szeretteinkkel, mennyire fontosak nekünk. Íme, egy egyszerű ötlet, amellyel akár az egész napjukat örömtelivé varázsolhatod!Legyen jó napod!--Boldogságrecept: 4 pofonegyszerű szabály a hétköznapokrahttp://www.life.hu/legyenjonapod/20140908-ime-a-boldogsag-receptje-igy-tedd-oromtelive-a-mindennapokat.htmlA boldogság és az örömteli élet tudományos kutatása nagy lendületet vett az utóbbi évtizedekben. A kutatók ma már világosan meg tudják fogalmazni, mi szükséges ahhoz, hogy jobban érezd magad a bőrödben, boldogabb légy és örömtelivé tedd a hétköznapokat, bármilyen körülmények között kell is élned.Legyen jó napod!ThinkstockTe mit teszel azért, hogy jó napod legyen? http://www.life.hu/legyenjonapod/hirdetes/20140905-te-mit-teszel-azert-hogy-jo-napod-legyen.htmlNorvégia fővárosában, Oslóban járva figyeltem fel arra, hogy náluk az utcán minden ember mosolyogva sétál. A kisgyerekektől az idősekig mindenki fülig érő szájjal sétált a zuhogó esőben, de még a királyi palotánál strázsáló testőrök is szélesen vigyorogva végezték el az őrségváltást. Hirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.