Az édenkert igazi csábítója: 3 egészséges almarecept

alma recept zabpehely egészség teljes kiőrlésű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden kétséget kizáróan az alma az egyik legsokoldalúbb gyümölcsünk. Ehetjük süteményben, például mennyei almás tortácskában, friss salátában, de csirkéhez is kiváló párosítás lehet. Amellett, hogy számtalan különböző módon felhasználható és elkészíthető, különösen egészséges is. Most a Life.hu is összegyűjtötte kedvenc almareceptjeit.

Zöldalmamuffin zabpehellyel

Hozzávalók:

5 db zöldalma, 10 dkg zabpehely, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dkg vaj, 2 tojás, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 dl tejföl, nyírfacukor, fahéj

Végy egy közepes méretű tálat, és kavard össze a hozzávalókat: a zabpelyhet, a lisztet, a nyírfacukrot, fahéjat és a szódabikarbónát, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tojásokat és a tejfölt. Ha mindez megvan, mosd meg, és hámozás nélkül vágd egészen apró szeletekre az almákat. Add hozzá az elkészített masszához, és lapátold bele előkészített az muffinsütő formáidba. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt elkészül. Hedonistáknak porcukorral ajánljuk.

Forrás: Thinkstock

Almás ízorgia gyömbérrel, naranccsal és rummal

Hozzávalók:

5 alma, 1 narancs, 2 répa, 5 tojás, 35 dkg teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg barna cukor, 25 dkg sütőmargarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, gyömbér, fahéj, szegfűszeg, rumaroma, só, zsemlemorzsa (utóbbiak ízlés szerint)

Süteményünk elkészítéséhez szükség lesz egy nagy méretű tálra, egy tepsire és egy gépi habverőre. Utóbbival a tojásokat, a margarint, a vaníliás és a barna cukrot keverd habosra! Reszeld le a gyömbért és a sárgarépát, valamint a narancs héját. (A levét pedig facsard ki.) Keverd mindezeket a masszához, majd add hozzá a lisztet, a sütőport, a rumot, a szegfűszeget és egy csipet sót. Három meghámozott almát szelj apró darabokra, kettőt pedig reszelj le. A reszelékhez adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát, majd szórd meg a szálakat fahéjjal és jól keverd össze.

Forrás: Thinkstock

Miközben előmelegíted a sütőt, a tepsibe tégy sütőpapírt, majd pedig öntsd bele a tésztát. Szórd meg az almadarabkákkal, majd ennek a tetjére öntsd a reszeléket. Igazgasd el, majd pedig tedd az egészet a sütőbe. 190 °C-on háromnegyed óra alatt készre sül.

Mézes almatorta fahéjjal

Hozzávalók:

5 alma, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg méz, 15 dkg vaj, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, fahéj

Hogy mire van szükséged eme csodás desszert elkészítéséhez? Először is kell egy gépi habverő, valamint egy kapcsos tortaforma. A tojásokat, a vajat és a mézet keverd habosra, ízesítsd fahéjjal! Hámozd meg az almákat, vágd fel őket vékonyra, a teljes kiőrlésű liszthez pedig add hozzá a sütőport. A masszát a liszttel és a gyümölccsel együtt jól keverd össze, majd helyezd az egészet a kivajazott tortaformába. Előmelegített sütőben 200 °C-on fél óráig süsd!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.