Így lesz igazán kerek a popsi - Kaczur Beatrix fitneszmodell tippjei

diéta Kaczur Beatrix fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatalon táplálkozási zavarokkal küzdött, ma már a sport Kaczur Beatrix élete. A fitneszmodell többek között arról mesélt a Life.hu-nak, hogyan marad formában, mi motiválta a sportra, és melyik gyakorlattól lesz igazán kerek a popsi. 

Bea életében gyermekként nem volt fontos a testmozgás, csak később, a középiskolában kezdett röplabdázni. 14 éve, amikor Székesfehérvárra költözött, kezdett el futni, napi rendszerességgel. ,,Ez nem a futás szeretete miatt volt, hanem kényszerből: a lakhelyváltásom előtt komoly táplálkozási zavarokkal küzdöttem. A gyermekem születése után már kimondottan megterhelő volt a futás, így más mozgásformák után néztem" - meséli Bea.

Forrás: Kaczur Beatrix

Így került a képbe a súlyzós edzés, Bea ugyanis felfedezte, hogy rövid idő alatt látványosan formálódik a teste. ,,Az akkori edzőm javasolta, hogy legyen célom, gondolkodjak versenyzésben. Ellátogattunk néhány ilyen versenyre, és nagyon megtetszett a dolog. Az első komolyabb színpadi szereplésemre Buranits ildikó invitálására és edzőm, Bolvari Jani segítségével, két évvel ezelőtt került sor. Sportmodell kategóriában idén kezdtem el versenyezni, előtte fitneszmodell -160 kategóriában indultam."

Bea számára az idei év volt az eddigi legsikeresebb: 5 versenyen indult, és mindegyiken dobogós második helyezést ért el. ,,Szeretnék még fejlődni, csiszolni a formát, javítani a színpadi mozgást, és temészetesen jövőre versenybe szállni az aranyért."

A fitneszmodell a versenyek előtt heti 5-6 súlyzós és 3-4 kardióedzésen vesz részt, de versenyen kívül is edz legalább heti 5 alkalommal. ,,Nekem a legjobban az vált be, hogy egyik nap külön edzem a combomat, másnap a vállat és a kart - így sokkal jobban tudok egy adott izomcsoportra koncentrálni. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetek a farizmok edzésére is." Ennyi testmozgás mellett a kikapcsolódás sem maradhat el: a fitneszmodell imád kislányával társasozni, kirándulni.

Forrás: Kaczur Beatrix

Bea tippjei

,,Gyakran hallom, hogy a nők nem akarnak nagyon izmosak lenni, ezért voksolnak inkább a kardióra. Pedig nem lehet elégszer elmondani, hogy attól bizony nem lesz gömbölyű a fenék, és nem tűnik el a lógó bőr a felkarról sem! Persze nem kell lemondani a kardióról, de a feszes, tónusos testhez szükséges heti 2-3 alkalommal súlyzós edzést beiktatni. A popsi formálására szerintem nagyon jó a guggolótalp, amellyel koncentráltan lehet végezni egy- és kétlábas guggolásokat akár súllyal is. Emellett persze fontos odafigyelni a táplálkozásra, a napi többszöri étkezésre, hogy az anyagcserénket is megfelelően támogassuk."

Ám az étkezés az, ami még sokkal többet számít, mint a sport. ,,Az étrendem a súlyzós edzésekkel egyidőben teljesen megváltozott - kizártam belőle a cukrot, a fehérlisztet, a konyhasót. Ezeket ma már egészséges alapanyagokkal helyettesítem: édesítőszert használok, himalájasóval sózok és maglisztekkel sütök, mivel gluténérzékeny vagyok. Már jól ismerem a szervezetem reakcióit, így saját magam határozom meg a szükséges napi fehérje-, szénhidrát- és zsírmennyiséget, és ennek alapján készítem el az ételeimet. Azt vallom, hogy minden étel elkészíthető egészséges összetevőkből, még egy jó pörkölt is. Nagyon édesszájú vagyok, így nincs olyan nap, hogy valami egészséges, minimális szénhidráttartalmú édességet ne üssek össze otthon. A túrós és kakaós nasikból nekem sosem elég. Az elmúlt pár hétben karácsonyi süteményeket készítettem kóstolásra - mondanom sem kell, hatalmas sikert aratott a narancsos-mézes túrótorta, a mézes gyümölcskenyér és a karamellás alagút is."

Forrás: Kaczur Beatrix

Bea a versenyzés mellett társasházak kezelésével foglalkozik, illetve személyi edzőként is dolgozik. Mivel a sport nagyon fontos szerepet játszik az életében, így elengedhetetlen, hogy a párja is hasonlóképp érezzen. ,,Szerencsés vagyok, mert az edzőteremben talált rám a szerelem, azóta is ő segíti az edzéseimet, és ő az edzőpartnerem is. Régebben kevésbé foglalkoztam a külsővel, ma már azonban az izmos férfiak jönnek be. A szerelmem is ilyen: motiváljuk egymást, tavaly ő is színpadra állt a férfimodellek között."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.