Agyagevés és társaik! Ezek a legrosszabb celebdiéták, amiket messze kerülj el!

Forrás: AFP/Robyn Beck -
agyag paleo-diéta diéta agyagevés káros celeb fogyókúra vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összeszedtük a lehető legegészségtelenebb hollywoodi diétákat, amelyekkel nemcsak, hogy nem fogyhatsz, de még károsak is lehetnek.

Közelednek az ünnepek, ilyenkor mindenki lázasan kezd neki a fogyókúráknak, hogy még a hatalmas családi majszolások előtt leadjon pár kilót. Vannak viszont olyan diéták, amiket jobb elkerülni. Napjaink legrosszabb öt diétáját a Life.hu is kivesézte már ITT. Most pedig essen szó azokról az agyonreklámozott fogyókúrákról, amelyekre a hollywoodi sztárok esküsznek, pedig még veszélyesek is lehetnek az egészségünkre.

Megan Fox Forrás: AFP/Robyn Beck

Az idei évben az egyik legrosszabb minősítést a paleo diéta kapta - számol be a Daily Mail. Lelkes követői közé tartozik Matthew McConaughey és a gyönyörű Megan Fox is. A diéta szerint úgy kéne étkeznünk, mint kőkori őseinknek és el kéne kerülnünk a „modern ételeket", mint például a kenyeret, tésztát, gabonát, tejtermékeket. Viszont ha nem fogyasztunk elegendő tejterméket, akkor veszélyesen alacsony lesz a kalciumszintünk és elgyengülnek a csontjaink.

Az egyik legfurcsábban hangzó fogyókúra a listán az agyagevés. Vannak emberek, például Zoe Kravitz és Elle Macpherson, akik képesek napi egy kanál agyagot (igen, jól látod!) lenyelni annak a reményében, hogy ezzel formában tartják és méregtelenítik a testüket. A bizarr valóság ezzel szemben, hogy nemcsak nem segít fogyni, de komoly problémákat is okoz, például székrekedést vagy arzénmérgezést.

A soron következő vegán diétáról valószínűleg mindenki hallott már, vagy akár ki is próbálta, akárcsak a pop királynője, Beyoncé is. A diéta során csak növényi eredetű táplálékot szabad fogyasztani, ennek egy továbbfejlesztett változata, hogy a diétát csak este 6 óra előtt kell követni, utána pedig szabad a vásár. Ez pedig könnyen a visszájára fordulhat, és arra késztethet minket, hogy 6 óra után vegyük magunkhoz a magas kalóriatartalmú és telített zsírokkal teli, sós ételeket.

Közhely, de igaz, hogy a legfontosabb a mennyiség és persze a sportolás. Ha mégis új diétába fognál, légy nagyon körültekintő és tájékozódj róla alaposan!

Magánéleti válság, lustaság - Sztárok, akik kikerekedtek 2014-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141211-sztarok-akik-kikerekedtek-2014-ben-nell-furtado-jennifer-aniston.htmlHiába sportolnak a legjobb edzőkkel, és hiába van pénzük a legfinomabb egészséges ételekre, a mérleg nyelve olykor még a sztárokon is kifog. Lássuk csak, kik szedtek fel jó pár kilót 2014-ben!Ez Zsír!OrigoGondoskodj a szervezetedről télen is – íme, a legfontosabb vitaminok ezekben a hónapokbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20141210-a-b-d-es-c-vtiaminokra-van-szuksege-a-szervezetednek-a-teli-honapokban.htmlA téli időszakban nehéz megfelelő mennyiségű vitaminhoz jutni a friss zöldségek és gyümölcsök illetve készételek fogyasztása által, de nem lehetetlen. Most megmutatjuk, mely vitaminok fogyasztása lenne kiemelten fontos ezekben a hónapokban, és melyiket miben találod meg. Ez Zsír!OrigoSikeres fogyókúra, gyönyörű haj - 10 ok, amiért érdemes chiamagot fogyasztanod!http://www.life.hu/ez-zsir/20141209-chia-mag-mire-jo-okok-amiert-erdemes-fogyasztani.htmlA chiamag, azaz az aztékzsályamag itthon is egyre népszerűbb szuperétel, és nem is hiába: rengeteg ómega-3-zsírsavat, antioxidánsokat és élelmi rostokat tartalmaz. Összeszedtünk tíz indokot, miért érdemes beépíteni a mindennapjaidba ezt a különleges növényt. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.