Vajat a kávéba? Igen! Ez a legújabb fogyókúrás hóbort

Forrás: Thinkstock -
paleo-diéta fogyás energia zsírégetés kávé vaj Tibet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vajas kávé nemcsak a fogyásban, hanem az energiád megtartásában is segíthet, legalábbis a legújabb hóbort szerint.

A kávé karcsúsító és gyógyító hatásairól már beszámoltunk neked, de a legújabb trend szerint két evőkanál vaj a reggeli kávédban fellendítheti azenergiaszintedet, segíthet a fogyásban és szellemileg is éberré tehet.

Forrás: Thinkstock

A legnagyobb kávéházláncok már a saját vajas kávé specialitásukat árulják, eredeti elnevezése szerint „paleo kávé", ami segít 6 órán keresztül fitt maradni és nem utolsósorban egész nap égeti a zsírt. Az ital receptje Tibetből származik, amit alacsony toxintartalmú kávébabból készítenek, majd egy csipetnyi kókuszolajjal és két evőkanál sótlan vajjal habbá vernek.

8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolaj - kattints IDE cikkünkért!

A vaj tele van egészséges tejzsírral, viszont nem tartalmaz káros fehérjéket, éppen ezért a világ legjobb vezetői és világbajnok sportolók is előszeretettel fogyasztják – írja a Daily Mail.

A táplálkozási szakértők arra figyelmeztetnek, hogy akik a tápláló reggeli helyett kávét isznak, nélkülözhetetlen tápanyagokban fognak hiányt szenvedni. Mások pedig azzal érvelnek, hogy a vaj telített zsírsavakban gazdag, így emeli a koleszterinszintet, valamint növeli a stroke és a szívbetegség kialakulásának kockázatát.

A vaj és a kávé egy elég furcsa párosításnak hangozhat (akárcsak a brit tej és tea duó), ennek ellenére mégis rengetegen fogyasztják világszerte leginkább a kávé pozitív élettani hatásai miatt, amiről bővebben ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.