Mozogj többet a fergeteges orgazmusért! Mutatunk hat tuti gyakorlatot

szeretkezés szex testmozgás gyakorlat futás orgazmus edzés kitörés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szex mindig lehet jobb, pláne, ha előre rágyúrsz. Megmutatjuk azokat a testgyakorlatokat és edzésmódszereket, amelyek segítenek abban, hogy több erőd és energiád legyen az örömet okozó pózokat kivitelezhesd.

A szex valódi izommunka, amelyben az egész tested keményen dolgozik, így nem árt észben tartanod, mely edzésmódszerek járulnak hozzá a gyönyör fokozásához, vagy ahhoz, hogy combizmaid bírják akár a gyors meneteket is. Íme a hat leghasznosabb testgyakorlat.

Forrás: Thinkstock

A legfontosabb: erősítsd meg a belső combizmokat!

Ha a szexuális életet javító leghasznosabb gyakorlatot keresed, szerezz be egy normál gumilabdát, de ügyelj, hogy ne legyen túl kemény. Hanyatt fekvésben húzd fel a térdeket, és a combok tövébe tedd a labdát. A kézfejeket helyezd a popsi alá, szorítsd meg jó erősen a farizmokat, és próbáld összepréselni a labdát. A gyakorlat öt perces elvégzése kiválóan edzi a belsőcombokat, de ha közben a hüvelyizmokat sem felejted el lifteztetni, akkor rövid időn belül párod is észreveszi majd az újonnan tanult testgyakorlat jótékony hatását.

Még több szuper gyakorlat belsőcombra

A bikiniszezonra nem hetekkel a nyár előtt érdemes felkészülni, hanem már télen nekiállhatsz az edzésnek. A Life.hu szakértőjével, Nagy Amarilla aerobicoktatóval a legjobb belsőcomb gyakorlatokat mutattuk meg, amelyek segítenek abban, hogy erős és feszes idomaid legyenek. Kattits ide és tornázz egy jót!

Tartsd meg magad hídban!

Pilates egyik legnépszerűbb gyakorlatát bátran végezd akár minden nap - lazítja a derekadat, kiválóan edzi farizmaidat és a combhajlítókat.

Így csináld!

1. Hanyatt fekvésben helyezkedj el.
2. Térdeidet húzd fel vállszélességűnél kisebb terpeszbe.
3. Emeld ki a medencédet.
4. Vállaidat finoman forgasd be magad alá, és ne engedd ki a farizmok és a combok szorítását.
5. Törekedj minél magasabbra, és tartsd ki a gyakorlatot legalább 5 percig!

Nem csak a mellek feszességét növeli a fekvőtámasz

A nők is végre tudják hajtani a könnyített változatot, mely amellett, hogy hozzájárul a feszes mellhez és a szálkás karhoz, segít, hogy ne fáradj el egy nehezebben kivitelezhető póz alatt se. Harminc lassú fekvőtámasz hetente 3-4 alkalommal megteszi a hatását, de a nyújtás se maradjon el!

Forrás: Thinkstock

Így csináld!

A fekvőtámasz is csak akkor hatásos, ha megtanulod helyesen kivitelezni a gyakorlatot. Ebben a Life.hu szakértője, Nagy Amarilla volt segítségünkre. Ide kattintva megtanulhatsz fekvőtámaszozni.

Ennek a gyakorlatnak is vannak nehezített formái. Balogh Zsolt crosstréning oktató segítségével megmutattuk, melyek azok a fekvőtámaszok, amelyek nehezebbek ugyan az alapnál, de még mi, nők is elvégezhetjük őket.

A szeretkezéshez hasizom is kell - erősítsd!

Hasizmaid folyamatosan dolgoznak a szeretkezés során, így kötelező edzeni őket, hogy bírják a strapát. Maradj a legegyszerűbb hasprésnél. 60-80 helyesen elvégzett gyakorlat hetente háromszor segít abban, hogy ne a hasizmaidon múljon az élvezetes ágyjelenet.

Így csináld!

Az egyszerű hasprés kivitelezését Balogh Zsolt crosstréning oktatótól tanultuk meg. Zsolt megmutatta azt is, hogyan lehet ezt a gyakorlatot nehezíteni.

Hasizom-edzés felülés nélkül

A hasizmot nemcsak hasprésekkel és felülésekkel lehet edzeni. Ide kattintva próbálj ki olyan gyakorlatokat, amelyek erőteljesen dolgoztatják a mélyizmokat.

Forrás: Thinkstock

Orgazmushoz segít a tökéletes kitörés

Végezz lassú kitöréseket a feszes és erős combokért, hogy ne okozzon nehézséget az a póz sem, amikor a pasi felett guggolva próbálod őt a csúcsra juttani. Lábanként 3-4 perc hetente háromszor garantáltan hatékony lesz!

Így csináld!

A crosstréning egyik alapgyakorlata a kitörés, amit mindenképp helyesen kell megtanulnod, ellenkező esetben túlterheled a térd ízületeit. Ügyelj arra, hogy a gyakorlat végzésekor a térd ne menjen a boka elé. Ide kattintva megnézheted, hogyan kell helyesen végezni a kitörést, amelyre egyébként 2014 legszexibb nője, Candice Swanepoel is esküszik.

Fuss és nyújts a gyönyörért!

Az erősítő gyakorlatok mellett a kardió- és a nyújtó edzésekről se feledkezz meg, ha valóban aktív szexuális életet élsz. Akár úszol, futsz, biciklizel vagy táncolsz hetente néhányszor negyven percet, állóképességed és szíved is bírja majd a "hálószobasportot". De a nyújtás is legalább ilyen fontos - iktass be az edzésprogramba jógaórákat, hiszen a férfiak számára kevés izgatóbb dolog van egy hajlékony guminőnél.

12 tévhit a futásról

A mozgásszegény életmód felszámolására az egyik leggyakrabban ajánlott sport a futás. Egyszerű, könnyen elérhető, bárhol űzhető. A "nagy öregek" tapasztalatai és tanácsai közé bizony sok „mítosz” is keveredik. Íme, tizenkét tévhit a futásról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.