Kerek popsi 2015 nyarára? 3 gyakorlat, amit mindenképp próbálj ki!

Crosstréning farizom edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz több kell az edzésnél, hogy olyan popsink legyen, mint Kim Kardashiannak. De idén is lesz bikiniszezon, így nem árt, ha elkezded komolyan venni a testmozgást. Kevés nő elégedett igazán a popsijával, és ez az a terület, ami sosem lehet elég kerek, feszes. Mutatunk 3 szuper gyakorlatot, amiket érdemes hetente többször beiktatni a napirendedbe!

1. Melegíts be!

A test ráhangolása a mozgásra legalább olyan fontos, mint maga az edzés - ezt vallja Balogh Zsolt crosstréningoktató is.

Így csináld!

Kezdd egy alacsony, egyre növekvő intenzitású dinamikus mozgással az edzést - a spinning-kerékpár erre tökéletesen megfelel, de ez a mozgás lehet tempós séta vagy lassú kocogás is. Ha edzőteremben tornázol, választhatod a taposót vagy az ellipszistrénert is, a lényeg, hogy 5-6 percig mozogj intenzíven. Ezután mozgasd át a főbb izomcsoportokat, ízületeket: a nyakcsigolyákat, a gerincet, a csípőt, a combokat, bokákat.

2. Statikus farizom nem csak kezdőknek

Ez a gyakorlat labda nélkül is végezhető, ám a kislabdával nehezebb végrehajtani: ha ugyanis folyamatosan szorítod a labdát, akkor a nagyfarizmok és a combközelítő izmok sokkal intenzívebben dolgoznak.

Így csináld!

Helyezkedj el hanyattfekvésben, a térdeket húzd fel, a talpak a talajon. Zárd a lábfejeket, vagy legyenek egész kis terpeszben, egymással párhuzamosan. Helyezd a térdek közé a labdát, és nyomd össze, amennyire csak tudod. Innen emeld ki magasra a csípődet, húzd be a popsidat, a karok lehetnek a test mellett. Tartsd amilyen magasan csak tudod fél percig, majd jöhet pár másodperc pihenő, és ismételd meg még 3x a gyakorlatot. Ha úgy érzed, többet is bírsz, fél perc helyett 1 percig tartsd ki a pózt minden körben.

3. Edzés a kerek popsiért, haladóknak

Ha úgy érzed, szívesen nehezítenél még az előző gyakorlaton, végezd ugyanezt váltott lábas kiemelésekkel. A nagyfarizom nagyon intenzíven dolgozik a gyakorlat közben.

Így csináld!

Ismét hanyattfekvés a kiindulóhelyzet. A térdeket zárd, vagy legyenek kis terpeszben. Emeld ki a csípődet, a karok a test mellett. Innen emeld el először a jobb lábadat, próbáld egymás mellett tartani a két térdedet. Fél perc után jöhet a lábcsere. Folyamatosan végezd a gyakorlatot, 3 sorozatban.

4. Lábemelés a tónusos izmokért

Míg az előző gyakorlat a nagyfarizmokat dolgoztatta meg, most a kis- és középfarizmokra edzünk.

Így csináld!

Helyezkedj el oldaltfekvésben a jobb oldaladra, a jobb könyökkel támaszkodj a talajra. Az alsó, jobb lábadat hajlítsd be derékszögbe, a fenti bal lábadat nyújtsd ki. A lábfej pipál, a sarkadat told a plafon felé, és így végezz apró emeléseket. Magasra emeld a lábat, ne tedd vissza a kiindulóhelyzetbe, mindössze pár centit emeld és engedd vissza. A törzs frontális síkban legyen. Végezd 1 percig az emelést az egyik oldalra, majd 1 percet a másikra. 3 sorozat után érezni fogod, hogy alaposan megdolgoztattad a popsidat.

5. Nyújtás, nyújtás, nyújtás

Edzés után ne maradjon el a nyújtás. Ha kifejezetten a popsidra edzettél, érdemes ezt a területet nagyon alaposan megnyújtanod.

Így csináld!

Helyezkedj el ülő helyzetben, a jobb lábadat húzd fel telitalpra, és helyezd rá merőlegesen a behajlított bal térdedet. A térdet próbáld a mellkasodhoz közelebb húzni, tartsd ki egy percig a pózt, majd cserélj lábat.

Majd megnyújtjuk a nagyfarizmokat: hanyattfekvésben húzd magadhoz az egyik térdedet, majd lassan, óvatosan próbáld kinyújtani a lábadat. Fél perc után jöhet a lábcsere.

Végül a combközelítő izmokat nyújtsd meg szabóüléssel: húzd ki magad ülő helyzetben, engedd oldalra a térdeket, miközban összezárod és egészen magadhoz húzod a talpakat. Egy percig maradj ebben a pózban.

Olvadjon a zsír, dolgozzanak az izmok - 3 szuper hasizomgyakorlat 2015-rehttp://www.life.hu/ez-zsir/20150116-crosstrening-3-szuper-hasizomgyakorlat.htmlÚj év, új élet, és még szép, hogy ilyenkor még lelkesebben vetjük bele magunkat az edzésbe. Az ünnepek alatt felszedett bejgliháj eltüntetésére tökéletes egy okosan összeállított étrend és néhány kőkemény törzs- és hasizomgyakorlat - mutatunk is néhányat a felüléseken túl. Ez Zsír!ThinkstockErős combok, terhelhető test - Hozd formába magad a síelésre!http://www.life.hu/ez-zsir/20150120-edzes-sieles-elott-fontos-az-alapos-rakeszules-combizomgyakorlatok.htmlTélen kevés jobb dolog van a síelésnél, ám nem árt, ha alaposan felkészülsz a többnapos edzésre. Mert a síelés is az: igénybe veszi az egész testedet, nem is kismértékben. Készítsd fel a combjaidat, a térdeidet a téli kikapcsolódásra, így megúszod a sérüléseket, és biztosan jobban bírod majd a lankákat. Ez Zsír!ThinkstockFeszes cicik néhány hét alatt - crosstréning-gyakorlatok mellizomrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140916-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-edzes-mellizomra.htmlTévhit, hogy a mellizomgyakorlatoktól kisebb lesz a kebelméret. Fontos, hogy erre a területre is rendszeresen eddz, mert ettől válik feszessé és formássá a mell. Balogh Zsolt crosstréningoktató segítségével a héten mellizomra dolgoztunk.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.