Kipróbáltuk: deepwork

Forrás: Thinkstock -
fogyás blog testmozgás deep work edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a deepwork kerül terítékre.

A héten a deepwork nevű edzéssel ismerkedtem, ami szó szerinti fordításban annyit tesz: "mély munka". De mitől mély, és milyen munka? Ennek jártam utána!

Forrás: Thinkstock

Már az óra előtt az edző felvilágosít, hogy kardio-intervall órára érkeztem, ekkor azonban még nincs előttem az egésznek a gyakorlati metodikája. Kellemes zenével kezdődik a dinamikus, mindent átmozgató bemelegítés, megspékelve a babapózzal, illetve a jógában csak lefele néző kutya póznak nevezett gyakorlatokkal.

Ám a lágy zenék elillannak pár perc után, a helyüket átveszi a tuc-tuc zene. Az éles váltáshoz a gyakorlatsorok is alkalmazkodnak: lendületes guggolások, kitörések (előre-hátra, oldalra, karok emelésével – persze nem egyszerre) követik és váltják egymást.

Az itt-ott túlzottan is gyors ütemekbe, az azokat néha megszakító lassításokba – és a velük járó hajolgatásokba – a derekam is belefájdul. Tinidiszkós emlékek törnek fel az agyam mélyebb zugaiból, a csipogós kacsás zenénél már csak az edző önfeledt testrázása a felemelőbb. Fekvőtámasz közben a kézfejünknek a vállunkkal egy vonalban kell lennie, mert így szabályos és hatásos, PONT. Ezt megspékeljük ugyanebben a pozícióban sprintekkel, na, ekkor többször is megállok, mert nem bírom tartani az iramot.

Forrás: Thinkstock

Az óra végét a gyilkos négyessel zárjuk. Nem a Marvel-képregényekből kölcsönzünk hozzá statisztákat, csupán a legdurvább mozdulatokat négy percen keresztül, megállás nélkül újra végigcsináljuk. Ha létezik olyan ember, aki ezek után sem úszik a saját izzadtságában, azzal kezet fogok... Hátunkon fekve nyugtatjuk magunkat: nyugi, már vége. Majd törökülésben több mély levegővétel után következik az „egészségünkre".

Ami fontos

Összességében elfogult vagyok a kicsit is spirituális-fitneszes beütésű mozgásformákkal kapcsolatban (a holisztikussága az elején lévő zene bemelegítésében és a nem teljesen megszokott nyújtásban mutatkozott meg számomra). A zene és a hangulat remek volt, kissé sok volt a fitneszes elem, amit este nyolckor már kevésbé tudtam befogadni. A legvégén sajnos vajmi keveset nyújtottunk, csupán annyit, ami elég a „túléléshez".

Mit vigyél? edzőruha (cipő nem szükséges), törölköző, víz
Korosztály: 24-40 év
Férfi/nő arány: 5%-95%

Pontozás
Kínzó faktor: 8/10
Ennyire formál: 7/10
Edző: 8/10
Helyszín: 11/10
Ennyire fáj másnap mindened:5/10
Férfi/nő arány: 10% -90 %

Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Kipróbáltuk: egy sportos délután a mobiledzővelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150413-edzes-mobiledzovel-moveitblondie-blogger-tippjei.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amikkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel!Ez Zsír!--Kipróbáltuk: stability http://www.life.hu/ez-zsir/20150420-edzes-stability-kiprobalta-a-moveitblondie-bloggere.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a stability kerül terítékre.Ez Zsír!ThinkstockKemény edzés nem csak pasiknak: 3 edzésforma, amit nőként is érdemes kipróbálnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150421-ferfias-edzesek-noknek-miert-jok-kettlebell-trx.htmlMinden vágyad, hogy nyárra szálkás, izmos, tónusos legyen a tested? Szívesen kipróbálnál egy olyan edzést, aminél súlyokkal kell dolgoznod, csak attól tartasz, hogy közben elveszted a nőies formákat? Mutatunk három férfiasnak gondolt edzésformát, amit te is simán végezhetsz!Ez Zsír!ThinkstockZöldspárga, a kihagyhatatlan - szeresd meg a tavasz egyik slágerzöldségét!http://www.life.hu/ez-zsir/20150109-zoldsparga-vitamindus-izletes-dobd-fel-vele-az-etrendedet.htmlVékony és zöld növény - ez valószínűleg mindenkinek beugrik, amikor meghallja a zöldspárga nevét. A szezonja nemrég kezdődött, így most már bőven találsz belőle a zöldségespultokon is. Ha eddig csak szemeztél vele, most itt az ideje kipróbálnod - soroljuk is az indokokat!Ez Zsír!--Sportruha megfizethető áron - a fast fashion márkák is belehúztakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150414-edzes-csinosan-a-fast-fashion-markak-sportruhai-megfizethetoek-es-divatosak.htmlHa beszereznél néhány új, trendi edzőruhát, és mindezt megfizethető áron tennéd, most itt az idő: egyre több fast fashion márka rukkolt elő sportkollekcióval az utóbbi években. Mutatunk is néhány szettet, amiktől biztosan megjön a kedved a mozgáshoz, és még a számládat sem kell miattuk lenulláznod. Ez Zsír!--"Még 15-öt akkor is, ha nagyon fáj!" - Tanulj Silye Bettina fitneszmodelltől!http://www.life.hu/ez-zsir/20150410-silye-bettina-fitneszmodell-mesel-edzesrol-es-dietarol.htmlNagyon fiatal, mégis jól tudja, mi kell ahhoz, hogy izmos, emellett pedig még nőies is legyen. Nemrég a gyönyörű fitneszmodellt, Silye Bettinát faggattuk edzésről, étkezésről, apró trükkjeiről. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.