Kipróbáltuk: sparrowbag

Fotó: Lindmayer Zsolt/moveitblondie.reblog.hu -
blog Sparrowbag edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a Sparrowbag kerül terítékre.

Hogy mi az a sparrowbag? Nem Jack Sparrow leszármazottjai fejlesztették ki meggazdagodás céljából, csupán egy jóllakott óvodáshoz vagy nyolcashoz hasonló homokzsákról van szó. A funkcionális eszköz kiegészítésként vagy önálló óratípus kialakításához is egyaránt alkalmas. Ebben a teremben az előbbi szerepet kapta, ezzel tudják az itt lévő thai bokszosok a mély- és tartóizmaikat erősíteni. A sparrow előnye a sokoldalúsága, mivel az edző kreativitásán múlik, hogy milyen órát kanyarint belőle.

Fotó: Lindmayer Zsolt/moveitblondie.reblog.hu

Tehát minden, ami a "bag"-en kifér, avagy így avattuk fel egy edzés keretein belül az eszközt: 55 másodperc izommunka, 15 másodperc pihenő: ez lesz az iramunk. Bölcs döntésnek tartom, hogy a legkisebb zsákból (8 kg) vettem egyet magamhoz – ezt lehetne még fokozni 20 kg-ig.

A bemelegítés után az edző megáll egy ponton, ahonnan az óra folyamán el sem mozdul, onnan adja az instrukciókat. Eleinte kitörések és aktív statikus fekvőtámaszok (azaz kezek jobbra-balra pakolva a zsák fölött) követik egymást. Nem baj, legalább a nehezén már túl vagyunk az elején. A deréktáji érzékenységem miatt valahogy még mindig nem tudom teljesen vízszintesbe helyezni magam a statikus közben.

Guggolni is tudunk, miközben az eszköz pihen a vállunkon, valamint a has és a kar erősítésébe is örömmel beszáll. A gyakorlatot úgy kell végrehajtani, hogy a térd ne essen befelé mindeközben (ez leírva viccesen hangzik, tudom). Erős izzadásod közben ez az a pont, amikor azon fogsz gondolkozni, hogy miért is vagy itt, miközben hangosan szuszogó, ciccegő, szenvedő emberek hangját hallgatod majd. Az óra végi nyújtásnak pedig nagyon fogsz örülni!

Fotó: Lindmayer Zsolt/moveitblondie.reblog.hu

Ami fontos:

Olyan volt az óra, akár egy „hagyományos" funkcionális edzés, csak a zsák volt a nehezítő tényező. Ha ilyen órára mész, mindenképp tudasd az edzővel, hogy van -e bármiféle sérülésed, mert ez nagyon sok mindent befolyásol az edzés alatt.

Mit vigyél? edzőruha, törölköző, víz

Korosztály: 24-40 év

Férfi/nő arány: 90%-10%

Kínzó faktor: 10/10 (nem mindig esik jól a kínzás, ezt már korábban kifejtettem párszor)

Ennyire formál: 8/10

Ennyire fáj másnap mindened: 7/10

Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.