Jógázz a boldog párkapcsolatért!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk párkapcsolat jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy jó párkapcsolatért mindennap újra és újra meg kell dolgozni, ám nem mindegy, hogy mindezt hogyan csinálod. A jóga igenis nagyon sokat tehet a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatért - most eláruljuk, hogyan!

A párkapcsolat nehéz üzem, és a boldogságra az élet boszorkánykonyhájában mindenkinek megvan a saját receptje. Az egyik legfontosabb összetevő valószínűleg a dominancia helyes kezelésének kérdése. Az, hogy tudatosítsuk magunkban a női és férfi aspektusokat, és harmóniába hozzuk, tudatosan kezeljük ezeket. Azután már csak meg kell találni a kompatibilis partnert!

Forrás: Thinkstock

Léteznek a túl férfias nők és a túl nőies férfiak. Nincs is ezzel gond, ha a zsák megtalálja a foltját, és mindenki jól érzi magát a bőrében. Ám a legtöbb esetben az az ideális, ha a férfi megfelelő mértékben férfias, és a nőben pedig több a nőies vonás - mindenkiben megtalálható mindkettő, csak a helyes arányt kell megkeresni.

A női és férfi princípium jellemzői

Női: A nyugalom, passzivitás, befogadás, odaadás, lassúság, növekedés, termékenység, Hold, éjszaka.
Férfi: Aktivitás, döntéshozás, tervezés, világosság, Nap, józanság, agresszivitás, fölfelé törekvés.

És hogy hogyan segít a jóga a párkapcsolatodon?

- Javítja az egészséged, jobb lesz a közérzeted.

- Jót tesz a szexuális életednek: a jóga a medence szerveire és izmaira kedvezően hat, és felfrissíti az egész hormonháztartást.

- Segíti az elengedést, a befogadást.

- Segít megismerni a tested és az elméd működését, így jobban fogod tudni, mire van szükséged.

- Növeli a tudatosságod, felismered a helyzeteket, és aktívan irányíthatod a sorsod.

- Megnyugtat, oldja a feszültséget.

Jógázz tehát a boldog párkapcsolatért! Az alábbi JógaKlikk videó segít tudatosítani magadban a női és férfi erőket, hogy azután jobban tudd irányítani őket - érdemes kipróbálni!

Miért szeretünk a természetben lenni? Jógázz a szabadban!http://www.life.hu/ez-zsir/20150503-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-a-termeszetben.htmlVégre itt a jó idő, így a beltéri edzések helyett érdemes minél többször a szabadban végezned a testmozgást. A friss levegőn ugyanis sokkal több lesz az energiád, az oxigéndús levegőn pedig a gyakorlás is könnyebb. Mutatjuk is, hogyan csináld!Ez Zsír!--Enyhítsd a menstruációs fájdalmakat, és élvezd ezt az időszakot jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20150206-jogaiskola-a-jogaklikkel-gyakorlatok-es-menstruacio.htmlA család lemondóan legyint a kirohanásaidra mondván, „szegény, már megint menstruál"? Túl sok a fény, nagy a hangzavar, mindenki idegesít, görcsöl a hasad és legszívesebben paplant húznál a fejedre? Ha ismerős a szitu, akkor ez a cikk neked szól.Ez Zsír!--Napi 5 perc jóga csodát tesz a hideg, elgémberedett végtagoknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150109-jogaiskola-a-jogaklikkel-napi-5-perc-joga-nagyon-jo-a-vegtagoknak.htmlNem mindig van idő egy alapos jógaórára, de 5-7 perced biztosan minden nap van egy felfrissítő átmozgatásra. Télen legtöbbször hidegek, fáznak a végtagok, így különösen jólesik beindítani a vérkeringést és felmelegíteni az elgémberedett tagjainkat.Ez Zsír!ThinkstockÍgy segíti az emésztést a jógahttp://www.life.hu/ez-zsir/20141222-jogaiskola-a-jogaklikkel-emesztes-es-jogagyakorlatok-karacsony-utan.htmlA legtöbben, még ha egész évben figyelünk is arra, mit és mennyit eszünk, az ünnepek alatt kissé elengedjük magunkat. Emiatt ne érezz bűntudatot, de érdemes kipróbálnod néhány olyan praktikát, amik ilyenkor segítenek!Ez Zsír!--Jógázz a fejfájás ellen!http://www.life.hu/ez-zsir/20141212-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-fejfajas-ellen.htmlAhány ember, annyiféle fejfájás, hiszen a visszatérő és a lakosság nagy százalékát érintő tünetnek számtalan oka lehet. Ahelyett, hogy mindig gyógyszerekkel orvosolnád a bajt, próbálj ki néhány hatásos jógapózt! Ez Zsír!--Jógapózok, melyek akár orgazmust is okozhatnakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150429-jogapozok-melyek-akar-orgazmust-is-okozhatnak.htmlAzt már régóta sejtettük, hogy az orgazmus tanulható, és bizonyos pózokban könnyebb elérni a gyönyör csúcsát, de azt tudtad, hogy néhány jógagyakorlat is sokat lendíthet a szexuális életeden? Nem csak a jógások vannak előnyben – most te is elsajátíthatod a trükköket!Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.