pump! izom testmozgás test egészséges életmód izomerő edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a Pump! kerül terítékre.

Kezdjük mindjárt az elején - mi is az a Pump!? Ez is a funkcionális edzések csoportjába tartozik, sok benne az egész testet átmozgató, statikus gyakorlat. Szerettem ezt az órát!

Fotó: Lindmayer Zsolt

A kezdetek...

Az edző nem teketóriázik, az óra megkezdésekor azonnal „ráereszti" a (rövid) bemelegítéshez szánt zenét a termet akkorra már teljesen elfoglaló nőkre. Ezzel már el is mondtam az első lépést. Füttyökkel jelzi a pozíció-változásokat. Ezt követi egy Hot Iron-ra hajazó mozdulatsor: súlyokkal a vállunkon, megfűszerezve – együtt és külön is – kitörések hosszú és végtelen sorával.

Edzésre fel!

A karizmok fejlesztését, ha épp nem a step-padon, akkor párban végezzük. Ez utóbbi páros gyakorlat azért is vicces, mert össze kell hangolni a két fél mozgását, máskülönben ha az egyik elengedi a kötelet, az nagyot csapódhat a másikon – persze ilyen nem történt:

Az egész testet átmozgató statikus fekvőtámasznál bőszen igyekszem a derekamat a megfelelő magasságban tartani, míg a hasizom-gyakorlatoknál a földbe préselni.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Az addigra már bőven lévő izzadságcseppek potyognak rólam a step-padra (vagyis a rajta lévő törölközőre) miközben fekvőtámaszozom, ami meglepő módon egész jól megy. Tomi, az edző örömmel megy körbe, ha javítani kell valamit, sőt, ki is nyújtja a lábadat, vagy „segít" abban, hogy mélyebbre guggolj. Miközben arra járkál, olykor egy „azt akarom, hogy fájjon" jeligével dob fel engem edzés közben mérsékelt sikerrel.

Amikor a kitöréseket(előre, oldalra és keresztbe) nem tudom szabályosan csinálni, inkább lassítok a tempón, hogy a térdem ne bánja. Szerencsére a végét jelentő nyújtásra annyira nem száradok ki, hogy gémeskútba kellene ugranom folyadékpótlásért, de azért az óraközi pici szünetekben jól esett a frissítés.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Ami fontos

Korrekt óra, ami megfelelően lefáraszt, és kellemes fáradtságot ad az izmoknak az edzés utánra.

Mit vigyél? Edzőcuccot, vizet

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 8/10

Helyszín: 10/10

Ennyire fáj másnap mindened: 7/10

Férfi/nő arány: 100% nő + egy férfi oktató

Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Kipróbáltuk: sparrowbaghttp://www.life.hu/ez-zsir/20150505-kiprobaltuk-sparrowbag-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a Sparrowbag kerül terítékre.Ez Zsír!--Kipróbáltuk: deepworkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150427-kiprobaltuk-deep-work-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a deepwork kerül terítékre.Ez Zsír!--Kemény edzés nem csak pasiknak: 3 edzésforma, amit nőként is érdemes kipróbálnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150421-ferfias-edzesek-noknek-miert-jok-kettlebell-trx.htmlMinden vágyad, hogy nyárra szálkás, izmos, tónusos legyen a tested? Szívesen kipróbálnál egy olyan edzést, aminél súlyokkal kell dolgoznod, csak attól tartasz, hogy közben elveszted a nőies formákat? Mutatunk három férfiasnak gondolt edzésformát, amit te is simán végezhetsz!Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: stability http://www.life.hu/ez-zsir/20150420-edzes-stability-kiprobalta-a-moveitblondie-bloggere.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel - a héten a stability kerül terítékre.Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: egy sportos délután a mobiledzővelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150413-edzes-mobiledzovel-moveitblondie-blogger-tippjei.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amikkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel!Ez Zsír!--Feszes cicik néhány hét alatt - crosstréning-gyakorlatok mellizomrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140916-crosstrening-edzes-balogh-zsolt-crosstrening-oktatoval-edzes-mellizomra.htmlTévhit, hogy a mellizomgyakorlatoktól kisebb lesz a kebelméret. Fontos, hogy erre a területre is rendszeresen eddz, mert ettől válik feszessé és formássá a mell. Balogh Zsolt crosstréningoktató segítségével a héten mellizomra dolgoztunk.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.