30 kilót fogyott a szülés után Sónyák Szilvia: észbontóan csinos lett a fitneszmodell

Fotó: Body-foto/Facebook/Sónyák Szilvia Fitness Modell -
fogyás szülés fitnesz Sonyák Szilvia fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb nőnek komoly nehézséget okoz szülés után csúcsformába lendülni, és ez akkor sem mindig könnyű, ha valaki történetesen fitneszmodell. Sonyák Szilvi most már fantasztikus formában van, ám a babavárás alatt felszedett közel 30 kiló nagyon megviselte a csinos magyar sportolónőt. Lássuk, ő hogyan csinálta!

Sónyák Szilvia kisbabája már 1 éves, ő pedig mondhatni jobb formában van, mint valaha. A fiatal anyuka 17 éves koráig aktívan sportolt, ám akkor még nem azért, hogy karcsú, izmos legyen. ,,Fiatalon nem volt fontos az életmód, csak azért sportoltam, mert szerettem. Ám ahogy lassul az anyagcsere, az ember megérzi a változást, na, akkor kell jobban odafigyelni" - vallja Szilvi, aki elárulta, hogyan is került a fitnesz világába.

Fotó: Body-foto/Facebook/Sónyák Szilvia Fitness Modell

,,24 éves voltam, amikor az akkori párom levitt az edzőterembe, ott ismertem meg Németh Esztert, aki a mai napig az edzőm. Teljesen beleszerettem ebbe az életformába, elkezdtem edzeni" - meséli Szilvi, aki többszörös Magyar Kupa-győztes, de szerzett ezüstérmet Fitparádén, és 2013-ban meg is nyerte a Fitbalance-ot. ,,A győzelem után 5 hónappal kiderült, kisbabát várok. Addig is figyeltem a táplálkozásra, a baba miatt azonban teljes kiőrlésű lisztre váltottam, nem habzsoltam, nem ettem kettő helyett, és lazán ugyan, de edzettem. Ám a hormonháztartásom a terhesség alatt felborult, a pajzsmirigyem alulműködött, 30 kilót híztam, és nagyon vizesedtem."

Szilvi a 9 hónapos terhességét nem élte meg mindig pozitívan, és szerinte ezzel nagyon sok nő pont ugyanígy van, ám kevesen mernek erről beszélni. ,,Rengeteg negatív kommentet kaptam a babavárás alatt: sokan azt mondták, azért történik ez velem, mert túlságosan fontos számomra a testem, és nem a gyermekem van a középpontban. Nagyon nehezen viseltem lelkileg ezt az időszakot, de tudtam, mivel jár az anyaság, és bár nagyon vártam a kisbabámat, nőként nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben" - folytatja történetét Szilvi.

A fitneszmodellről a szülés után szinte azonnal lement 8-9 kiló, de ez kevés ahhoz képest, hogy Szilvin még közel 25 kiló felesleg volt. Eszébe sem volt a szülés után azonnal fogyókúrába kezdeni, ám az első hónapok nem voltak könnyűek számára. ,,A szoptatás nem tartott sokáig, a szülés után ugyanis depressziós lettem, nagyon megviselt ez az egész, és folyamatosan azon stresszeltem, lesz-e elég tejem. Nehezen dolgoztam fel az életemben történt hatalmas változást, nem viseltem olyan jól, mint más anyukák. Mindig nagyon magasak voltak az elvárásaim saját magammal szemben, ezért is volt nehéz megérteni, hogy a testem is sokat változott. De nem tartott sokáig ez az időszak: 2015 januárjában, 24 kiló plusszal visszamentem az edzőterembe."

Forrás: Facebook/Sónyák Szilvia Fitness Modell

Szilvi az ezt követő 4 hónapban 20 kilótól szabadult meg, ehhez pedig nem kevés kitartás kellett. ,,Sokszor hallottam már olyasmiket, hogy a fitneszmodellek kinézik a nem tökéletes testű nőket egy-egy edzőteremből. Nos, amikor januárban visszamentem edzeni, ezzel nekem is keményen meg kellett küzdenem. De engem mindig a negatív dolgok motiválnak, ez sarkallt arra, hogy igenis le kell fogynom. Az, amikor azt láttam az emberek szemében, hogy "na, belőled nem lesz már semmi", az adott nekem erőt. 4 hónap alatt lefogytam 20 kilót, ami soknak tűnhet, de mivel komoly sportmúlt van mögöttem, a testem könnyen vette az akadályokat. Szerencsés vagyok, mert a bőröm nem sínylette meg a súlyvesztést, ami viszont megmaradt a szülés után, azok a striák."

Szilvi jól tudta, hogyan kezdjen neki januárban az edzésnek. Először heti 3 alkalommal sportolt, majd ezt növelte heti 5-re. A mozgás mellett nagyon figyelt az étkezésére: naponta 60 g szénhidrátot evett rizs, puffasztott rizs formájában, emellett pulyka, hal, ritkán marha és zöldségek szerepeltek a heti menüjében. Egyáltalán nem evett gyümölcsöt, tejterméket, kenyeret. ,,Mivel nem vagyok édesszájú, nem hiányzott a csoki, csak a friss, meleg péksütemények. Az odafigyelés meghozta a gyümölcsét, vékonyabb lettem, mint korábban, most azonban már inkább az a célom, hogy izmosabb legyek. A néhány héttel ezelőtti Fitbalance-on 4. lettem, ami azt gondolom, nem rossz újrakezdésnek. Most a novemberi világbajnokságra és a madridi Arnold Classicra készülök. Szerencsés vagyok, a párom sokat segít, a kisbabám egy tünemény, így belefér, hogy az édesanyja is megvalósítsa az álmait."

Forrás: Facebook/Sónyák Szilvia Fitness Modell

Szilvi tippje kismamáknak

,,Ha valaki a várandóssága előtt is edzett, akkor – hacsak nincs problémás terhessége – a következő 9 hónapban is érdemes mozogni. De a babára nagyon oda kell figyelni, ezért nem árt szakember tanácsát kérni, hogyan és mit változtassunk a megszokott edzéstervünkön."

/1501/Fitne2015123231110

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.