Kipróbáltuk: Boot up

Fotó: Lindmayer Zsolt -
boot up blog testmozgás edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel – a héten a Boot Up! kerül terítékre.

A Boot Up Network olyan csapat, amely az amerikai Boot Camp – nagyon konyhanyelven katonai über brutál edzés – alapján állította össze és csinálja szorgosan kül- és beltéri edzéseit. Mivel egyre melegebb az idő, örülök, ha kiszabadulhatok a beltéri fitneszegységekből.

Fotó: Lindmayer Zsolt

Az alapos bemelegítés része nemcsak a finom nyújtás és átmozgatás, de a plank, valamint a futás és hasra bukás is. Itt kerülünk először közel a Földanyához. Párszor már hevesebben kapkodom a levegőt... Ezek után, mint általában, most is csoportokra osztanak szét bennünket, és a négy edzőnél fogunk majd felváltva állomásozni.

Fotó: Lindmayer Zsolt

A fekvőtámaszhelyzetek száma percekben mérve kis túlzással már felér azzal, mint amennyit egy nap sétálok az utcán. A kedvenceim a hasizomgyakorlatok voltak, amelyek szintén összekovácsolják a csapatot. Csináltad már egyszerre hat emberrel?

Fotó: Lindmayer Zsolt

Az intervallváltakozások, illetve az edzők csapatcseréi közepette azért marad időnk levegőt venni és inni is, de a kitartásra, valamint az erőnk tartalékolására érdemes odafigyelni, ezt tapasztalom. Egyetlen hiányérzetem van, nem szól(hat) zene edzés közben.
Ha még nem lennénk eléggé fáradtak, „fojtásként" a park körbefutása (általában) a levezető, majd a nyújtásra is elegendő időt szánva tapsoljuk meg az egészségüket.

Ha kíváncsi vagy a teljes bejegyzésre, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.