Most akkor mégis megéri éhezni? A legújabb kutatás szerint igen!

Forrás: Thinkstock -
diéta testmozgás fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sydney-i Egyetem munkatársai kimutatták, hogy a szigorú diéta tényleg segít a fogyásban, és nem is feltétlenül vezet túlevéshez. Az alacsony kalóriatartalmú étrendek, amelyekben például italokkal helyettesítik az ételeket, szerintük tényleg működnek.

Mindenből mértékkel kell enni, a koplalás pedig csak falánkságot eredményez később – szokták ismételgetni a szakértők. A legfrissebb kutatás szerint azonban a szigorú diéta hatékony lehet azok számára, akiknek a testtömegindexe az elhízott kategóriába tartozik.

Forrás: Thinkstock

Az orvosok és a dietetikusok kerülni szokták a koplalást, vagy nemzetközileg használt kifejezéssel élve a „félig éhező" diétát, mivel attól tartanak, hogy a páciensek csak még többet fognak enni utána. „Az ember azt hinné, hogy az extrém diéta falásrohamokhoz vezet. Ezzel ellentétben viszont az az igazság, hogy akik elhízva és túlevéssel küszködve vágnak bele a fogyókúrába, azoknál valójában csökken a zabálás veszélye" – hangsúlyozta Amanda Salis professzor. „Azoknál pedig, akik elhízottak voltak ugyan, de nem mutattak hajlamot a falásrohamokra, az eredmények egy része nem mutatott erre vonatkozó változást, a többi tanulmány 10-15 százalékuknál valóban kockázatnövekedést jelzett" – tette hozzá a szakember.

A túlevésre hajlamosak tehát ritkábban engedtek a kísértésnek a szigorú diéta után. „Az orvosilag ellenőrzött, alacsony energiatartalmú étrendek nagyon hatékony fegyvernek számítanak az elhízás elleni harcban. Eredményeink alapján nem feltétlenül vezetnek későbbi túlevéshez, habár a táplálkozási magatartást közben is figyelni kell" – összegezte Salis professzor.

Hogy mi számít extrém diétának? A napi 800 kalória alatti étrend!

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16.00-kor minden kiderül - nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!
A tökéletes diétát keresed? Válassz munkád és életkorod szerint!http://www.life.hu/ez-zsir/20150615-dieta-es-fogyokura-valassz-eletkorod-es-munkad-szerint.htmlSokszor estél már abba a hibába, hogy olvasol egy könnyűnek ígérkező diétáról, kipróbálod, de egy grammot sem fogysz tőle? Ha életmódváltás helyett a fogyókúrák híve vagy, jó, ha tudod, hogy nem csak az életkorod, de a munkád is számít a diéta kiválasztásában - ebben segítünk most!Ez Zsír!ThinkstockTedd rendbe végre a gyomrodat! A fogyás és az emésztésed múlhat rajtahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150609-gyomrunk-karbantartasan-az-egesz-szervezetunk-jolete-mulhat.htmlHa gyakran érzed magad puffadtnak, időnként hasmenéssel küzdesz, egy-egy nagyobb étkezés után pedig gyomorégéstől szenvedsz, akkor itt az ideje cselekedni: számos olyan természetes módszer létezik, amivel rendbe teheted a gyomrod működését!Ez Zsír!ThinkstockSikertörténet: 35 kilót fogyott a szépségkirálynő-jelölt, Csontos Zsanetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150610-sikertortenet-igy-fogyott-35-kilot-csontos-zsanett.htmlZsanett mögött hihetetlen teljesítmény áll: az idei Miss World Hungary egyik szépsége 35 kilótól szabadult meg az utóbbi időben, az eredmény pedig önmagáért beszél. Ez Zsír!--Hajrá kerek, formás popsi! Ezek a legjobb farizomgyakorlatok nőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150611-edzes-es-testmozgas-farizomgyakorlatok-noknek.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe, ha pedig még van pár hét a nyaralásig, akkor bátran növelheted az edzésadagodat. Múlt héten már összeszedtük a legjobb hasizomgyakorlatokat, melyekről az utóbbi években a Life.hu-n olvashattál, most azonban indulhat a popsi edzése!Ez Zsír!ThinkstockHajrá, kockahas! Ezek a legjobb hasizomgyakorlatok nőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150605-hajra-kockahas-igy-lesz-meg-feszesebb-az-izmod-a-kritikus-helyeken.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe, ha pedig még van pár hét a nyaralásig, akkor bátran növelheted az edzésadagodat. Az egyik legkritikusabb testtáj nekünk, nőknek a has területe, amit az edzés mellett a gondosan összeválogatott étrend is alaposan befolyásol. Mozgással azonban sok mindenen változtathatsz, ezért mi most összeszedtük a legjobb hasizomgyakorlatokat, melyekről az utóbbi években a Life.hu-n olvashattál. Szemezgess belőlük bátran!Ez Zsír!ThinkstockKéne egy jó kis diéta nyárra - tanulj a világsztároktól!http://www.life.hu/ez-zsir/20150611-fogyokura-es-eletmod-igy-etkezik-jessica-alba-beyonce.htmlZavarnak a rajtad lévő pluszkilók, és bár tudod, hogy az életmódváltás lenne az igazi megoldás, most azonban még sincs kedved drasztikusan változtatni az életviteleden? Jessica Alba és Beyoncé jobb formában vannak, mint valaha - ők most ezekre a módszerekre kattantak rá.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.