5 nyomós ok, amiért mindennap sétálj

Forrás: Thinkstock -
séta betegség Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sétálás nem csupán a testsúlyodra, de az egészségedre is nagyon jó hatással van. Gondoltad volna, hogy megelőzhető vele a rák és más komoly betegségek is? A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes azonnal sétálnod.

1. Csökken a súlyod

A súlygyarapodás sétával is megelőzhető. A Harvard Egyetem kutatói 34.000 normál súlyú nőt vizsgáltak 13 éven keresztül. Akik a hagyományos táplálkozásuk mellett napi egy órát sétáltak, képesek voltak megtartani a súlyukat az évek alatt. Egy másik tanulmány azt állapította meg, hogy a kutyatulajdonosok is szintén jobb kondiban vannak a házi kedvencükkel való sétálás miatt, szemben az állat nélküliekkel, akiknek mozgásszegényebb az életmódjuk.

Forrás: Thinkstock

2. Később épülsz le

A séta javítja az agy véráramlását, ezzel csökkenti a kognitív veszteségeket és a demencia kialakulásának veszélyét. Egy 2014-es felmérés szerint azoknál az Alzheimer-kórosoknál lelassult az agyuk zsugorodási folyamata, akik a terápiájuk kapcsán többet sétáltak.

3. Csökkenti a rák kockázatát

A túrázás egyes daganatok kialakulását is csökkentheti. Egy prevencióval foglalkozó csoport által végzett felmérés szerint azok a nők, akik hetente hét órát mozogtak, azoknál 14 százalékkal kisebb volt a valószínűsége annak, hogy mellrák alakul ki náluk.

4. Javítja a hangulatodat

A gyors séta jó kedvre derít és még a depresszió is kezelhető vele.

5. Csökkenti a fájdalmakat

Elsőre azt gondolhatod, hogy ez nem igaz, de a mozgás csökkenti az ízületi gyulladást. Kutatások szerint napi egy óra gyaloglás enyhíti az ízületi fájdalmat és javítja a mobilitást is.

5 dolog, amit tudnod kell a napozásrólhttp://www.life.hu/trend/20150721-napozas-nap-naptej-tippek.htmlA hatalmas kánikulában a lehető legjobb dolog lenne, ha fejvesztve elmerülhetnénk a vízben és naphosszat süttethetnénk a hasunkat anélkül, hogy folyamatosan innánk vagy bíbelődnénk a testünk kenegetésével - nem figyelve a bőrünk és egészségünk védelmére. Mégis van öt dolog, amit érdemes tudni a napozásról!TrendThinkstockTedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszérthttp://www.life.hu/drlife/20150731-lelek-nyugalom-sport-kiegyensulyozottsag-onbizalom-balansz.htmlMindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!Dr. LifeThinkstock4 étel, amitől szagosabb leszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150730-etelek-fokhagyma-izzadas-sparga.htmlEgyes hozzávalók elengedhetetlenek egy jó ebédhez és bizonyos ételeket előszeretettel fogyasztunk még akkor is, ha kellemetlenséget okoznak a testünknek (puffadást okoznak vagy fokozzák a verejtékezést). A Life.hu összegyűjtőtt négyet közülük.Ez Zsír!Thinkstock5+1 természetes migrénűző módszerhttp://www.life.hu/drlife/20150713-migren-fejfajas-termeszetes-gyogymod-tippek.htmlRendszeresen fejfájás gyötör, olyannyira, hogy már a munkádra és a programjaidra sem tudsz koncentrálni? Mielőtt gyógyszerekhez nyúlsz, fogadj meg és próbálj ki párat a Life.hu tanácsaiból.Dr. LifeThinkstock10 jel, amely szerint a pasiknak is fáj a szakításhttp://www.life.hu/intim/20150721-szakitas-pasik-jelek.htmlAzt mondják, hogy a férfiak és a nők fordítva élik meg a szakítást. A gyengébbik nem először szomorkodik, majd tombol, és aztán továbblép. A férfiak először buliznak, majd idővel rájönnek, mit veszítettek. Erről az utóbbi állapotról gyűjtött össze a Life.hu tíz jellegzetes dolgot.Intim--6+1 rossz szokás, amitől előbb megöregszelhttp://www.life.hu/drlife/20150723-rossz-szokas-habitus-oregedes-tippek.htmlAlig alszol, nem használsz krémet és rendszeresen tévézel? Ne lepődj meg rajta, ha előbb öregszel meg, mint a korodbeliek. A Life.hu összegyűjtött 6+1 olyan dolgot, amelyek felelősek lehetnek a korai öregedésért.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.