Vedd fel újra a fonalat! Tuti gyakorlatok a koncentráció javítására

JógaKlikk koncentráció testmozgás jógaiskola jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyaralásból kipihenten visszatérve hirtelen nyomasztóan sok feladatunk gyűlhet össze - iskolakezdés, új projektek, lakásátalakítás... Jó lenne most koncentrálni, és hamar túllenni a kötelező tennivalókon, nyugodtan visszarázódni a hétköznapokba anélkül, hogy a sok feladat miatt stresszelnénk frissen kipihent önmagunkat. A jóga ebben is segít!

Koncentrálj!

A keresztirányú gyakorlatok, az egyensúlypózok, a meditáció

mind hatásosak lehetnek, de íme egy gyakorlat, ami tuti tipp minden nagyobb koncentrációt igénybe vevő tevékenység, pl. vizsgák előtt:

- Állva hunyd le a szemed, és figyeld meg az egyensúlyod.
- Nyújtsd ki a karodat fölfelé.
- Bal kar indul előre, a jobb hátra, mindkettővel körözz ellentétes irányba, mindig fönt találkoznak a karok, de folyamatos a mozgás, amit érdemes összehangolni a légzéssel.
- Ha ez már megy, akkor a jobb láb is bekapcsolódhat, kezdj el biciklizni vele előre.
- Néhány körzés után megfordul az irány, bal kar indul hátra, jobb előre és lábbal hátrafelé biciklizz.
- Ugyanezt végezd el a másik oldalra is, vagyis jobb kar indul előre, bal hátra, és a bal láb előre biciklizzen, majd ezen az oldalon is fordítsd meg az irányt.

Forrás: Thinkstock

Figyeld meg újra az egyensúlyodat behunyt szemmel. Változott valamit? Ha a gyakorlat nehéz neked, végezd csak a karkörzést, és gyakorolj, gyakorolj...

Ha nem vagy elég tudatos, beszippanthatnak a feladatok, és csak sodródsz utánuk, könnyen úgy érezheted, hogy nem nálad van a kormány. Az évkezdésbe éppen ezért védekezésül kalkulálj bele időről időre egy alapos jógagyakorlást. Teremts néha csendet, mert a csendben érkeznek a válaszok!

Life.hu-tipp

E heti ingyen JogaKlikk-videónkkal egyensúlyba hozhatod magad! Íme a 15 perces meditáció egy megerősítő mondattal - mindezt gyakorolhatod IDE kattintva!
Jógatippek kánikula idejére - ezeket imádni fogod!http://www.life.hu/ez-zsir/20150810-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogatippek-kanikula-idejere.htmlAmikor nagyon meleg van, a tűz elem kerül túlsúlyba. Ha egyensúlyt akarsz teremteni, jó lehet ilyenkor a víz hűvösségével lehűteni magad, és a gyakorlásodban több figyelmet szentelni a víz elemnek és a testedben lévő víznek!Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: SUP-jógahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150629-kiprobaltuk-sup-joga-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a SUP-jóga kerül terítékre.Ez Zsír!--Csatlakozz a jóga világnapjához, és ünnepeld a fény győzelmét a sötétség felett!http://www.life.hu/ez-zsir/20150612-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-vilagnapja.htmlA nyári napforduló különböző rituálékra ad alkalmat minden kultúrában. Az ENSZ felhívására idén először ünneplik ezt a napot, június 21-ét világszerte a jóga világnapjaként. Mit is jelent ez pontosan? Ez Zsír!--Jóga és harcművészet - próbáltad már a Budokon jógát?http://www.life.hu/ez-zsir/20150605-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-flow-flow-ja-budokon.htmlHallottál már a harcművészetet és a jógát ötvözö Budokonnal? Érdemes megismerned ezt a mozgásformát, mert imádni fogod!Ez Zsír!ThinkstockJógagyakorlás: sokkal több, mint gondolnád - ismerd meg az ászanák jelentését!http://www.life.hu/ez-zsir/20150522-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogapoz-vagy-tornagyakorlat-mi-a-kulonbseg.htmlSosem értetted pontosan, miben különbözik a jógában egy ászana a klasszikus tornagyakorlatoktól? A különbség nagyobb, mint hinnéd!Ez Zsír!--Stresszoldás és ellazulás pofonegyszerűen: tanuld meg velünk a teljes jógalégzést!http://www.life.hu/ez-zsir/20141020-stresszoldo-jogavideo-tanuld-meg-a-teljes-jogalegzest.htmlEz a fiziológiailag leghelyesebb légzés, ami szabályozza a vegetatív idegrendszert és a szívritmust, javítja az emésztést. Végezd úgy a gyakorlatot, hogy a ki- és belégzés egyforma hosszú legyen, az üteme pedig minél természetesebb, áramlóbb.Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.