Ezért találják vonzóbbnak a férfiak a vékonyabb nőket

vékony nők vonzó nő sovány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vonzóbbnak tartják a férfiak a vékonyabb nőket, ugyanis a fiatalsággal és termékenységgel kapcsolják össze ezt az alakot az agyukban. llletve, az is beugrik nekik a vékonyabb nőkről, hogy kisebb esélyük van a betegségekre.

Az Aberdeen-i egyetem legfrissebb kutatása szerint létezik az evolúciós fittség fogalma, azaz mindig változik, milyen alakú nőket preferálnak a férfiak. Korábban azokhoz a nőkhöz vonzódtak, akiken több zsír volt, mert a túléléssel kötötték össze agyban.

Egy matematikai modelles kutatás segítségével az egyetem professzorai kimutatták, a férfiak a 24 és 24,9-as BMI-indexű nőket találják kinézetre a legvonzóbbnak, azaz a terhesség előtti Kim Kardashian alakját.

Kim Kardashian Forrás: AFP

21 fajta alakot mutattak, az egészen soványtól a kövérig nőknek és férfiaknak. Mindkét nem ugyanazt az alakot preferálta, azaz a nők és a férfiak ugyanazt látták szépnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.