környezet biciklizés életmód sport intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biciklizés nem csupán egy könnyen elérhető mozgásforma, de egyre inkább sikk is. A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes mindennap bringával közlekedned.

1. Észrevétlenül hat

A biciklizés az a sport, amely könnyen beilleszthető a mindennapokba. Bármerre is vezet az utunk, oda bringával is tudunk menni – közben pedig a kalóriákat is égetjük. Javítja a testtartást, átmozgatja, széppé formálja az egész testet.

2. Okosabbak leszünk tőle

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a kerékpározás élesíti a gondolkodást, tisztítja az elmét és javítja a koncentráló képességünket is.

3. Biztonságosabb, mint gondolnánk

Legalábbis a szívünknek, hiszen csökkenti az ilyen jellegű betegségek kialakulását! A kerékpározás az egyik legjobb dolog, amit a szívünkkel tehetünk.

Forrás: Thinkstock

4. Egyre népszerűbb

Több nagyvárosban is felfigyeltek az egyre inkább növekvő biciklis populációra. Habár európai szomszédainkhoz képest nálunk még szükség van innovációkra, az mindenesetre biztató, hogy kontinensünkön a biciklit rendszeresen használó országok top 3-as listájában benne vagyunk.

5. Óvjuk a környezetet (vagy eggyé válunk vele)

Nem csupán gyorsan jutunk el vele A-ból B-be, de új perspektívákat adhat: észreveszünk olyan dolgokat, helyeket, amelyek mellett addig elmentünk, természetközeli élményeket szerzünk vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.