A felülések ideje lejárt! Szép hasat szeretnél? Jógázz!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk felülés nyújtás mozgás jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon a régi általános iskolai testnevelés órák bűne, hogy domborodó pocakjukat sokan reflexből felülésekkel próbálják eltüntetni? Pedig van ennél sokkal jobb megoldás is!
Forrás: Thinkstock

Igaz ugyan, hogy a felülés könnyen kivitelezhető, hiszen nem eszközigényes, és szinte bárhol elvégezhető, de ha valóban szeretnéd csökkenteni a hasad méretét, akkor vajmi kevés,

ráadásul – helytelenül végezve – kifejezetten veszélyes lehet a porckorongjaidra.

Az esztétikai szempontokon túl a hasizmok jó kondícióban tartásával akár a derékfájásod is megszűnhet, hiszen a helyes tartásért, a gerinc egészségéért is felelősek, nem beszélve az emésztés és a légzés megfelelő működéséért.

Energetikai szempontból a szexcsakra és a köldökcsakra található ezen a területen, és hogy mi minden kapcsolódik hozzájuk, arról bővebben olvashatsz ITT és ITT.

A hasizmok minden rétegét kell átdolgoznod az áhított derékbőségért, ezek pedig az egyenes hasizom (rectus abdominis), a külső ferde hasizom (external oblique), a belső ferde hasizom (internal oblique), a haránt hasizmok (transversus abdominis).

Forrás: Thinkstock

Ha mégis úgy gondolod, hogy szép kockahasad a felüléstől lesz, beépítheted a programba, de ügyelj arra, hogy egyenes gerinc helyett csigolyáról csigolyára gördülj le és föl a talajról.

Csinálj továbbá törzscsavarásokat és sok-sok deszkapózt, és a hasizomrétegek tudatosításával és karbantartásával párhuzamosan kardiómozgással tedd igazán hatékonnyá a zsírpárnák elleni erőfeszítéseidet (A hosszan tartó egyenletes, pulzusszámot növelő mozgásformák, például a dinamikus jóga, a futás vagy biciklizés az anyagcserét gyorsítva arra sarkallja a szervezetet arra, hogy gyorsabban szabaduljon meg a lerakódásoktól).

Life.hu tipp

E heti JógaKlikk-videónk csak 15 perces, de – rendszeresen elvégezve a hasad minden rétegét megerősíti, és a címe ellenére nemcsak a szülés után, hanem bármikor nemtől és kortól függetlenül elvégezheted. Próbáld ki ITT!

Az életerő irányítása - eláruljuk a jógások titkát!http://www.life.hu/ez-zsir/20150819-jogaiskola-a-jogaklikkel-az-eletero-iranyitasa-elaruljuk-a-jogasok-titkat.htmlSok jógázó a pránajáma gyakorlását eleinte légzőgyakorlatnak gondolja, pedig a prána sokkal több, mint lélegzet: életerő! A légzés irányításával viszont megtanulhatod az életerődet is irányítani – megmutatjuk, hogyan!Ez Zsír!ThinkstockJógatippek kánikula idejére - ezeket imádni fogod!http://www.life.hu/ez-zsir/20150810-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogatippek-kanikula-idejere.htmlAmikor nagyon meleg van, a tűz elem kerül túlsúlyba. Ha egyensúlyt akarsz teremteni, jó lehet ilyenkor a víz hűvösségével lehűteni magad, és a gyakorlásodban több figyelmet szentelni a víz elemnek és a testedben lévő víznek!Ez Zsír!ThinkstockJógázz a boldog párkapcsolatért!http://www.life.hu/ez-zsir/20150508-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-boldog-parkapcsolatert.htmlEgy jó párkapcsolatért mindennap újra és újra meg kell dolgozni, ám nem mindegy, hogy mindezt hogyan csinálod. A jóga igenis nagyon sokat tehet a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatért - most eláruljuk, hogyan!Ez Zsír!ThinkstockKerüld el jógával a derékfájást!http://www.life.hu/ez-zsir/20150312-jogaiskola-a-jogaklikkel-keruldd-el-jogaval-a-derekfajas.htmlTudtad, hogy tavasszal, a kerti munkák és az otthoni nagytakarítás beindulásával ugrásszerűen megnő a derékfájós, porckorongsérves betegek száma? A jóga azonban segíthet!Ez Zsír!--Hatékonyabban végeznéd a munkádat? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150724-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-rendszeres-joga-pozitiv-hatasai.htmlNem vitás, hogy a rendszeres mozgás nemcsak a testünkre, de a szellemi képességeinkre is jótékonyan hat. A jóga különösen javítja a munkavégző képességet, felfrissíti az elmét - olvasd el, mire hat még nagyon pozitívan!Ez Zsír!ThinkstockMiért szeretünk a természetben lenni? Jógázz a szabadban!http://www.life.hu/ez-zsir/20150503-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-a-termeszetben.htmlVégre itt a jó idő, így a beltéri edzések helyett érdemes minél többször a szabadban végezned a testmozgást. A friss levegőn ugyanis sokkal több lesz az energiád, az oxigéndús levegőn pedig a gyakorlás is könnyebb. Mutatjuk is, hogyan csináld!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.