Fogyni akarsz? Cseréld le a tányérokat!

Forrás: Thinkstock -
fogyás életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diéták, életmódváltás, rengeteg edzés - ha ezek helyett inkább más módon dobnád le a kilókat, akkor íme egy szuper trükk!

Tizedével csökkentheti a kalóriabevitelét, aki kisebb tányérból eszik, és ez 159 kalória megspórolását jelenti – derül ki egy friss kutatásból. Hatékonyan leszámolhat a pluszkilókkal, aki másik étkészletet választ. Az egyszerű lépés ugyanis segít a fogyásban – állítják Cambridge-i tudósok.

Forrás: Thinkstock

Az étkezési szokásokról szóló 387 oldalas tanulmány napjaink legátfogóbb elemzése arra vonatkozóan, hogy az emberek többet is esznek, ha nagyobb adag kerül eléjük. Ez minden étel és ital fogyasztására érvényes, így a boltokban kapható kisebb kiszerelések akár 16 százalékkal is visszaszoríthatnák a bevitelt.

A legtöbben ugyanis hajlamosak teleszedni a tányérjukat az étkezések alkalmával, és nem állnak fel egészen addig, amíg ki nem ürül a tányérjuk. A kisebb tányérok tehát kézenfekvő módon csökkentik a fogyasztást. „Anélkül eszünk többet, hogy a tudatában lennénk ennek. De kisebb tányérral ez akár fordítva is lehetséges" – írták a szakemberek.

Jó ötlet, nem igaz?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.