Benedek Tibor: „Nem szeretem a súlyzós edzéseket"

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
súlyzós edzés Európa Bajnokság diéta olimpiai bajnok Benedek Tibor vizilabdázó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki jelenleg a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Life.hu-nak elmesélte, hogyan tartja formában magát, amióta edzőként tevékenykedik.

Benedek Tiborral a Magyarországon megrendezésre kerülő Fitnesz Világbajnokság sajtótájékoztatóján beszélgettem, ahol felmerült a kérdés, ő mit gondol a kidolgozott izomzatról és járt-e valaha edzőterembe.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

„Sosem kedveltem a súlyzós edzéseket, de mindig voltak olyan módszereim, amivel ki tudtam váltani ezeket. A válogatott játékosai viszont rendszeresen edzenek nagyobb súlyokkal, ők hozzá vannak szokva és kedvelik is" – magyarázta a szövetségi kapitány, aki ma már kevesebbet ugrik a medencébe.

„Amióta nem vagyok élsportoló, azóta is nap mint nap szükségem van arra, hogy formában tartsam magam. Hetente ötször futok szigetkört, ezzel rendben is van a kondícióm. Medencébe ritkábban megyek, a fiatalokat szoktam meglátogatni, mert vannak olyan fogások, amiket ott tudok megmutatni nekik. Fontosnak tartom, hogy átadjam a tapasztalataimat" - mesélte Tibor, aki próbál egészségesen táplálkozni.

„Konkrét diétát nem követek, de a szénhidrátbevitelre odafigyelek és esténként már kevesebbet eszem. Azt azonban be kell vallanom, hogy az édességről nehezen mondok le" – mosolygott Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.