5 perces szeretetmeditáció és emésztést könnyítő gyakorlatok karácsonyra, Neked!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk meditáció mozgás jóga emésztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A készülődés, csodavárás időszaka lassan beteljesedik, és egy egészen különleges, teliholdas karácsony vár ránk a héten. Ideje megállni és megélni az ünnepet, amiben a jóga is segíthet neked!

Végezz el egy 5 perces szeretetmeditációt,

kívánj boldogságot magadnak, a szeretteidnek, kívánj azoknak, akik nem lehetnek veled, azoknak, akiknek nincs kivel ünnepelni, és azoknak is, akik nem érdemlik meg, hiszen a harag ártalmas. Itt az alkalom, tisztítsd meg a szíved! Keress egy nyugalmas helyet, gyújts gyertyát, és végezd el a következő gyakorlatot, ami helyre teszi majd a testedet és a lelkedet, és segít ráhangolódni az ünnepre!

Forrás: Thinkstock

Ha pedig már túl vagy az ünnepi étkezésen, a meghitt pillanatok jóllakottsággal egészülnek ki, illetve esetleg most az egyszer nem voltál teljesen tudatos a mennyiségi kérdésekben,

egy egyszerű emésztőlégzés segít megszabadulni a feszítő érzéstől.

Megmutatjuk, hogyan csináld!

Feküdj kényelmesen a bal oldaladra felhúzott lábakkal. Tehetsz párnát is a fejed alá, esetleg a térdek közé. Végezz el 21 mély légzést orron át mindenféle erőltetés nélkül. Hagyd a légzést szabadon áramolni. Majd gördülj át hanyattfekvésbe, és lélegezz így is 21-szer.

Forrás: Thinkstock

Azután hason fekvésbe helyezkedj, lehet a két tenyér egymáson, és a homlok a kézháton, lábak kicsit szétnyitva, illetve ha ismered, akkor helyezkedj krokodilpózba, és lélegezz szintén 21-szer. Végül a jobb oldaladon végezd el a légzőgyakorlatot.

Life.hu-tipp

Amikor nemcsak az egyszeri túlevés okoz kellemetlenséget, hanem úgy érzed, felborult az emésztésed, ezt a 15 perces, ingyenes JógaKlikk-gyakorlatsort ajánljuk neked. Érdemes kipróbálni!

Jóga az adventi időszakban - fontosabb, mint hinnéd!http://www.life.hu/ez-zsir/20151126-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-az-adventi-idoszakban.htmlSok nőben csak a gyermekvárás és a szülés időszakában tudatosul igazán, hogy a teste ki van téve a természet törvényeinek. Másokra az idő múlása, az évszakok változása hat intenzívebben. A jógagyakorlás közben is érhetnek téged hasonló felismerések arról, hogy a természet része vagy, és akkor is hatnak rád a változásai, ha erről néha megfeledkezel!Ez Zsír!ThinkstockElőzd meg a sportsérüléseket jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20151016-jogaiskola-a-jogaklikkel-elozd-meg-a-sportseruleseket-jogaval.htmlAnnak, aki komolyan és rendszeresen edz, szembe kell néznie azzal, hogy a test sérüléseknek van kitéve. Természetesen igyekezni kell a sérülések veszélyét a minimálisra csökkenteni, de még így is időről időre előfordulhat, hogy megfájdul valami, túlterhelünk egy testrészt, rossz mozdulatot teszünk, és máris baj van. Ez Zsír!ThinkstockMilyen jóga az ideális számodra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20150920-jogaiskola-a-jogaklikkel-kotott-vagy-szabad-sorozatok.htmlHa voltál már egynél több jógaórán, szinte biztos, hogy megtapasztalhattad, milyen a kötött és a kötetlen sorozatokból álló jógaóra. Nem feltétlenül kell elköteleződnöd egyik vagy másik mellett, de érdemes alaposabban megismerni őket! Ez Zsír!--Jógázz a boldog párkapcsolatért!http://www.life.hu/ez-zsir/20150508-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-boldog-parkapcsolatert.htmlEgy jó párkapcsolatért mindennap újra és újra meg kell dolgozni, ám nem mindegy, hogy mindezt hogyan csinálod. A jóga igenis nagyon sokat tehet a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatért - most eláruljuk, hogyan!Ez Zsír!ThinkstockA felülések ideje lejárt! Szép hasat szeretnél? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150907-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-felulesek-ideje-lejart-szep-hasat-szeretnel-jogazz.htmlVajon a régi általános iskolai testnevelés órák bűne, hogy domborodó pocakjukat sokan reflexből felülésekkel próbálják eltüntetni? Pedig van ennél sokkal jobb megoldás is!Ez Zsír!ThinkstockHatékonyabban végeznéd a munkádat? Jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20150724-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-rendszeres-joga-pozitiv-hatasai.htmlNem vitás, hogy a rendszeres mozgás nemcsak a testünkre, de a szellemi képességeinkre is jótékonyan hat. A jóga különösen javítja a munkavégző képességet, felfrissíti az elmét - olvasd el, mire hat még nagyon pozitívan! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.