Csináld utána! A fiú, aki 45 kilót fogyott egy rosszul sikerült fotó miatt

Forrás: Thinkstock -
diéta fogyás sikertörténet életmód fogyókúra edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyókúra az év 365 napján téma, ám januárban különösen: ilyenkor sokkal többen határoznak az "új élet" mellett, mint az év bármely más hónapjában. Sajnos a kitartás a legtöbbször heteken belül alábbhagy, ám ha olyan inspiráló történeteket olvasunk, mint Paul Moore 45 kilós fogyása, akkor mindig kicsit megnő a lendület. Csináld utána!

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok, és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt – fogyás után.

A fesztiválmániás, mindössze 26 éves Paul nemrég még 127 kilót nyomott, és nem állt szándékában fogyókúrába kezdeni. Ám az ausztrál Future Music fesztiválon készült róla egy félmeztelen fotó, amit az interneten több mint 30 ezren megosztottak, és elég kemény kritikával illették a rajta látható fiút. A róla készült képet a Daily Mail oldalán meg is nézheted.

Több mint 10 ezer komment érkezett a fotóhoz, és a nagy részük igen bántó volt. Sokan bálnának, gusztustalanul hájasnak nevezték a fiút, aki nem viselte jól, hogy az internet népe rajta nevet. Paul maga is elszörnyedt a kép láttán: ekkor döntött úgy, hogy változtat az életmódján.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Gyors fogyás helyett tervezz hosszú távra!

Paul nem hetek alatt dobta le a súlyfelesleget, és jól is tette, hiszen a gyors fogyás egyik veszélye a jojózás: a szervezet könnyen raktározó üzemmódra kapcsol, emiatt lassul az anyagcsere, az emésztés, és a leadott kilók többszöröse is visszakúszhat. Itt szedtük össze korábban, mi az a 10 dolog, amit érdemes betartanod a siker érdekében.

A képnek meglett az eredménye: egy év alatt 45 kilótól szabadult meg a Corkból származó ír pincérsrác, méghozzá úgy, hogy megtanulta, hogyan is készíthet magának fogásokat friss, tiszta ételekből. „Egy barátom hívott fel azzal, hogy felkerült rólam egy kép a netre, amit rengetegen megosztottak, és készüljek fel, nem fog tetszeni, amit látok” – mesélte Paul a Daily Mailnek. „Mondták, hogy ne kattintsam le a kommenteket, de engem nem érdekelt: kínozni akartam magam, persze a vége az lett, hogy nagyon elkeseredtem. Ám pont ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, valamit változtatnom kell az életemen, mert így nem mehetnek tovább a dolgok.”

Az edzés önmagában nem fogyaszt

Sportolni nagyszerű dolog, de ne feledd: a változáshoz az étrendeden is változtatni kell, ezt a szakértők is alátámasztják. Dr. Richard Cooper és dr. Amy Luke, a Loyola University Chicago Stritch School of Medicine munkatársai évek óta tanulmányozzák a mozgás és az elhízás kapcsolatát. „A fizikai aktivitás kulcsfontosságú az általános egészségi állapot és a teljesítőképesség javításában. Azzal kapcsolatban viszont korlátozott bizonyítékok állnak rendelkezésre, hogy a sport visszaszoríthatja-e a járványszerűen terjedő elhízást. A kampányszerűen terjedő üzenet, hogy legyünk aktívabbak, másszunk lépcsőt, és együnk több zöldséget meg gyümölcsöt. Pedig azt kellene kommunikálni, hogy a fogyás egyetlen hatékony módja a kalóriabevitel csökkentése" – jelent meg a Journal of Epidemiology hasábjain.

Forrás: Thinkstock

Paul a következőkkel kezdte az új életét:

  • leszámolt az előre csomagolt ételekkel, a gyorskajákkal,
  • drasztikusan lecsökkentette a bulizások mértékét,
  • heti három alkalommal edzeni kezdett.

Mindezekkel 25 kilótól szabadult meg tavaly január és augusztus között, és ekkor érezte elérkezettnek az időt arra, hogy csatlakozzon egy fogyókúrás csoporthoz, ahol további 20 kilót adott le. Számára 76 kiló az álomsúly, és már nagyon közel van a céljához. „Mindig én voltam a kövér, vicces fiú, de igazából sosem érzékeltem, mekkora is vagyok valójában – egészen addig, amíg meg nem láttam magam azon a bizonyos fotón. Emlékszem, nagyon meleg nap volt akkor, sokat ittam, jól éreztem magam, és viccből felmásztam a haverom nyakába. Ott készítette rólam valaki a képet, ami később népszerű lett a neten” – mesélte a fiú, aki harag helyett most már boldog, hogy ha egy ilyen ügy hatására is, de elérte a célját.

Tippek magyar sztároktól

A fiatal fiú esete is azt mutatja, sokszor elég egy rosszul sikerült fotó, egy túl szűk ruha, egy bántó beszólás ahhoz, hogy elinduljunk a fogyás felé vezető úton. Korábban Molnár Anikó mesélt nekünk arról, hogy ő is egy fénykép miatt kezdett életmódváltásba, de Schobert Norbi és Mohamed Fatima is elárulták, ők hogyan fogytak le.
Nekik sikerült! A legdurvább sztárfogyások 2015-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151202-sztarok-akik-nagyon-sokat-fogytak-2015-ben-adele-john-goodman.htmlNekik mindig a topon kell lenniük, így a súlyuk is állandóan központi téma. Ha azonban látványosan átalakulnak, a média ódákat zeng róluk - így történt ez idén többek között a mesés hangú Adele-lal és John Goodmannel is. Fogyókúra világsztár módra - idén nekik tényleg sikerült! Ez Zsír!--Fogyás 30 felett: kihívás vagy kínszenvedés?http://www.life.hu/ez-zsir/20151013-fogyas-fugg-az-eletkortol-tippek-amik-segitenek.htmlA 20-as és a kora 30-as éveinkben a diétázás általában abból áll, hogy igyekszünk kevesebbet enni és többet mozogni. És ez be is szokott válni, az a néhány feleslegesen felszaladt kiló ezzel a módszerrel általában könnyen leolvad rólunk. Később azonban a fogyás ritmusa és sebessége igencsak megváltozik. Ez Zsír!ThinkstockGyors fogyás helyett hosszú távra tervezel? 10 dolog, amit tarts be a siker érdekében!http://www.life.hu/ez-zsir/20150120-dietazni-akarsz-egeszsegesen-elni-es-edzeni-10-dolog-amit-mindenkepp-tarts-be-a-siker-erdekeben.htmlSzámtalan diéta, hízékony alkat és a 4 éves korom óta tartó intenzív sportolás után jutottam el oda, hogy 30 évesen nagyjából tudom, mi kell a sikeres életmódváltáshoz. Arra vágysz, hogy stabilan tartsd a versenysúlyodat, miközben nem kínzod magad haszontalan diétákkal, és jól is érzed magad a bőrödben? Megmutatom, mi az a 10 dolog, ami nekem eddig a legjobban bevált.Ez Zsír!OrigoA kelbimbó és az alma a fogyás kulcsa?http://www.life.hu/ez-zsir/20150924-egyes-zoldsegek-es-gyumolcsok-jobban-fogyasztanak.htmlHarvardi kutatók a bogyókat, az almát, a körtét, valamint a keményítő nélküli zöldségeket, a szójababot és a kelbimbót ajánlják fogyni vágyóknak. Mondjuk is, hogy miért! Ez Zsír!--Drasztikus fogyás, felesleges önkínzás - diéták, amiket ne próbálj ki 2015-benhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150116-legrosszabb-dietak-2015-ben-mit-mond-a-szakerto.htmlHa te is fogyókúrás fogadalmakkal indítottad az évet, akkor mostanra juthattál el nagyjából az első mélypontra. Lassan indul be a fogyás? Felejtsd el a drasztikus fogyókúrákat, és még véletlenül se kezdj el nullkalóriás étrendet követni! Hogy miért? Ennek jártunk utána.Ez Zsír!--Almaecet, a tökéletes és megfizethető méregtelenítő - a fogyásban is segít!http://www.life.hu/ez-zsir/20150112-almaecetes-meregtelenites-segit-a-fogyasban-hasznos-receptek.htmlAz almaecet csupán egy gyöngyszem a sok egészséges dolog közül, nem is csoda, hogy mostanában ennyire felkapott lett. Egyre több kutatás számol be a jótékony hatásairól, aminek az eredménye meglepi az embereket. A hozzáértők is csak javasolni tudják - próbáld ki a legszuperebb recepteket!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.