Koloszár Enikő fitneszvilágbajnok a saját testsúlyos edzésre esküszik

Koloszár Enikő fitnesz életmód fitneszmodell alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 23 éves fiatal lány nagyon tudatosan edz, és figyel az életmódjára, és tisztában van azzal is, milyen hatékonyak a saját testsúlyos edzések. Többek között elért sikerekről is faggattuk Koloszár Enikőt, aki elárulta azt is, szerinte mi a nőies alak titka. 

Enikő nem ma kezdte a sportolást: 12 évig versenyszerűen atletizált; ifjúsági világbajnokságokon vett részt Thaiföldön, Izlandon és Angliában. Sosem küzdött súlyproblémákkal, de ehhez az is hozzájárult, hogy mindig szerepet játszott életében a mozgás.

Már két éve végez súlyzós edzéseket, de csak 1 éve készül fitneszversenyekre. „Minden sportot kipróbáltam, de olyan alakot egyik se csinált, mint a fitnesz. Magabiztosabb szerettem volna lenni, és mindenképp színpadra vágytam. Tetszettek a világhírű fitneszmodellek... 2015-ben 5 versenyen indultam el, és sikerült mindegyiket megnyernem fitneszmodell kategóriában, 170 cm magasságban. Legjobb eredményeim egyértelműen a WBPF Világbajnokság, ahol a dobogó legfelső fokára állhattam, illetve a két magyar bajnokság és a Fitparádé-győzelem.”

Fotó: Gyrcz Richard, Facebook/Koloszár Enikő

Enikőnek heti 5 súlyzós edzése van, izomcsoportokra bontva, emellett 2-3 alkalommal kardiózik 30 percet. „Néhányszor pedig köredzést is csinálok, ami minden izomcsoportot átmozgat, és felér egy jó kardióval is!”

A fitneszmodell nagy hangsúlyt helyez a klasszikus női területekre; szerinte ezek kellenek a formás, nőies alkathoz. „

Esküszöm a kitörésre, a guggolásra és a bokasúllyal végzett feladatokra. Hasra pedig mindenképp a saját testsúlyos erősítésre szavazok!

Fotó: Gyrcz Richard

Enikő fontosnak tartja, hogy tudását másoknak is átadja, és rendszeres mozgásra ösztönözze az embereket. „Mindenképp motiválni szeretném az edzés és a táplálkozás területén a sportolni vágyókat, ez szerintem nagyon fontos. Versenyzésben most szeretnék egy évet pihenni, utána pedig színpadra állok itthon, és remélem, nemzetközi versenyeken is.”

Jól tudjuk, az álomalakhoz körülbelül 30 százalékban kell a rendszeres mozgás, a maradék 70 százalék a helyes étkezés. Így Enikőnek a táplálkozásra is ügyelnie kell, persze ezt meg is teszi a csinos modell. „A verseny után jó 3 hétig elengedtem magam, de most, januárban ráállok a tiszta étkezésre. Próbálom tartani a heti 5 nap tiszta, minőségi étkezést, hétvégén pedig 1 csaló napom van.”

Fotó: Gyrcz Richard

Enikő étkezése egy átlagos napon

Reggeli: tojás, puffasztott rizs, csirkemellsonka vagy zabkása fehérjével.
Tízórai: Ha edzek, akkor turmixot iszom, de eszem magvakat, almát, esetleg 2 szelet puffasztott rizst bekapok, ha rohanok.
Ebéd: csirke, tonhal vagy marha, de ezt is próbálom mindig változatosan megcsinálni. Hozzá zöldség, rizs vagy édesburgonya.
Uzsonna: csirkemellsonka light mozzarellával, egy zsírszegény joghurt vagy csirkesaláta.
Vacsora: túró édesítővel vagy fehérjével, rántotta 2 sárgájával vagy valamilyen saláta.

Hiába a rengeteg, tudatos edzés és étkezés, bizony Enikőnek is van gyenge pontja. „

De megtanultam motiválni önmagamat; amikor fáradt vagyok vagy kimerült, mindig arra gondolok, hogy más is lemegy, kikapcsol, így én is megteszem,

/1501/Fitne2015123231110
Életük a fitnesz, és ez párban könnyebb: Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia a legfittebb pároshttp://www.life.hu/ez-zsir/20151223-fitneszmodellek-parban-szeplaki-david-krassalkovics-zsofia.htmlMindketten rajonganak az edzésért, a fitneszért, kőkeményen figyelnek az étrendjükre, és inspirálják egymást: Széplaki Dávid és Krassalkovics Zsófia egy párt alkotnak, és a közös pont az életükben nem csak a mozgás szeretete. A Life.hu sorozatában egy inspiráló fiatal pár mesél sportos mindennapokról, diétáról és az egymáshoz való alkalmazkodásról. Ez Zsír!--Kicsi a bors, de szupererős! Nemes Renáta Larissza, a pehelysúlyú fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151208-fitneszmodell-nemes-renata-larissza-meselt-edzesrol-etkezesrol-versenyzesrol.htmlA fiatal, törékeny lány mindössze 151 centi és 42 kiló, ám izmait, alakját bárki megirigyelhetné. Vajon egy ilyen méretekkel megáldott sportolónak mennyire kell odafigyelnie az edzésre, az étkezésre? Erről faggattuk Nemes Renáta Larisszát. Ez Zsír!--Hölgyeim, ezért érdemes edzeni! Álompopsival hódítja meg a Balatont a magyar fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150810-csorgo-adrienn-magyar-fitneszmodell-nagyon-szexi-fotot-tett-fel-a-netre.htmlHa még nem lenne ma elég meleged, nézd meg Csörgő Adrienn szuperszexi fotóját! A magyar fitneszmodell alakja eszméletlen - íme a bizonyíték. Ez Zsír!OrigoKomoly betegsége ellenére is csúcsformában van Mészáros Móni fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150326-meszaros-monika-fitneszmodell-mesel-edzesrol-dietarol-a-betegsegerol.htmlMészáros Mónika nagy túlélő. 18 évesen nagyon komoly autóbalesete volt, később a sípályán törte össze magát, 2013 végén pedig fény derült rákbetegségére. Móni azonban állja a strapát, 2 fia mellett 40 évesen is remek formában van. Kitartásról, edzésről és az elmúlt időszakról faggattuk a fitneszmodellt. Ez Zsír!--Versenytáncosból sikeres fitneszmodell - Nagy Marianna beleszeretett a test formálásábahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150825-nagy-marianna-fitneszmodell-edzesrol-dietarol-etkezesrol-meselt.htmlVajon hogyan és miért lesz egy profi versenytáncosból fitneszbajnok? Nagy Marianna életében évtizedekig főszerepet kapott a tánc, mígnem másfél éve bele nem szeretett a fitneszbe. A Life.hu sorozatában a csinos sportolónő edzésről, étkezésről és kitartásról mesélt. Érdemes tanulni tőle! Ez Zsír!OrigoTökéletes test, kőkemény edzések - Füzi Krisztina fitneszmodell tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20150315-edzes-es-eletmod-fuzi-krisztina-fitneszmodell-tippjei.htmlKriszta két éve azért látogatott el az edzőterembe, hogy formába hozza magát, ám beszippantotta a fitneszmodellek világa. Életmódjáról faggattuk a csinos fiatal lányt.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.