kihíváséve2016 kihívás egészség 2016 kitartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél tenni valamit az egészségedért és a jó hangulatodért, amivel a kitartásodat is fejlesztheted? Szeretnél napról napra egyre több és jobb lenni? Tarts velünk: 2016 a kihívás éve a Life.hu-n!

A Life.hu szerkesztősége 2016 minden hónapjában meghirdet, és veletek együtt végig is csinál egy-egy kihívást, ami az egészséges életmódhoz kapcsolódik.

Teljesítsd velünk a próbákat! Forrás: Thinkstock

Miért jó ez nekem?

Elindulhatsz az életmódváltás útján: egészségesebb, sportosabb lehetsz. A kihívások kitartó teljesítésével edződik a jellemed és nagyobb lesz az önbecsülésed, amit az élet minden területén kamatoztatni tudsz! A magad ura vagy, akkor szállsz ki, amikor akarsz, és akkor csatlakozol, amikor akarsz, senki nem tör pálcát a fejed felett: itt „csak” saját magadat kell leküzdened. Nézzük, milyen próbák várnak ránk!

Február: Minden nap kizárólag vizet iszom!

Nincs kávé, nincs tea, nincsenek cukros üdítők. Tiszta vízből viszont minden nap megiszunk minimum 2 litert. #notea, #nocoffe, #onlywater

Minden elfogyasztott pohár után várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihíváscsakvíz hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Március: Minden nap megcsinálok 50 guggolást!

Bármikor a nap folyamán, a lényeg, hogy bemelegítés után, egyben végezzük el a feladatot.

Minden nap, a guggolás után várunk egy szelfit az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásguggolas hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Április: Egyáltalán nem fogyasztok édességet!

De tényleg semmit! #nochocolat, #nosugar, #noicecream

Minden nap várjuk a fotót egy-egy finomságról, „ma ezt is kihagytam” tematikában az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásnoédesség hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Május: Csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztok!

A fehér kenyeret és a szokásos péksüteményeket most hagyjuk a boltok polcain, helyette teljes kiőrlésű termékeket válasszunk! #nofehérliszt, #egészségesleszek

Minden alkalommal várjuk a teljes kiőrlésű gabonáról, tésztákról a fotót (lehet reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsora) az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívasteljeskiőrlés hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Június: Minden nap futok fél órát!

Otthon, a szabadban, edzőteremben, mindegy, hogy hol és milyen tempóban. A lényeg: minden nap meglegyen a 30 perc.

Minden futás után várjuk a szelfiket az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásfutokmindennap hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Július: Minden nap fogyasztok gyümölcsöt!

Gyümölcsszezon van, úgyhogy nincs semmi kifogás!

Minden elfogyasztásra váró gyümölcsről várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásgyümölcsmindennap hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Augusztus: Kipróbálok egy új mozgásformát, amit minden nap gyakorlok!

Ez lehet bármilyen mozgásforma, amit nem próbáltál még, de vállalod, hogy augusztusban minden nap megteszed!

Minden edzés után várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásújmozgás hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Szeptember: Nem eszek húst!

Egy hónap nem a világ. Hús nélkül is van élet, próbáld ki. #önmérséklet, #tisztítókúra

Minden vega étkezés után szelfi az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásvegahónap hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Október: Minden nap logikai játékokkal tornáztatom az elmém!

Bármilyen játék lehet, valami mindig kéznél van: #amőba, #ördöglakat, #passziánsz, #ország-város, #sodoku, stb

Minden játékról várjuk a fotót az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihíváslogikaijáték hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

November: Minden nap a lépcsőt választom!

Bárhová mész, felejtsd el a liftet!

Minden lépcsőzés után, vagy magáról a lépcsősorról fotó az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihíváshajrálépcső hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

December: Minden nap teszek valami jót!

Ez a jócselekedetek hónapja! Apróságokra gondolj, kis meglepetésekre, bármire, amivel szebbé tudod tenni egy pillanatra valaki más napját.

Minden jócselekedetről vagy után szelfi az Instagramra vagy a Facebookra #lifekihívásjótcselekszem hashtaggel ellátva.

Forrás: Thinkstock

Hogyan segít mindebben a Life.hu?

A kihívásokban nem vagy egyedül! A szerkesztőség tagjai is elhatározták, hogy végigcsinálják a próbákat, így minden hónap végén beszámolunk nektek a nehézségekről, a mélypontokról és a sikerekről. Az esemény Facebook-oldala a ti platformotok arra, hogy kérdéseitekkel, beszámolóitokkal, képeitekkel inspiráljátok egymást. Az Instagram is a motiváció eszköze: oda is várjuk a hashtagekkel ellátott fotóitokat. A Life.hu szerkesztői azt is vállalták, hogy az év folyamán szakértői cikkekben feldolgozzák az önbecsülés fogalmát, a kudarcélmény témakörét, a kitartás és a fogadalmak lelki hátterét, hogy a testünk egészsége mellett lelkünk és személyiségünk is gazdagodjon.

Durva, hogyan pörög a rúdon a 86 éves nagyihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160122-durva-hogyan-porog-a-rudon-a-86-eves-nagyi.htmlAz idős hölgy biztos nem ma kezdte az ipart, mert fantasztikus, ahogy fiatalokat meghazudtoló módon tornázik. Ez Zsír!--Sarka Kata bikinis fotójától olvadozunkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160122-sarka-kata-bikinis-fotot-posztolt-a-facebook-oldalara.htmlHiába repkednek kint a mínuszok, a gyönyörű műsorvezető megszabadult a ruháitól egy fotózás kedvéért. Ez Zsír!--Sportolj úgy, hogy tényleg legyen eredménye: Keresd meg a neked való mozgást!http://www.life.hu/ez-zsir/20160120-mozgas-edzes-es-alakformalas-mi-szerint-erdemes-valasztani.htmlAz új év elején sokan megfogadják, hogy végre elkezdenek mozogni, mostanra azonban már többnyire alábbhagyott a lendület. Pedig ilyenkor érdemes szokássá tenni a heti többszöri edzést, tavasszal és nyáron ugyanis lényegesen több kifogást találni arra, miért is nincs kedvünk edzeni. De milyen mozgást válassz, ha fogyni akarsz, és milyet, ha csak a fittség a cél? Ennek jártunk utána! Ez Zsír!--Koloszár Enikő fitneszvilágbajnok a saját testsúlyos edzésre esküszikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160119-koloszar-eniko-fitneszmodell-edzesrol-eletmodrol-dietarol-meselt.htmlA 23 éves fiatal lány nagyon tudatosan edz, és figyel az életmódjára, és tisztában van azzal is, milyen hatékonyak a saját testsúlyos edzések. Többek között elért sikerekről is faggattuk Koloszár Enikőt, aki elárulta azt is, szerinte mi a nőies alak titka. Ez Zsír!--Hajrá, szezonalitás! Figyelj arra, mi kerül télen a kosaradba!http://www.life.hu/ez-zsir/20160120-frisset-finomat-miert-erdemes-szezonalis-dolgokat-vasarolni-telen.htmlSokszor tipródsz azon, mi kerüljön a bevásárlókosárba? Szeretnél télen is egészségesen étkezni, de nem tudod, mivel pótold a vitaminokat, az ásványi anyagokat? Bizonytalan vagy abban, hol vásárolj olyan termékeket, amikben van megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, és egészségesek is? Ebben segítünk most! Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: Aquawallgymhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160119-kiprobaltuk-aquawallgym-hamori-barbi-a-move-it-blondi-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – ezúttal az Aquawallgym kerül terítékre. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.