Gyorsan, finomat, egészségeset! 4 szuper street food étterem Budapesten

étterem street food gyorsétterem életmód konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A street food nemcsak hamburgerből és hot dogból áll! Ha olasz ízekre, ázsiai különlegességekre vagy vega finomságokra vágysz, nem kell feltétlenül étteremben ücsörögnöd órákig: íme, néhány street food hely Budapesten, ahol megéri kóstolgatnod. 

Távol-keleti konyha egy nagyon menő helyen: Baotiful

Tudod, mi az a gua bao? Ami Amerikában a hamburger, az Thaiföldön a gua bao, ami tulajdonképp egy omlós, gőzöléssel készült különleges kenyér, amit császárhússal, tört mogyoróval, korianderrel töltenek meg. De nem csak gőzgombócot kóstolhatsz a hihetetlenül izgalmasan berendezett, tajvani ételeket kínáló Baotiful-ban! A Szabadság téren, a régi MTV-székház közvetítőkocsijainak egykori garázsában, egy átalakított büféautóban mennyei levesek, húsos-zöldséges finomságok várnak felfedezésre.

A konyhában szigorúan figyelnek arra, hogy lehetőleg mindenhez nagyon friss hozzávalókat használjanak, a friss koriander isteni íze pedig számos ételben fellelhető. Vegáknak és húsimádóknak is érdemes kipróbálniuk ezt az egészen új streed food helyet, ahol a desszertek is mennyeiek!

Jöhet egy isteni tapas: Vicky Barcelona Tapas Bar

Már a névválasztás is szuper, hát még a tapasok! A legnépszerűbb spanyol nassolnivalót Budapesten is számtalan helyen megízlelheted, ám a novemberben nyílt Vicky Barcelona abszolút a spanyol tapasbárok hangulatát idézi. Nyüzsgés, igazán autentikus hangulat; olyan ez a hely, mintha nem is Pesten, hanem a spanyol nagyváros egyik eldugott sikátorában vacsoráznál. A katalán séfnek köszönhetően az ízek is abszolút Spanyolországot idézik, a tapasválaszték figyelemre méltó, a tengeri herkentyűk isteniek, és a húsmentes ételek kedvelői sem fognak itt csalódni.

Forrás: Facebook/Vicky Barcelona

Olasz ízek mámorában: Italian Street Food

Azt gondolod, a tésztaételek minden diétázó és egészségesen étkező számára tiltólistán szerepelnek? Ezt a berögződést felejtsd el: nemrég utánajártunk annak, hogy az isteni olasz ételek mellett hogyan maradnak karcsúak az itáliai nők. Ihász Katalin dietetikus szakértőnk akkor elmondta, a titok az adagokban és a minőségi alapanyagokban rejlik. Ehetsz bátran tésztákat, csak figyelj az összetételre! A Belvárosi (Hold utcai) Piacon Gianni nemrég új olasz helyet nyitott, ahol az árak igen barátiak; egy tésztaétel körülbelül 1500 forintba kerül. Te választod ki a friss alapanyagokból készült feltétet és a sajtot, az isteni olasz ízek pedig garantáltak.

Forrás: Instagram/gianniannoni

A vega ízek szerelmeseinek: Nemsüti Bisztró

A Life.hu nagy vegaburgertesztjén előkelő helyen végzett a Nemsüti Bisztró burgere, de nem csak ezek miatt érdemes itt kóstolgatni. A saláták táplálóak és izgalmasak, a reggeliket és a szendvicseket is érdemes megkóstolni, és itt is törekszenek a friss hozzávalók használatára. Ez a hely egy újabb bizonyíték arra, hogy húsmentesen is lehet nagyon jókat enni. Hamarosan egyébként is elérkezik a böjti időszak, amikor érdemes kicsit átállni a húsmentes étkezésre. Hogy ez miért jó a szervezetnek? A böjt lényegét korábban itt mutattuk be!

Forrás: nemsutibisztro.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.