Kevesebbet fogynak a házasok, mint az egyedülállók

Forrás: Thinkstock -
operáció házasság szingli fogyás párkapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogyást elősegítő műtétet követően a házasok kevesebb kilótól képesek megszabadulni, mint a szinglik, ráadásul sok házasság még tönkre is megy az operációt követően - tudjuk meg az Ohio State University friss kutatásából.

Az Obesity Surgery című szaklapban közölt anyag 13 különböző felmérés adatait veti össze, melyek 1990 és 2014 között kerültek publikálásra. A szakemberek szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy a családtagok részt vegyenek a fogyással kapcsolatos beszélgetéseken, és felkészüljenek arra, hogy a műtét jelentősen megváltoztatja szerettük életét, és közös időtöltésüket is feltehetően.

Forrás: Thinkstock

"Az étel a családi élet egyik központi rituáléjához tartozik. Amikor a fogyasztási szokások egy műtét miatt megváltoznak, a családtagok észreveszik, hogy valami más lett. Sok házastárs ehhez a változáshoz képtelen alkalmazkodni, ezért a beteg kompenzálni próbál, és szándékosan többet eszik, hogy megfeleljen az otthoni normáknak és régi önmagának. Ezért aztán nem igazán tud fogyni" - vélekedik a kutatást vezető Megan Ferriby.

Hatból négy tanulmány bizonyította, hogy a házas gyomorgyűrűs páciensek kevesebbet fogytak, mint az egyedülállók.

Egy másik felmérés szerint a házasok 2,6-szor kevésbé valószínű, hogy elérték a kívánt súlyt. Egy tovább kutatás szerint pedig a szinglik 2,7 százalékkal nagyobb eséllyel éték el a kívánt súlyt és tartották azt meg hosszútávon. A 13 kutatás egyike sem állította, hogy a házasok könnyebben és többet fogynának, mint az egyedülállók, ugyanakkor az kiderült, hogy a házasság nem ritkán rámegy a nagy életmódváltásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.