párkapcsolat szex gyakorlat sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig nehezen szántad rá magad a mozgásra, a szexre azonban annál inkább, akkor van egy jó hírünk: a kettő nem zárja ki egymást. Csak napi néhány perc, és nem csupán az ágyban tapasztalhatod meg áldásos hatásait, hanem a testeden is észreveheted a változást.

Tovább tartó élvezetek és tónusos, feszes test - Debby Herbenick, az Indianai Egyetem szexkutatója szerint nem csupán a nadrágod fog jobban állni az alábbi gyakorlatok végzése után, hanem rugalmasságod, hajlékonyságod és erőnléted az ágyban végrehajtott gyakorlatozás során is jó szolgálatot fognak tenni.

1. A szumóguggolás

Állj széles terpeszbe, lábfejedet fordítsd kifelé. Guggolj le addig, amíg a lábszárad és a combod derékszöget nem zár be, majd emelkedj fel. Végezd el a gyakorlatot annyiszor ahányszor csak tudod 1 perc alatt.

Forrás: Getty Images

2. Kitörés előre-hátra

Állj egyenesen, a kezedet tedd a csípődre. Egyik lábaddal lépj előre úgy, hogy a vádli és a comb derékszöget zárjon be. Ugyanezzel a lábaddal lépj vissza a kiindulóhelyzetbe, majd lépjünk hátra, betartva a comb-vádli derékszöget. Ismételjük meg a másik lábra is. A gyakorlatot szintén 1 percig végezzük. A tökéletes kitörés technikájáért kattints ide!

Forrás: Thisnktock

3. Planking

Állj vállszélességű terpeszbe. Lassan ereszkedj le a kezeiddel, amíg el nem éred a talajt. Támaszd meg magad a tenyereddel, majd ebben a helyzetben kezdj el előre sétálni a kezeid segítségével. A cél, hogy a hátad és a feneked egy vonalba kerüljön. Tartsd meg a pozíciót néhány másodpercre, majd sétálj vissza. Miért jó még a planking? Kattits ide a Life.hu cikkéért!

Forrás: Thinkstock

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával! Sztárvendégünk ezúttal Czutor Zoli lesz, akivel a nőideálról beszélgetünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.