Készítsd el a franciák kedvenc reggelijét, a quiche-t

2016.02.27. 18:38

Egyszerű alaprecept, ami bárhogyan variálható, ráadásul reggelire, tízóraira, de ebédre köretként is kiváló választás. Olvasd el, hogyan készül! 

Hozzávalók a tésztához

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • kb. fél deci víz
Forrás: Thinkstock

Hozzávalók a töltelékhez

  • 4 tojás
  • 250 ml light tejszín
  • 50 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 8 szárított paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • só, bors

A tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, és egyengesd el egy quiche-formában. Szurkáld meg villával, majd 20 percre tedd vissza a hűtőbe. Onnan aztán egyenesen mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe. Szokás magokat szórni rá (illetve egy sütőpapírra), hogy ne púposodjon fel a tészta, de nekünk e nélkül sem volt vele baj. Tíz percig ezzel, majd további öt percig nélküle is süsd, míg egy kis színt kap. 

Forrás: Thinkstock

Közben készítsd el a tölteléket. A spenótot egy kis olívaolajon és az áttört fokhagymán futtasd meg. A tojást a tejszínnel alaposan keverd össze, majd jöhet bele a parmezán, a spenót és az apróra vágott szárított paradicsom. Sózd, borsozd, majd az újabb keverés után mehet is a tésztára. Nagyjából fél órát kell sülnie. Érdemes langyosra hűteni, mielőtt felszeletelnéd. 

Tipp
A quiche-ben az a jó, hogy bárhogyan variálhatod. Természetesen készülhet belőle húsos változat is, de lehet spárgás, cukkinis vagy brokkolis. Használd a kedvenc alapanyagaidat és a kedvenc fűszereidet.
Címkék:
  • havi
  • heti
  • napi

Receptkereső
Mi van a hűtődben?
Add meg mi van a hűtődben, mi pedig megmondjuk mit főzz!
Tovább
Ezt olvastad már?
10 / 0