Készítsd el a franciák kedvenc reggelijét, a quiche-t

francia recept quiche reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerű alaprecept, ami bárhogyan variálható, ráadásul reggelire, tízóraira, de ebédre köretként is kiváló választás. Olvasd el, hogyan készül! 

Hozzávalók a tésztához

  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • kb. fél deci víz
Forrás: Thinkstock

Hozzávalók a töltelékhez

  • 4 tojás
  • 250 ml light tejszín
  • 50 dkg spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 8 szárított paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • só, bors

A tészta trükkje, hogy minél gyorsabban kell összedolgozni az alapanyagot, hogy ne vegye át túlságosan a kéz melegét. Amikor összeállt a tészta, fóliába tekerve tedd a hűtőbe fél órára. Ezután nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, és egyengesd el egy quiche-formában. Szurkáld meg villával, majd 20 percre tedd vissza a hűtőbe. Onnan aztán egyenesen mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe. Szokás magokat szórni rá (illetve egy sütőpapírra), hogy ne púposodjon fel a tészta, de nekünk e nélkül sem volt vele baj. Tíz percig ezzel, majd további öt percig nélküle is süsd, míg egy kis színt kap.

Forrás: Thinkstock

Közben készítsd el a tölteléket. A spenótot egy kis olívaolajon és az áttört fokhagymán futtasd meg. A tojást a tejszínnel alaposan keverd össze, majd jöhet bele a parmezán, a spenót és az apróra vágott szárított paradicsom. Sózd, borsozd, majd az újabb keverés után mehet is a tésztára. Nagyjából fél órát kell sülnie. Érdemes langyosra hűteni, mielőtt felszeletelnéd.

Tipp

A quiche-ben az a jó, hogy bárhogyan variálhatod. Természetesen készülhet belőle húsos változat is, de lehet spárgás, cukkinis vagy brokkolis. Használd a kedvenc alapanyagaidat és a kedvenc fűszereidet.
Készen állsz a második kihívásra? Március a guggolás hónapja!http://www.life.hu/ez-zsir/20160226-marcius-a-guggolas-honapja-a-kihivas-eveben.htmlHamarosan lezárul a kihívás évének első próbája, úgyhogy ideje felkészülni lelkiekben a következő kihívásra is: 50 guggolás minden napra. Ez Zsír!--Tényleg egészségesebbek az organikus élelmiszerek?http://www.life.hu/ez-zsir/20160225-az-organikus-elelmiszerek-egeszsegesebbek.htmlAz organikus élelmiszerek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, az azokban található tápanyagok ugyanis az agyra, a szívre és az immunrendszerre is jótékonyan hatnak. Ez Zsír!--10 tipp a cukorfogyasztás csökkentéséhezhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160222-tippek-a-cukorfogyasztas-csokkentesehez.htmlA legtöbb ember az ajánlottnál jóval több cukrot fogyaszt, ami nemcsak hízáshoz vezet, de árt a fogaknak, a májnak, sőt, egyes rákos megbetegedéseknek is okozója lehet. Ez Zsír!ThinkstockA kihívások pszichológiája – Avagy ezért lépj ki a komfortzónádból!http://www.life.hu/ez-zsir/20160224-a-kihivasok-pszichologiaja-avagy-ezert-lepj-ki-a-komfortzonabol.htmlKihívás, siker, önbecsülés – három egymásra épülő fogalom, amelyek valójában egy elképesztően hosszú utat jelképeznek. Sokaknak ezt sajnos nem is sikerül végigjárni, pedig nem kisebb dolgok forognak kockán, mint a boldogság és a kiteljesedés.Ez Zsír!--Ezekkel az applikációkkal biztos, hogy mindennap eleget fogsz innihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160217-vizivast-segito-applikaciok.htmlA harmadik hét végéhez közeledik a Life.hu első kihívása. Reméljük, te is érzed már a vízivás pozitív hatásait, és tervezed, hogy a hónap végével sem hagysz fel ezzel a jó szokással. Ez Zsír!--Az árpa az új szuperétel? Itt a bizonyíték!http://www.life.hu/ez-zsir/20160219-az-arpa-az-uj-szuperetel-ami-csokkenti-az-etvagyat-es-a-vercukorszintet.htmlA legfrissebb kutatások szerint az árpának számos pozitív hatása van az ember szervezetére: csökkenti a vércukorszintet, segít megakadályozni a diabéteszt, csökkenti az étvágyat és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.