Itt a tavasz és a kerti sütögetések ideje – Grillezz egészségesen!

Forrás: Thinkstock -
cukkini tavasz gránátalma egészség kert saslik grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikiniszezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni.

Zsírosabb hús helyett készíts sovány csirkesaslikot, a húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket fűzz, és ne majonézes krumplisalátát kínálj mellé, hanem egy adag üde, karcsúsító, vérnarancsos-grapefruitos édeskömény-salátát. A vegetáriánusok részére tökéletes választás a grillezett cukkini caprese salátával. Íme, a legtrendibb grill receptek!

Forrás: Thinkstock

Csirkesaslik „light"

Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db csirkecombfilé
grillfűszer ízlés szerint
1 biocitrom
1 csokor újhagyma
bambusz vagy fém saslikpálcák

Forrás: Thinkstock

A csirkecombfilét fűszerezd kedvenc grillfűszereddel, majd vágd falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteld fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágd kétujjnyi darabokra, majd fűzd felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süsd meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyd pihenni 5 percig, lefedve.

Ezért válaszd az újhagymát

A tavasz első friss zöldsége bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban: B-, C-vitamin-tartalma magas, emellett tartalmaz folsavat, vasat, ként, szelént, kalciumot, káliumot, cinket is. Kiváló immunerősítő, gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatása van, és az emésztést is javítja.

Grillezett cukkini caprese

Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db zsenge salátacukkini
4 db paradicsom
2 db bivalymozzarella
só, frissen őrölt bors
pár csepp extra szűz olívaolaj
friss bazsalikomlevelek

Forrás: Thinkstock

A cukkinit felezd el hosszában, finoman sózd, és pár percig grillezd a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süsd roppanósra, majd pakold meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerj rájuk borsot, locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.

10 ok, amiért sosem unjuk meg a cukkinit

A cukkini minden formájában isteni, mert az íze semleges, és úgy ízesítjük, ahogyan csak akarjuk. Emellett az alakunkat sem kell félteni tőle, mert egyáltalán nem hizlal – íme 10 ok, amiért slágerzöldségnek nevezhetjük a cukkinit!

Vérnarancs-grapefruit-édeskömény saláta

Hozzávalók 4 adaghoz:
1 gumó édeskömény
100 g rukkola
2 kis fej salottahagyma
2 grapefruit
2-3 vérnarancs
maréknyi fekete, vagy kalamata olajbogyó
pár evőkanál (citromos, vagy mandarinos) olívaolaj
frissen őrölt bors, ízlés szerint

Forrás: Thinkstock

A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salotta hagymát szeleteld vékonyra, salátás tálban keverd össze a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot hámozd meg és filézd ki. A filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet facsard a salátára. Locsold az egészet kevés (citromos, vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot. Add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd őssze, és máris tálalhatod.

Isteni fogyókúrás gyümölcs a grapefruit

A gyümölcs rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezenkívül kálium, kalcium és foszfor is igen nagy mennyiségben található benne. Csökkenti a koleszterinszintet, nagyon jó vértisztító, és hatékony a megfázásos betegségek ellen is. Minimális kalóriatartalma miatt a grapefruit kiváló eleme bármilyen diétának. Gyorsítja a szervezet zsírégető folyamatait, illetve vizelethajtó hatása is hozzájárul a súlyvesztéshez. Mindent a grapefuitról!
Minél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet és minden egyes falatot addig rágj, amíg már teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockEgészséges és finom! 3 szuper recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160316-egeszseges-es-finom-receptek.htmlSokan még mindig azt gondolják, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének: az egészséges ételek finomak, ráadásul a szervezeted meghálálja őket. Fittebb és energikusabb leszel tőle, és még a közérzeted is jobb lesz. Ez Zsír!ThinkstockKipróbáltuk: Booty Barrehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160315-kiprobaltuk-booty-barre-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSoha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – ezúttal a Booty Barre kerül terítékre. Ez Zsír!OrigoNapi egy alma távol tartja a kilókathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-a-flavonoidok-antioxidanstartalma-segit-megorizni-az-alakunkat.htmlA kutatók kiderítették, hogy a nagy mennyiségű flavonoidot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök fogyasztása gátolja a hízást. A flavonoidok antioxidáns-tartalma ugyanis csökkenti az élelmiszerekből felszívódó energia mennyiségét. Ez Zsír!--Az edzett láb az elmét is fiatalon tartjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160303-az-edzett-lab-az-elmet-is-fiatalon-tartja.htmlGuggolással, kitöréssel és gyors, intenzív sétával sokat tehetsz azért, hogy elméd fiatal maradjon. Egy friss kutatás szerint ugyanis összefüggés van a láb erőnléte és aközött, hogy az agy mennyire tud ellenállni az öregedéssel járó hatásoknak. Ez Zsír!--7 konyhai gép, ami segít, hogy egészségesen étkezzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160305-7-konyhai-gep-ami-segit-hogy-egeszsegesen-etkezz.htmlAz egészségünk megőrzésének egyik legfontosabb eszköze az egészséges táplálkozás, ami a közösségi oldalakra posztolt kívánatos gyümölcstálak korában egyre nagyobb divattá is válik. Ma már szerencsére nem néznek furán arra, aki magokat és zöldségeket ropogtat chips helyett, de a boltokban és az éttermekben mégsem mindig egyszerű egészségeset választani. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.