A fogyás a takarításnál kezdődik

fogyás takarítás konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő új kutatási eredmény látott napvilágot: akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk.

A kutatásban 101 nő vett részt, akiket két csoportra osztottak: az egyik csoport tagjai egy rendetlen, koszos konyhában maradtak magukra egy tál süteménnyel, míg a többiek egy tiszta, rendezett konyhában szemezhettek a nassolnivalóval.

Forrás: Thinkstock

Kiderült, hogy azok, akik a koszos konyhában maradtak, tíz perc alatt 65 kalóriával többet ettek, mint társaik.

Ennek oka az, hogy a rendezetlen környezet plusz stresszhatást jelentett, aminek hatására többen nyúltak a nassolnivalóhoz. Úgy tűnik, az ember kétszer annyit eszik, ha káosz uralkodik a környezetében.

A stresszes életmód jobban hizlal, mint gondolnád!

Képtelen vagy kiűzni az életedből a stresszt, ennek a nyomait azonban nemcsak a bőrödön, de a súlyodon is nap mint nap érzékeled? A stresszes életmód jobban hizlal, mint gondolnád, de tehetsz ellene! Olvasd el a Life.hu cikkét!

A kutatás során az is kiderült, hogy a nők könnyebben híznak, mint a férfiak, és az extra kilókat nehezebben adják le. A különbség a hormonháztartásunkban rejlik, mivel a nők könnyebben éheznek meg, és szervezetük lassabban bontja le a zsírt. Mindkét nemre jellemző ugyanakkor, hogy könnyebben híznak és nehezebben fogynak, ha rendezetlen környezetben élnek.

Forrás: Thinkstock

A szakemberek szerint ilyenkor tudat alatt úgy érezzük, hogy ha már az egész környezetünk szét van esve, szétcsúszhatunk mi is bátran, és eltűnik a kontroll. Közben a nassolási rohamokkal igyekszünk csökkenteni a stresszt, ami a káosszal jár.

Így takarítsd ki az egész lakást vegyszermentesen!

Ahhoz, hogy a lakást tisztává és illatossá varázsold, nincs szükséged hatféle méregdrága tisztítószerre: természetes szerek használatával is ugyanolyan jó eredményeket érhetsz el, közben pénzt is spórolsz, és még a környezetedet is kíméled. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Itt a tavasz és a kerti sütögetések ideje – Grillezz egészségesen!http://www.life.hu/ez-zsir/20160318-egeszseges-grill-etelek.htmlAhogy melegszik az idő, egyre inkább vágyunk a szabadba: sétálni, kirándulni, piknikezni, grillezni. Mi imádjuk a kerti sütögetést, amiről szerencsére a bikini szezon közeledtével, a diéta alatt sem kell lemondani. Csak néhány egyszerű dologra kell odafigyelni. Ez Zsír!--Minél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockEgészséges és finom! 3 szuper recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160316-egeszseges-es-finom-receptek.htmlSokan még mindig azt gondolják, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének: az egészséges ételek finomak, ráadásul a szervezeted meghálálja őket. Fittebb és energikusabb leszel tőle, és még a közérzeted is jobb lesz. Ez Zsír!ThinkstockTavaszi fáradtság ellen: jógázz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160311-jogazz-a-tavaszi-faradtsag-ellen.htmlHiába sütött ki végre a nap, és került le a nagykabát, a fáradtságtól alig bírsz kikászálódni az ágyból, kialvatlan, ingerlékeny vagy, a tested nehézkes, az ízületeid be vannak rozsdásodva, a fejed kóvályog, és semmihez sincs kedved? Ha ezt tapasztalod, akkor sem kell feltétlenül orvoshoz szaladnod, a legvalószínűbb diagnózis: tavaszi fáradtság! Ez Zsír!--Napi egy alma távol tartja a kilókathttp://www.life.hu/ez-zsir/20160311-a-flavonoidok-antioxidanstartalma-segit-megorizni-az-alakunkat.htmlA kutatók kiderítették, hogy a nagy mennyiségű flavonoidot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök fogyasztása gátolja a hízást. A flavonoidok antioxidáns-tartalma ugyanis csökkenti az élelmiszerekből felszívódó energia mennyiségét. Ez Zsír!--Az 5 legjobb zsírégető zöldséghttp://www.life.hu/ez-zsir/20160304-zsiregeto-zoldsegek.htmlA bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.