méregtelenítés trendi húsvét 2016 túlevés húsvét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába tudjuk, hogy a túlevés bizony nem egészséges, különösen ünnepek alkalmával mégis hajlamosak vagyunk beleesni ebbe a hibába. Az ilyen napok után érdemes méregtelenítőkúrát tartani. 
  • A szervezetet mind a túlevés, mind az utána következő esetleges koplalás is nagymértékben megterheli. Éppen ezért ne a koplalást válaszd, hanem az egészséges ételeket.
Forrás: Dreamstime

Ihász Katalin dietetikus, a Life.hu szakértője

„Nem vagyok híve a nagyon drasztikus dolgoknak, ezért mint mindig, most is az életmódváltás fontosságát hangsúlyozom. A többnapos méregtelenítőkúrák, léböjt helyett inkább azt javaslom, ilyenkor néhány hétig csökkentsük a hús- és szénhidrátbevitelt, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot, különféle gyógyteákat, és ne vegyünk magunkhoz mű élelmiszereket, gyorséttermi készítményeket. Ha már csak ezt a néhány dolgot megpróbáljuk betartani, már az nagyon sokat számít, nemcsak a test kipucolása, de a fogyás szempontjából is.”
  • A víz a méregtelenítés egyik kulcsfontosságú szereplője. Napi két liter alatt ne is állj meg. Ha néhány pohárba citromot is csöpögtetsz, azzal még jobban jársz. A citrom ugyanis tisztítja a májat, és segít szabályozni a bélműködést.
  • A bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés, a diéta és a méregtelenítés szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. A zeller, a cékla és az uborka például nagyon jó zsírégető zöldségek.
Forrás: Dreamstime
  • Teát fogyasztani nem csak azért jó, mert minden problémára meg lehet találni a megfelelő gyógynövényt, hanem azért is, mert maga a teázás eseménye egy 10-15 perces megnyugvást és relaxációt ad a stresszes napokon – és tudjuk, hogy a stressz is hizlal. Élvezd az élményt és a gyógynövények hatásait is: a méregtelítéshez próbáld ki a borsmentát, a csalánt és a gyömbért.
  • A lúgosítás is nagyon fontos lépés egy-egy sokat lustálkodós és sokat evős hosszú hétvége után. A mi egyik kedvenc salaktalanító és lúgosító turmixunk spenótból, zellerből és avokádóból készül.
Látványos fogyás két hét alatt? Tojásdiétával lehetséges!http://www.life.hu/ez-zsir/20160321-miert-jo-a-tojasdieta.htmlA kutatók már eloszlatták a félelmeket azzal kapcsolatban, hogy a tojás káros lenne az egészségünkre. Az esetleges magas koleszterinszint sincs összefüggésben a tojásfogyasztással. A tojásnak valójában rengeteg jótékony hatása van, ami miatt az egészséges táplálkozás és a diéta részét is képezheti. Ez Zsír!--A fogyás a takarításnál kezdődikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-fogyas-a-takaritasnal-kezdodik.htmlMeglepő új kutatási eredmény látott napvilágot: akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk. Ez Zsír!ThinkstockA motiváció megtartásának öt lépésehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-motivacio-megtartasanak-ot-lepese.htmlA siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem! Ez Zsír!--A nassolás valójában segíti a diétát – Csak okosan kell csinálni!http://www.life.hu/ez-zsir/20160319-a-nassolas-segit-a-dietaban.htmlNem érdemes spártai életet élni a fogyókúra idején, az előre eltervezett és ügyesen kivitelezett "nasinapok" ugyanis jót tesznek a motivációnak. Ez Zsír!--Minél előbb lapos hasat szeretnél? Így étkezz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160316-igy-etkezz-ha-lapos-hasat-szeretnel.htmlTáplálkozási szakértők az alábbi néhány ötletet javasolják azoknak, akik minél előbb lapos hasat szeretnének: egyél naponta ötször, igyál 6-8 pohár vizet, és minden egyes falatot addig rágj, amíg teljesen pépessé nem válik. Ez Zsír!ThinkstockMagosi Zsombor fitneszmodell: "A saját testsúlyos edzés harmonikus testképet eredményez"http://www.life.hu/ez-zsir/20160310-magosi-zsombor-finteszmodell-versenyzesrol-egeszeges-eletmodrol-meselt.htmlEurópa-bajnok és Világkupa-győztes karatésból lett a fitnesz megszállottja Magosi Zsombor. Saját bevallása szerint azért váltott, mert kíváncsi volt rá, hogy 30 felett mit tud még kihozni a testéből. Kiderült: nagyon is sokat! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.