egészséges életmód sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten a curves kerül terítékre!

A franchise-rendszerben működő curves egy 30 perces, teljes testet átmozgató edzést takar. Termenként eltérő, hogy hány, hidraulikus elven működő, ízületkímélő géppel dolgoznak; ezen gépek között dobogók vannak, amelyeken adott esetben mérsékelt mozgás formájában „pihenni”, pulzust csökkenteni tudunk.

Forrás: Lindmayer Zsolt

A legelső alkalommal egy edzővel való beszélgetéssel és méréssel startolunk: kiderül, milyen kerülettel és súllyal rendelkezem, ennek függvényében véssük papírra a kitűzött célokat is.

Van itt minden, mi szem szájnak ingere, minden porcikámat megdolgoztatom a velem egy időben, de különböző állomásokon mozgó nőkkel együtt. Persze nem árt tudni, hogy mennyire hatékonyan végezzük a kiszabott gyakorlatokat! Éppen ezért pulzusmérést is végzünk az edzés folyamán, legalább kétszer. A teremben kifüggesztett táblázat alapján be tudom lőni, hogy milyen intenzitással edzek, és ez mennyire felel meg a célkitűzéseimnek.

Kipróbáltuk: spartan SGX

Az edzőrészleghez érve olyan érzésem támad, mintha Schwarzi hagyta volna itt a lenyomatát: izomszag, régi raktárépület rengeteg felfüggesztett dologgal, súlyzócsörgés a köbön, sok szisszenés és izzadságcsepp. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Miért fontos és mi a helyes módja? Katus Attila elárulja a bemelegítés és a levezetés titkait!http://www.life.hu/ez-zsir/20160425-igy-kell-helyesen-elvegezni-a-bemelegitest-es-az-edzes-utani-levezetest.htmlMiért elengedhetetlen az edzés előtti bemelegítés és a sportolást követő levezetés? Hogyan kell maximális hatékonysággal elvégezni? Olvasd el Katus Attila tanácsait! Ez Zsír!--Less be a BikiniBody győztesének, Teodórának és Katus Attilának első edzéseirehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160426-igy-edz-katus-attila-es-a-bikinibody-gyoztese-teodora.htmlA Life.hu BikiniBody programjának győztese, Teodóra már el is kezdte a közös edzést Katus Attilával. Nézd meg, hogyan alakult az első pár órájuk! Ez Zsír!--Mit kell tenned, hogy valóban célt érjenek a jógagyakorlatok?http://www.life.hu/ez-zsir/20160424-jogaklikk-ezert-fontos-a-jogaban-a-relaxacio.htmlA jógázók különböző célokkal vesznek részt az órákon. Van, aki a pluszkilóiból szeretne lefaragni, mások a stressz kezelésére vagy a gerincproblémájukra várnak megoldást, izmosodni szeretnének, vagy valami egészen mást - és a jóga hatékonyan kezeli a legtöbb problémát. Előfordulnak azonban szemellenzős gyakorlók, akik egyetlen problémára koncentrálva, az egyéb jótékony hatásból nem kérnek, például a "torna" után már meg sem várják a relaxációt, hiszen úgy érzik, az fölösleges időhúzás. Te ugye nem így teszel? Hogy miről maradsz le, ha mégis? Ez Zsír!--Így étkezz változatosan a diéta alatt is – A BikiniBody dietetikusának tippjei!http://www.life.hu/ez-zsir/20160422-abonyi-orsi-a-katusfood-dietetikusa-ad-tanacsokat-a-valtozatos-etkezesrol.htmlAbonyi Orsi okleveles táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!ThinkstockFogyókúrázol? 5 tipp, ha tartós eredményre vágyszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160420-5-tipp-ha-tartos-eredmenyre-vagysz-a-fogyokuraban.htmlSok fogyókúrázónak nem sikerül kialakítania azt a rendszert az életében, ami által tartós eredményt érhetne el. Így pedig beindul a jojóeffektus, vagy éppen örökre felhagy a diétával. De ezt semmiképpen ne tedd, inkább kövesd a tippjeinket. Ez Zsír!--Te sem iszol eleget? 5 tipp, hogy könnyen lecsússzon a napi 2 liter vízhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160422-tippek-vizivashoz.htmlAzt valószínűleg már mindenki tudja, hogy aki fogyni szeretne, annak sok folyadékot kell fogyasztania. A diétázók mégis gyakran esnek abba a hibába, hogy a jobb ízélmény miatt nem vizet, hanem üdítőt isznak. Milyen jó lenne, ha az ember ugyanúgy tudna sóvárogni a víz után, ahogy egy szelet csoki vagy egy finom sütemény után. Pedig ez nem is lehetetlen, csupán trükközni kell egy kicsit, és a sima vizet úgy kell ízesíteni, hogy az egyszerre legyen finom és egészséges. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.