Számolj le a narancsbőrrel! Filléres praktikák

Forrás: Dreamstime -
narancsbőr cellulit házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A narancsbőr minden nő legősibb ellensége, a mozgásszegény élet, a nem megfelelő táplálkozás, vagy éppen genetikai okok miatt alakul ki. De hogyan kell megküzdeni a narancsbőrrel, ráadásul költséghatékony módon? Most eláruljuk!

1. Alkalmazd a váltózuhanyt

Minden olyan technika, ami élénkíti a vérkeringést, a narancsbőr elleni küzdelem fontos része. Ilyen például a váltózuhany alkalmazása is. Akár minden tusolásnál megcsinálhatod, hogy a meleg vizet hidegre, majd újra melegre, végül hidegre váltod. Minden fázisban hagyd nagyjából fél percig folyni a vizet a problémás területre.

Forrás: Dreamstime

2. Változtass a táplálkozási szokásaidon

Kerüld a cukrot és a finomított lisztet, helyette a rostban gazdag táplálkozást részesítsd előnyben. Egyél tengeri halakat, amelyek ómega-3-zsírsavban gazdagok, és fogyassz antioxidánsokban és vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.

Az 5 legjobb zsírégető zöldség

A bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Olvasd el a Life.hu cikkét!

3. Igyál sokat

A napi két liter víz elengedhetetlen a szervezet tökéletes működéséhez, ráadásul a bőr fiatalságát is segít megőrizni, ha belülről is hidratálod a testedet. A víz mellett a narancsbőr elleni küzdelem részeként fogyaszthatsz például zöld teát is néhány csepp citrommal felturbózva, de a gyömbéres víz is hatékony zsírégető.

Forrás: Dreamstime

3 isteni koktél narancsbőr ellen

A vitamindús, facsart levek, egészséges smoothie-t rendszeres fogyasztása sokat javít a bőröd állagán – íme 3 egészséges koktél, amikkel felveheted a harcod az utálatos cellulitisz ellen!

4. Masszírozd a problémás területet

Nem kell mindenképpen profi masszőrhöz járnod, akár a barátoddal is megmasszíroztathatod magad, de akár egy kisebb masszírozógépbe is érdemes befektetni. A narancsbőr "megmunkálása" segít "összetörni" a zsírsejteket, fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig a salakanyagok távozása is felgyorsul. Hatékony módszer lehet egy szivacs használata is, amivel rendszeresen átdörzsölöd a bőrödet.

5. Használj illóolajokat és krémeket

Azok az olajok és krémek alkalmazhatók narancsbőr esetén, amelyek serkentik méregtelenítést, illetve a vér- és nyirokkeringést. Legtöbben talán a fahéj vagy a paprika illóolaját használják, de a citrom, a grépfrút, az édeskömény is jó hatással lesz rá. Magas koncentrációjuk miatt az illóolajokat bázisolajba, például olívaolajba kell cseppenteni, és már jöhet is a masszázs. A boltban természetesen kifejezetten narancsbőrre kifejlesztett krémeket is lehet kapni, ezeket is bátran ajánljuk.

1. Yamuna 1300 forint 2. Manna 1990 forint 3. Avon 1699 forint 4. Nivea (Rossmann) 2099 forint 5. Yamuna 1149 forint 6. Avon 1599 forint

6. Sportolj

Reméljük, az már teljesen egyértelmű, hogy a testmozgást nem lehet megúszni. Sport nélkül a narancsbőr sem fog eltűnni. Elsősorban aerob mozgást kell végezni: a futás, a biciklizés és az úszás is jó megoldás.

7. Szaunázz

A szauna, különösen az infraszauna, serkenti a vérkeringést, segíti a zsírszövetek bomlását, és fokozza a salakanyagok távozását. Egy jó kis méregtelenítő izzadás után, de egy alapos bőrradírozás után az alakformáló krémek és illóolajok hatékonyabban szívódnak fel, mint általában.

Jógázz a szexuális zavarok, női problémák megoldásáérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160520-energizald-a-medenced-es-nyisd-meg-a-csipod-a-pillango-ulessel.htmlA medence közepén lévő energiaközpont, a szakrális (szvadhisztána) csakra felelős a szexualitásért, a kreativitásért, a vízháztartásunkért, a befogadás és elengedés egyensúlyáért, az önértékelésünkért, a párkapcsolatunkért. Egy néhány percben végezhető egyszerű jógapózzal, a pillangópózzal (baddhakonászana) javíthatod az áramlást ezen a területen, segíthetsz a női szervekhez kapcsolódó problémákon, menstruációs panaszokon, termékenységi problémákon, és rugalmasabbá, nyitottabbá teheted a csípődet. Ez Zsír!--7 dolog, amit minden nőnek meg kell tennie az egészségéérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160520-7-dolog-amit-minden-nonek-meg-kell-tennie-az-egeszsegeert.htmlA korai húszas éveiben az ember még legyőzhetetlennek és örökifjúnak hiszi magát. Nem sokkal később azonban rájön, hogy a fiatalság megőrzéséért bizony tenni kell. A fizikai és mentális egészség mindennél előbbre való, így érdemes megfogadnod a tanácsainkat, és ne feledd, minden, amit ma csinálsz, befolyásolhatja, hogy holnap hogyan érzed magad. Ez Zsír!--Klasszikus újratöltve: ezek a legfinomabb egészséges fasírtok http://www.life.hu/ez-zsir/20160520-ezek-a-legfinomabb-egeszseges-fasirtok.htmlEgyszerű összeállítani, szendvicsbe és főételként is isteni. Most három vega fasírtot mutatunk nektek, amelyek még a húsevők körében is nagy sikert fognak aratni. Ez Zsír!Origo3+1 gyakorlat a feszes popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-a-legjobb-gyakorlatok-a-feszes-popsiert.htmlA popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted! Ez Zsír!OrigoKatus Attila: "Ne akarj minden eszközt bevetve, az egészségedet feláldozva a legjobban kinézni. Inkább élj egészségesen!"http://www.life.hu/ez-zsir/20160519-katus-attila-negyedik-beszamoloja-a-bikinibody-programrol.htmlKatus Attila, aki a BikiniBody program keretein belül egy fiatal lánynak, Teodórának az életmódváltását segíti és felügyeli, ezúttal arról ír, hogy milyen az ideális női test, és hogyan kell látni a különböző fogyókúrákat és diétákat, illetve miért kell ezek helyett az egészséges életet választani. Ez Zsír!--Mindenképpen otthon akarsz edzeni? Ezeket a szabályokat tartsd be!http://www.life.hu/ez-zsir/20160509-az-otthoni-edzes-szabalyaiba-katus-attila-avat-be.htmlTény, hogy a rendszeres testmozgást végzők 90 százaléka képtelen otthon edzeni. Sokan évente többször hozzákezdenek, de aztán különböző okok miatt mindig abbahagyják. Ahhoz, hogy az otthoni edzés sikeres legyen, több szabályt is be kell tartani. Hogy melyek ezek? Katus Attila elárulja! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.